Skocz do zawartości

BF6  

138 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie po co ta ściema z Battlefield Labs? Czy ktoś to testuje i daje feedback po zmianach? Bo moim zdaniem to zapraszają losowych "rumunków" do testowania, którzy z wyciągniętym jęzorem sobie dają play i na tym się kończy.

DICE i ich wdrożenia patch-y to jednak nowa filozofia w gamingu. Prawda taka że takie "poprawki" nie powinny ujrzeć nigdy światła dziennego na środowisku produkcyjnym. A jak już trafiła się taka gafa to powinien być wydany szybki fix naprawiający palące problemy.

Menu i śmieszne ikonki "new" nie potrafią ogarnąć, a co tu mówić o szerszym zakresie prac. To jest taki Gang Olsena w świecie gamingu. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ich turniej sie dziś zaczął i anulowali i przełożyli bo gra tak rozwalona po aktualizacji 😂

Ta gra to póki co nieźle szambo 

IMG_6367.jpeg

308854769_434463375449055_2115679037028531156_n.jpg

Edytowane przez Psiak
  • Haha 2
Opublikowano
9 godzin temu, Strilok napisał(a):

Pytanie po co ta ściema z Battlefield Labs? Czy ktoś to testuje i daje feedback po zmianach? Bo moim zdaniem to zapraszają losowych "rumunków" do testowania, którzy z wyciągniętym jęzorem sobie dają play i na tym się kończy.

To tylko czysty PR ze strony ĘĄ. Nic więcej i nie ważne kto tam się dostał bo i tak na końcu z problemem zostają programiści. A jak widać ĘĄ nie ogarnia własnego silnika od dawien dawna. Nawet dawne DICE miało z nim problemy już za czasów BF3/4. A (prawie) po 15 latach z ludzi "co siedzieli w silniku" pewnie została garstka a może nawet nikt.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

No i zgaduj teraz czy komp się pierniczy czy BF6 jest zrypany czy może jednak nowe sterowniki do chipsetu i gpu coś pomieszały. Chciałem wyszukać grę na portalu po kodzie, ale mieliło i nic nie znajdowało. Wyszedłem do pulpitu aby w przeglądarce sprawdzić czy jest net i jak tylko wyszedłem komp się zawiesił, muzyka nadal leciała a po chwili bleuscreen "dpc watchdog violation"

Opublikowano

U mnie gra nadzwyczaj działa płynnie i naprawdę jestem zadowolony z aktualizacji, która naprawiła problemy z siecią :D Lecę na najnowszych sterach NV, Chipset driver AMD, wszystkie aktualizacje dla W11P 25H2.

Szczerze mówiąc to jeszcze daleko do doskonałej rozgrywki ;) 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Pentium D napisał(a):

No i zgaduj teraz czy komp się pierniczy czy BF6 jest zrypany czy może jednak nowe sterowniki do chipsetu i gpu coś pomieszały. Chciałem wyszukać grę na portalu po kodzie, ale mieliło i nic nie znajdowało. Wyszedłem do pulpitu aby w przeglądarce sprawdzić czy jest net i jak tylko wyszedłem komp się zawiesił, muzyka nadal leciała a po chwili bleuscreen "dpc watchdog violation"

To co piszesz to już  problem z sprzętem 

Edytowane przez zlotnik
Opublikowano
21 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Nieee, to bug :) 

kafelek też jest

image.thumb.png.ff1e158c804740fbf86147b1df9e3201.png

13 minut temu, zlotnik napisał(a):

To co piszesz to już  problem z sprzętem 

Nie mam pojęcia o co chodzi. Raz testuje i jest git, innym razem sypie błędami w testach.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, sniper76 napisał(a):

@Pentium D

Co tam dłubałeś przy 9800X3D i w ogóle :Up_to_s:

Obecnie CO -10, SOC 1,2V, RAM stock z kilkoma lekko podniesionymi napięciami a GPU -35 mV i -10% PL.

Wywalenie dzisiaj było przy pierwszym uruchomieniu po instalacji nowych sterowników i było kompilowanie shaderów to może taka tego przyczyna. 

image.thumb.png.c466901914b8aea5ed8c6644d61cc78d.png

image.thumb.png.541047b24956a45793d223fdea061cc5.png

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano (edytowane)

kompilowanie shaderów bardzo obciąża CPU najlepiej całkowicie wyłacz OC CPU i zobacz jak będzie

PS widzę ze masz tą samą płytę co ja jak wyłaczysz PBO gdzie ustawiałeś krzywą  to nadal będzie działać miałem to samo i przez to miałem zwiechy. Dopiero jak przywróciłem bios do ustawien fabrycznych procesor pracował na dymyślnych ustawieniach

Edytowane przez zlotnik
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Pentium D napisał(a):

Dzisiaj to odkryłem.

Znowu mnie wywaliło. Tym razem błąd GPU. Może wina UV a może nowych driverów.

image.png.2c5022feaa0f92280487d7237d4ac571.png

Mnie na tych sterach jeszcze nie wywaliło. Wyłącz UV zostaw tylko pl i zobacz i ustaw tylko Expo nic więcej nie zmieniaj 

Edytowane przez zlotnik
Opublikowano
9 minut temu, zlotnik napisał(a):

Mnie na tych sterach jeszcze nie wywaliło. Wyłącz UV zostaw tylko pl i zobacz i ustaw tylko Expo nic więcej nie zmieniaj 

Dobra rada, ale bym musiał ciągiem w grze grać z parę godzin aby zobaczyć czy wywali czy nie.

Opublikowano

Od wczorajszego wieczoru mam blokadę  ''Czata'' w grze , nie mogę pisać ,nawet  Tab nie działa na przełączanie  All/team/Squad  .  Miał ktoś z Was coś takiego ?

Czy to kara  za  mięsiste wpisy ? Czy może jakiś  błąd po  ostatnim  Patczu ?

Opublikowano
1 godzinę temu, BEM.22 napisał(a):

Od wczorajszego wieczoru mam blokadę  ''Czata'' w grze , nie mogę pisać ,nawet  Tab nie działa na przełączanie  All/team/Squad  .  Miał ktoś z Was coś takiego ?

Czy to kara  za  mięsiste wpisy ? Czy może jakiś  błąd po  ostatnim  Patczu ?

Jakby to była blokada w sensie bana to byś dostał informację, że masz nałożone ograniczenie na konto.

Wygląda na bug. Czekaj na łatkę albo sprawdź:

- spójność plików gry

- binding klawisze czy nie ma konfliktów

- jak masz ustawioną widoczność chatu

Jak nic nie pomoże to reinstall gry i zgłoszenie dp supportu

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja sobie grę na nowo zainstalowałem i gram na zimowej w dominację. Patola ostro bo ledwo się zrespisz i już leżysz 

image.thumb.png.04ea1f628329266e5220b822b5e8b4a4.png

Tanio było :hihot:

image.thumb.png.d62830cce2708417681638cdff45cc60.png

Jak tu się skupić jak laska z drużyny ma przyjemny słodki głos. Kolesi wyciszyłem :E

image.thumb.png.03500ae1614ea1787a3cca70e96816c3.png

No to sobie pograłem. Proc stock, ram expo z podniesionymi napięciami, gpu jedynie -10% PL. Jak się poczyta różne wątki na reddit to te błędy są od początku i wniosek jest jeden, gra jest zjebana a po ostatnim patchu doszły jeszcze mikrościny.

image.png.2671f3662cf260baf5142d849029ac5d.png

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano

Też macie wrażenie, że po aktualizacji spadła płynność? (czyli coś co im wyszło perfekcyjnie od dnia premiery... no ale chyba zepsuli(?))

Niby fpsów dużo, ale nie jest tak ultra-płynnie jak wcześniej.

Dodatkowo chyba w menu wymusili 60 fps, co wygląda słabo. (ja wiem, menusy to mało ważne, ale jednak jak się gra 130-140fps+ to spadek na 60 nawet w menu jest zauważalny)

Opublikowano
24 minuty temu, krukkpl napisał(a):

Też macie wrażenie, że po aktualizacji spadła płynność? (czyli coś co im wyszło perfekcyjnie od dnia premiery... no ale chyba zepsuli(?))

Niby fpsów dużo, ale nie jest tak ultra-płynnie jak wcześniej.

Dodatkowo chyba w menu wymusili 60 fps, co wygląda słabo. (ja wiem, menusy to mało ważne, ale jednak jak się gra 130-140fps+ to spadek na 60 nawet w menu jest zauważalny)

Można zmienić fps w menu jest w ustawieniach 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Pentium D napisał(a):

No to sobie pograłem. Proc stock, ram expo z podniesionymi napięciami, gpu jedynie -10% PL. Jak się poczyta różne wątki na reddit to te błędy są od początku i wniosek jest jeden, gra jest zjebana a po ostatnim patchu doszły jeszcze mikrościny.

- Intermittent application crash or driver timeout may be observed while playing Battlefield™ 6

- Texture flickering or corruption may appear while playing Battlefield™ 6 with AMD Record and Stream on some AMD Graphics Products.

Sterowniki AMD się kłaniają, sprzedawaj szrota i wracaj na Nvidię.