Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale przecież oni te skiny kupują dla siebie a nie dla mnie :E

Malo tego często te skiny powodują ze są bardziej widoczni, jak to nie podchodzi pod zaburzenie balansu rozgrywki to co nim jest.

Ogólnie ja tu widzę pole na niezła kasę, bo jestem na 1000% pewien ze tysiące osób by zapłaciły za możliwość włączenia tylko podstawowych skinów .

Opublikowano (edytowane)

To te tysiace osob musi zbalansowac straty na sprzedazy skinow wsrod tych, ktorzy je kupuja. Prosta logika.

Jezeli 10 osob chcialo kupic skina za 10$, a kupi jedynie 5, bo 'i tak wszyscy to wylacza' to 50$ musi zostac pokryte przez druga pule graczy. Nie potrafisz zrozumiec konceptu, ze EA/DICE/WHOEVER nie da Ci nic za darmo. Rozne sa motywacje ludzi kupujacych skiny, ale napewno jest spora grupa Rutkowskich. Straty zwiazane z brakiem ich zakupow bedziesz musial pokryc Ty. 

Dlatego zdecydowanie lepszym zlotym srodkiem jest tworzenie skinow, ktore nie psuja imersji i 'pasuja' do gry.

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano

Niby tak ale taki COD pokazuje ze nie bardzo się to klej.

Malo tego, skoro "wszyscy to wyłączą" to dlaczego ktokolwiek kupuje skiny ;)

Prawda jest taka ze nic by nie stracili, mało tego zarobiliby na nowym "bonusie".

Opublikowano (edytowane)

Napisalem Ci wyzej, czytaj ze zrozumieniem prosze, bo inaczej ta dyskusja kompletnie nie ma sensu.

Sa rozne motywacje: jeden kupi dla siebie, drugi kupi zeby sie wyrozniac w tlumie, a trzeci bedzie chcial miec wszystko unlockowane w grze, a czwarty kupi bo po prostu moze. 

Druga grupa ktora pewnie jest jedna z liczniejszych, najmocniej odczucie fakt, ze jest opcja 'wylaczenia tego wszystkiego'. Wiec jezeli nie nalezy w zadnym stopniu do innych grup - po prostu nie kupi. Utracona kasa bedzie musiala wrocic do producenta w jakis sposob. Battlepassy nie beda mialy sensu "(bo tam sa skorki), dropy skorek czy seasonow nie beda mialy sensu (bo tam tez sa skorki). Wiec zaplacisz na wstepie za gre 500$. Na dzien dobry. Bedziesz mogl grac tylko w podstawke. Przyjdzie pierwszy sezon - musisz zaplacic kolejne 300$ zeby wejsc do gry. Itd.

Rok gry w BF6 i 1200$ za 4 sezony + 500$ podstawki, w ktora pograles 2 tyg przed 1 sezonem, bo potem i tak wiekszosc przerzucila sie na sezonowy content. 

Te 300$ i 500$ to sa oczywiscie wartosci z czapy, ale strzelam ze i tak sa zanizone do tego jaki gra musialaby miec koszt zeby pozbyc sie platnych skinow.

8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Prawda jest taka ze nic by nie stracili, mało tego zarobiliby na nowym "bonusie".

Kompletnie nie lapiesz po co w ogole skiny sa w grach. :)

"Nic by nie stracili"... Serio moge to skomentowac jedynie prostackim: xd. Glupota albo ignorancja. Nie wiem.

Edytowane przez oldfashioned
  • Thanks 1
Opublikowano

Ja zrozumiałem co napisałeś, ale nie ma potwierdzenia ze by tak było.

Równie dobrze można założyć ze "skoro wszyscy wyłącza" to wszyscy zapłacą za tą premium możliwość. A kto powiedział ze to ma kosztować 10$.

Możliwości jest naprawdę sporo. A ty z góry zakładasz ze wszyscy to wyłączą :E

Opublikowano

Nigdzie nie napisalem, ze zakladam ze wszyscy to wylacza.
To bylo podane jedynie jako potencjalny motywator dlaczego z przyslowiowych 10 osob, kupi jedynie 5. Bo pozostala 5 do pewnego stopnia bedzie miala (realne i prawdopodobne) zalozenie, ze reszta graczy skorzysta z tej opcji i wylaczy skorki. 

Opublikowano
4 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Kompletnie nie lapiesz po co w ogole skiny sa w grach. :)

"Nic by nie stracili"... Serio moge to skomentowac jedynie prostackim: xd. Glupota albo ignorancja. Nie wiem.

No jak to po co, żeby się nimi chwalić na redicie w menu bo nikt na nie w czasie gry już nie zwraca uwagi :D

Skin na karabinek jest dla gracze który go kupił bo widzi przecież ta bron w czasie gry, a nie dla przeciwnika który nawet nie będzie widział kto go ubił bo się respi po sekundzie :D

Teraz, oldfashioned napisał(a):

Nigdzie nie napisalem, ze zakladam ze wszyscy to wylacza.

Skoro tak to nie możesz zakładać ze będzie tak jak piszesz :D

Opublikowano

Moge zalozyc jedno, nie dostaniesz nic za darmo. Ktos bedzie musial pokryc strate finansowa wynikajaca z diametralnego spadku zainteresowania skinami/battlepassami. Nie znam sie na wrozeniu z fusow, ale znam sie nie pieniadzach w biznesie. DICE to nie jest organizacja charytatywna. 

Opublikowano

Ostatnio wrzuca mnie tylko do teamów które graja taka chujnie że w połowie mapy ma się ochote wyjść z gry :E 

Ostatni mecz: 

20251120144144_1.thumb.jpg.592eabff3eb3d287b13554f51e34848b.jpg

Mój team odradzał się na mnie kiedy przejmowałem punkt, ale tylko po to zeby od razu polecieć  poza granice.. i wez tu wygraj xD 

Opublikowano
25 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Wygoogluj sobie: 'po co sie ubieramy'. 

Nie ma sensu ta dyskusja, jak wroce do domu to sobie kupie jakiegos skina zeby podkrecic ich sprzedaz ;)

Ale my rozmawiamy o szybkim FPS a nie realnym życiu. Chociaż wiem że niektórym już się zacierają granice bo mózgi wyparowały :hihot:

Opublikowano
13 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ale my rozmawiamy o szybkim FPS a nie realnym życiu. Chociaż wiem że niektórym już się zacierają granice bo mózgi wyparowały :hihot:

Prosze, bedzie Ci latwiej.
Lubisz widze naginac narracje do swojej gry. ;)

Gdzie ja napisalem cos obrazliwego w Twoim kierunku? Napisalem ze jestes idiota? Moze dalem Ci to w jakis sposob do zrozumienia? 

"Nigdy nie graj w szachy z gołębiem" to powiedzenie, które metaforycznie opisuje bezużyteczność dyskusji z kimś, kto jest nieracjonalny lub uparty.

Ty sobie dopowiadasz druga czesc, ktorej ja tutaj nie uzylem i probujesz mnie 'straszyc' z pozycji domniemanej 'wladzy'. No smiechlem. %-)

Opublikowano

Pisze poważnie nie chodziło mi o ciebie, ale ok.

Gdybym chciał napisać coś do ciebie to bym tak zrobił.

Tez myślę temat wyczerpany.

To ze się z tobą w czymś nie zgadzam nie oznacza ze mam ciebie za wroga, nie po to jest forum.

Peace.

:szatanek:

Opublikowano

Zamiast skórek wprowadzili by tak jak w poprzednich odsłonach 3 czy 4 Battlefield Premium i skupili na konkretnym contencie np. porządnych mapach i odpowiednio zbalansowanych broniach i nowych pojazdach. Myślę że jest cała rzesza ludzi którzy by to kupili.

Ale EA ma całkiem inne zapędy i pomysł na grę z tego co widzę. Wiedzą o problemach z patchem i dlaczego nie wydano do tej pory jakiegoś hotfixa naprawiającego palące problemy? Ano dlatego że wydadzą kolejny patch 9 grudnia, który tym razem zepsuje coś innego. To jest niekończąca się historia, która raczej dobrego zakończenia nie ma dla graczy. Dla EA owszem bo sprzeda się ileś tam skórek i innych odznak ;)

Opublikowano

Jakies tam rzeczy naprawili - np. defi. Po patchu niedzialalo, teraz juz dziala. Nie wszystko wiaze sie z downloadem dodatkowych plikow, lub niektore sa tak male, ze klikajac 'play' nawet czlowiek nie zauwazy ze tam sie cos dociagnelo na szybko.

Mogliby zrobic po 2 bronie na klase, czyli w sumie 8, dwie strony konfliktu ot jest 16. Wszystko inne w platnych dodatkach ;) Byloby jak w BF2.

Tylko zobacz jaki juz tutaj na forum byl placz o to, ze ludzie nie moga czegos tam odblokowac, jakby ktos musial zaplacic 30$ za dodatek powiedzmy 'Assault Chronicles', ktory dodaje 10 pukawek dla assaulta, jakis specyficzny dodatek + 1/2 mapy to przeciez reddit by utonal od lez. %-)

Opublikowano
6 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Wszystko inne w platnych dodatkach ;) Byloby jak w BF2.

Nie. Jak już kolega wspomniał

32 minuty temu, Strilok napisał(a):

tak jak w poprzednich odsłonach 3 czy 4 Battlefield Premium i skupili na konkretnym contencie np. porządnych mapach i odpowiednio zbalansowanych broniach i nowych pojazdach. Myślę że jest cała rzesza ludzi którzy by to kupili.

Tu nie ma co porównywać premium do BF2. Dwa światy. W premium dawali sporo zawartości i mapy. Zobacz ile weszło do 4-ki w ramach Premium

Zrzut ekranu 2025-11-20 163611.png

• Upvote 1