Skocz do zawartości

Przeglądarka internetowa, co zamiast chrome?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od lat używam chrome, jakoś nie chciało mi się do tej pory bawić w przerzucanie zakładek (a mam ich setki), haseł i przyzwyczajenie też robi swoje.

Jednak Google jak to Google po raz kolejny zablokowało uOrigin i o ile na poprzednie blokady zawsze ludzie znajdowali fixa tak teraz chyba trzeba się pogodzić z inną przeglądarką bo nie chce mi się co miesiąc szukać kolejnej działającej wersji. 

Z bardziej znanych jest Firefox którego używałem przed Chrome ale podobno ta przeglądarka ma problem ze stutterem na YT. Coraz częściej też spotykam się z opinią że najnowsze wersje Edge czyli przeglądarki windowsa są o dziwo też dobre.

Zależy mi na bezproblemowym przeniesieniu zakładek i haseł z Chrome i możliwości intergracji uOrigin lub innego blokera a także na poprawnym wyświetlaniu stron bo dawniej nie było to takie oczywiste we wszystkich przeglądarkach. 

Co teraz używacie i polecacie? 

Opublikowano

Brave, prawdopobnie przerzucisz wszystko od tak, bo jest na silniku chromium, zachowasz rozszerzenia, zakładki, hasła. Posiada dedykowany adblocker, który sprawnie działa nawet na YouTube (choć czasem musisz poczekać chwilę zanim zaskoczy, bo zastaje się czarny ekran). Nie widzę bardziej prostej alternatywy, która działałaby z buta po standardowej instalacji.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Od dawna Vivaldi i długo długo nic, za jakość, za dopracowane UI, za funkcjonalność. No bo czym innym się tu kierować, skoro 99% przeglądarek to Blink? Foxa na PC nie lubię. Za dużo rzeczy wymaga dodatków, a przeglądarka jest na wpół martwa. Choć używam Thunderbirda. :)