Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście to tylko ping na tablicy wyników, na bieżąco żeby mieć trzeba włączyć pasek o którym wspomniał Dominik. Myślę, że ten ping na tablicy wyników też styknie, nie raz widziałem u kogoś na czerwono z ponad 100ms+. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

@skypanPiekarnik niezły I ten bf6 nieźle musi cisnąć bo 3700x żeby też miał ponad 80 stopni to też trzeba się postarać. 87 na GPU to już chyba throttling chyba że to hotspot.

Jaka buda i chłodzenie?

Mialem 3700x to na maks OC all core 4.525 GHz miałem 82 stopni:

https://hwbot.org/benchmarks/cinebench_-_r15/submissions/4546963

Edytowane przez wrobel_krk
Opublikowano (edytowane)

#takiżarcik

Dałem suwak od skalowania max w prawo :D Ale teraz wiem jak sterować temperaturą w pomieszczeniu :) A mój CPU to najgorsza z najgorszy możliwych serii. Chyba ledwo po testach w brązie się mieścił.

Edytowane przez skypan
  • Haha 1
Opublikowano

Z FSR mi się lepiej gra niż z DLSS który co chwile się coś u mnie sypie i obraz staje sie bardzo ziarnisty, ciężko to opisać spróbuje zrobić wieczorem SS....

2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ja tam gram z FG i jest baja :red:

No grałem tak pierwsze 20H żeby było 120FPS i tez było spoko.

Opublikowano

Ja gram z DLAA bo jednak jakosc obrazu sporo lepsza niz DLSS i FG na 2x robi ta wisienke na torcie w kwesti plynnosci. U mnie bazowe fps to 200fps-250fps do FG wiec responsywnosc jest dobra. Ale jak odpoalilem MFG4x i mialem 500fps to dopeiro robilo wrazenie az zachcialo sie matrycy 500hz :hihot:

Opublikowano
3 minuty temu, Krauziak napisał(a):

Frame generator dodaje straszne mydło pod myszką, próbowałem, wolę mniej ale responsywniej :E

Nie mam zadnego mydla ;) 

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

A jaki miałeś FPS bazowy ?

Niezaleznie ile fps FG nie robi zadnego mydla, co najwyzej artefakty wiec widac jak sie zna ;) 

Opublikowano

Ja wręcz odwrotnie, pierwszy tydzień i grało mi się tragicznie każdą bronią. Drugi tydzień i nagle można było poczuć się normalnie ale i tak twierdzę, że G36 dla szturmowca to najlepsza broń dostępna w becie - nagroda za 20 lvl postaci.

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

A jaki miałeś FPS bazowy ?

Bazowy 90-120fps. Z generatorem 140-150. Może to przez FSR, nie mam dostępnego DLSS. Podpiąłem swoją starą tn'ke 1080p 144hz i czuje to od razu. Na VA różnice się zacierają z wiadomych powodów 

Opublikowano

Zdecydowanie DLSS ma ostrzejszy obraz, ale jako ze ta gra i tak ma ostry obraz nawet z "ostrością" ustawiona na 0 to FSR pomaga tutaj. Może dlatego gra mi się z nim lepiej.

Widać to szczególnie przed rozpoczęciem rundy jak jeszcze jesteśmy w menu i widzami naszego żołnierza, jest mega przeostrzony obraz na nim, na FSR tego nie ma. Przy DLSS nawet Ultra Performace jest przeostrzony lekko obraz nadal.

1 minutę temu, Krauziak napisał(a):

Bazowy 90-120fps. Z generatorem 140-150. Może to przez FSR, nie mam dostępnego DLSS. Podpiąłem swoją starą tn'ke 1080p 144hz i czuje to od razu. Na VA różnice się zacierają z wiadomych powodów 

To sporo, ciekawe ze wyłapujesz takie różnice... nie masz przypadkiem włączonego Vsynca ?

Opublikowano

Nawet w menu czuć że myszka jest mydłowata z frame generatorem. Wcześniej nie używałem takich wynalazków bo nie było takiej potrzeby, 5800X3D i rtx 3070 pchały wszystko w wysokim fps. Może wystarczy się przyzwyczaić do nowych technologii :E