Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

To sa (bylo ich wiecej niz 1?) bany na community steama, nie w grze. 

Aaaaa  no widzisz   ,w pracy  przeglądałem tel to mi tam coś  przeleciało  ze bany za edycje plików  poleciały  ,także  pytam bo nie doczytałem .

Swoją drogą sam  to cholerstwo wyłączę   bo mnie razi 

Opublikowano
Godzinę temu, raiders napisał(a):

Pany to jak to jest z wyłączaniem tego crossplay na PC  ,są  bany czy niema  .

Bo już kilka takich  informacji  się pojawiło ze gracze po zmianie  wartości w pliku  dostawali bana 

Wincy AI moderatorów! Społeczność wytrzyma! :E

Ja pierdzielę, ale idiotyzm

Opublikowano

DICE poinformowało, że po krótkiej przerwie boty wracają do trybów Zweryfikowanych w Battlefield Portal  czyli do Podboju, Przełamania oraz Szturmu 💥

Oto, co warto wiedzieć:
⚙️ Każdy z tych trybów obsługuje teraz do 12 botów.
👥 Jeśli włączony jest bot backfill, mecz wystartuje już przy 8 graczach, a każda drużyna może mieć maks. 6 botów.
🚫 Gdy bot backfill jest wyłączony, do rozpoczęcia meczu potrzeba 20 graczy.
💀 XP za boty jest zmniejszone, natomiast XP za graczy pozostaje na poziomie 100% (tak jak w trybach wieloosobowych).
📊 Jeśli boty są aktywne, statystyki gracza (K/D, godziny, reanimacje) nie będą się aktualizować — to błąd, nad którym deweloperzy już pracują.
🏆 Wyzwania wciąż można ukończyć

Opublikowano (edytowane)

Only in battlefield, mimo opcji edit joystick nie da sie nic ustawic XD 

Gram na tym co 'gra zczytala', nie jestem w stanie przebindowac, joy do przodu = heli w gore, throttle up to jakis przelacznik na joyu, kompletnie ni z gruchy ni z pietruchy. 

Sciagam war thundera zeby sie uczyc LATAC W BATTLEFIELDZIE.

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano

Ja wczoraj dwa razy miałem jakiegoś buga, że strzelam z ADS i nagle karabin przestawał reagować na kompensację odrzutu myszka tylko poleciał mi celownik w prawo po skosie i mnie zabili... WTF xD

Przez chwile myślałem ze myszka mi przestała nagle działać...

Opublikowano
7 godzin temu, oldfashioned napisał(a):

Gram na tym co 'gra zczytala', nie jestem w stanie przebindowac, joy do przodu = heli w gore, throttle up to jakis przelacznik na joyu, kompletnie ni z gruchy ni z pietruchy. 

Jak nie w grze to w sterach od joya powinieneś mieć możliwość odwrócenia osi.

Opublikowano

Moim zdaniem ręczne wyrzutnie w BF6, jak i czołgi, zadają za mało obrażeń piechocie kryjącej się w budynkach lub na nich. W BFV jednym dobrym strzałem dało się i trzech zasypać gruzem. Tutaj walę snajperowi dwa razy w sufit metr nad jego głową i nic, punkciki za przygwożdżenie. Jak nie trafi się centralnie w gościa to obrażenia są marne. A taka destrukcja efektowna i efektywna miała być.

• Upvote 2
Opublikowano
32 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Coś jest nie tak z detekcją trafień bo z takiego RPG często musisz CENTRALNIE trafić by ubić, jak walniesz pod nogi to chłop ledwo co draśnięty.

Normalnie ubić to się to robi z broni palnej a nie jak pi@#a z rpg :E 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, oldfashioned napisał(a):

To jest kwestia balansu, gdybys mogl trafic obok i zabic za kazdym razem to bys mial 90% engow biegajacych. 

No i gdzie problem? :E

Godzinę temu, Sawyer1916 napisał(a):

Moim zdaniem ręczne wyrzutnie w BF6, jak i czołgi, zadają za mało obrażeń piechocie kryjącej się w budynkach lub na nich. W BFV jednym dobrym strzałem dało się i trzech zasypać gruzem. Tutaj walę snajperowi dwa razy w sufit metr nad jego głową i nic, punkciki za przygwożdżenie. Jak nie trafi się centralnie w gościa to obrażenia są marne. A taka destrukcja efektowna i efektywna miała być.

Eh, co za plot twist. A jeszcze kilka miesięcy temu ludzie myśleli, że dostaną w końcu porządnego, prawdziwego Battlefielda. A tu mapek dla pojazdów nie praktycznie nie ma. Gówno widać, zabicie przeciwnika gówno daje, bo wszyscy wszystkich zaraz podnoszą, ostatnie dobre heli spierd(zie)lili (widoczność!!!) i jeszcze wszelkie ukłony konfiguracji gameplayu nie dla czołgistów/kierowców/pilotów itp. tylko dla piechoty. :boink:

Powinni ginąć od razu a nawet prędzej, to by się fanom biegania i fanom oglądania świata przez lunetę przestało podobać i by sobie poszli gdzie ich miejsce.

Battlefield = po jaz dy

To jest gówno a nie Battlefield

Edytowane przez VRman
Opublikowano
54 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Coś jest nie tak z detekcją trafień bo z takiego RPG często musisz CENTRALNIE trafić by ubić, jak walniesz pod nogi to chłop ledwo co draśnięty.

To nei problem z detekcją, tak po prostu jest. Ale jest celny jak laser, a ludzie stoją bo jak strafujesz to masz rozrzut większy więęęęęęc xD 

Opublikowano
Godzinę temu, Sawyer1916 napisał(a):

Imho w becie RPG miało zdecydowanie większe pierd***cie. Tutaj czasami trzech ludków się gnieździ jeden na drugim i jak hukniesz w sam środek to nie ma gwarancji że zdejmiesz więcej niż jednego. RPG w becie to było fajne 'crowd control' 😀

• Upvote 2
Opublikowano

No i to jest niestety zbyt OP na takiego BFa. Na publiku byly by tylko osoby z rpg. Nie mialbys gun fightow tylko rpg fighty ;)
Przypomne jak wygladal 'ostatni prawdziwy BF' > BF2 w conquescie z pojazdami: 90% AT, 10% medykow. 

Na 2ce przeciez bylo pelno serverow RANKED gdzie za walenie z rpg do ludzi byl ban: no rpg, no m203, no c4 itp. 

Opublikowano

Takich serwerów nie brakowało też w kolejnych częściach. To tylko częściowo rozwiązuje problem, takie rzeczy powinno się balansować, a nie zabraniać ich używania. Nie widzę żadnego problemu obecnie z RPG - ani w becie, ani w pełnej wersji nie zginąłem ani razu w ten sposób, a swoje kille wyrzutnią to mogę policzyć na palcach obu rąk co najwyżej. drobne zwiększenie obrażeń obszarowych, niewiele by IMO zmieniło.

Opublikowano

Nie wiem co to za aluzje, że nagle każdy z RPG biega - osobiście mam w dupie Inżyniera i gram tylko jak muszę ale sam fakt, że coś jest nie tak z obrażeniami RPG zdecydowanie jest widoczne - czy sam używam, czy też sam obrywam bo nie zawsze ginę i rozumiem kwestie balansu i to nie może zabijać na hita ale jak widzę, że pasek zdrowia mojego żołnierza został ledwo draśnięty kiedy ktoś mi palnął z RPG pod nogi to wiedz, że coś jest nie tak.

Opublikowano (edytowane)

To nie jest aluzja, tylko tak wygladal BF w momencie jak rpg mialo wiekszy splash damage. To jest zmiana ktora zostala wprowadzona 15-20 lat temu.  Beta (demo) i launch BF2 to byla SRAW bonanza. Wiecej rakiet od pestek latalo.

aGd9nW0_700b.jpg

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano

#BF6 #RedSec 
🟪 Trzeba przyznać, że celowanie w BF6 jest nieco inne, niż w poprzednich odsłonach, ale DICE wyjaśnił niektóre rzeczy. 

👉Jeśli używasz Uniform Aiming (współczynnik celowania piechoty czy coś takiego w PL wersji) wyłączenie go, a następnie ponowne włączenie nic nie da — te dwie opcje są całkowicie wzajemnie wykluczające i nie powodują "wygładzania" przejścia z hipfire do ADSu.  Jest to efekt placebo. 

👉Ustawienie współczynnika na 0% w 
Uniform Soldier Aiming daje taki sam efekt jak wyłączenie Uniform Aiming. Dzieje się tak dlatego, że domyślnie czułość dla każdego powiększenia celownika skaluje Twoją bazową czułość w dokładnie taki sam sposób, w jaki robi to Uniform Aiming przy wartości 0%.

👉Uniform Soldier Aiming OFF, bądź  0% jest bardzo dobre do śledzenia celu, który już znajduje się na środku ekranu.

👉Uniform Soldier Aiming  ON . sprawia, że Twoja czułość jest spójna tylko wtedy, gdy przesuwasz celownik do określonej „wirtualnej linii” (w obu kierunkach) na ekranie, zdefiniowanej przez współczynnik. 
Poniżej grafika tej "wirtualnej linni". 

👉 "W BF zawsze było 133%, więc wiele osób się do tego przyzwyczaiło. Obecnie w BF6 domyślnie mamy 178% — odpowiada to krawędziom ekranu 16:9, co brzmi dobrze, ale powiedziałbym, że w praktyce raczej nie próbujesz celować „na snap” do celów znajdujących się na samych krawędziach ekranu podczas normalnej gry."

👉Najlepiej jest zastosować współczynnik celowania do takiej proporcji Twojego ekranu, jakie są podane na grafice, a więc grając na 16:9 ustawiasz 178, grając na 21:9 ustawiasz 233  itd. 
ℹ️32:9 powinno mieć  355.6 (nie ma go na grafice). 

👉Zoom Transition Sensitivity Smoothing (wygładzanie przy celowaniu)  jest domyślnie aktywne, gdy wyłączysz Uniform Aiming.

♦️ A więc jeżeli chcesz zachować jak najlepszą "pamięć mięśniową" Dorian z DICE po testach zaleca ustawić:

👉 Poziomy zoom wszystko na 100%.
👉 Współczynnik celowania proporcjonalny do Twojego ekranu. 
👉 Unform Aiming ON

Może to komuś pomoże 👊

IMG_5443.jpeg

Opublikowano
1 godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Przypomne jak wygladal 'ostatni prawdziwy BF' > BF2 w conquescie z pojazdami: 90% AT, 10% medykow. 

Gdzie problem? :D

I tak lepiej niż to teraz.Te chmary medyków to kretynizm.

Jak nie chmary snajperów i luneciarzy to teraz to. 

PS. Jak fajnie zauważył youtuber, w BF2 było do wyboru. Ci co chcieli grać tylko piechotą szli na Karkand lub podobne a reszta grała "prawilnie." 

1 godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Na 2ce przeciez bylo pelno serverow RANKED gdzie za walenie z rpg do ludzi byl ban: no rpg, no m203, no c4 itp. 

To zależało od decyzji właściciela serwera. Ja bardzo lubiłem w BF 1942 i BF2 strącać snajperów z "bazooki". 

Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Nie wiem co to za aluzje, że nagle każdy z RPG biega - osobiście mam w dupie Inżyniera

Zapraszam do konfesjonału na spowiedź do księdza z mojego filmiku pokazującego mszę w Kościele Battlefielda. Jak się wyspowiadasz i obiecasz poprawę to może nie otrzymasz 5 lat plag Egipskich. ;)

Inżynier to najważniejsza klasa w BFie była i powinna zostać. Brało się to nawet jak nie było wolnych miejsc w pojazdach, bo była potrzeba. Bo piechota w starciu z pojazdami bez "Bazooki" miała przesrane, i tak powinno zostać na wieki, wieków, Amen. 

Godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

To nie jest aluzja, tylko tak wygladal BF w momencie jak rpg mialo wiekszy splash damage. To jest zmiana ktora zostala wprowadzona 15-20 lat temu.  Beta (demo) i launch BF2 to byla SRAW bonanza. Wiecej rakiet od pestek latalo.

Jak miło powspominać.... :D

Opublikowano
48 minut temu, caleb59 napisał(a):

2xXP aktywne dla wszystkich poza Steamem. :E 

0 x 2 to wciąż 0 :hihot:

Ja już nie mam siły w to grać, ADHD na pełnej. Zużyłem całą energię w ciągu 30h i mam dość. Chcę pograć HC na podboju/przełamaniu, ale Portal martwy, a oficjalnie jest tylko szturm 12 vs 12 co jest żartem.