🤣🤣🤣
Jesteście dorosłymi ludźmi. Od lat historia jest taka sama. Jeśli chcesz kupić procesor/kartę (cokolwiek innego co może zniknąć) na 100%, robisz to w momencie startu sprzedaży.
W czym Wy macie problem?
Mam wrażenie, że największy problem jak zawsze mają wieczni czekacze. To na lepszą cenę, to na nową wersję i tak rok w rok.
Nie kupią w dniu premiery, a dzień później się odpalają i narzekają jaka to nvidia straszna i całe to bla bla bla.
Ile tu płaczu było przy 9800X3D. A ja w momencie premiery miałem w 2 różnych sklepach w koszyku 2 sztuki i wszytskie mogłem kupić (żałuję że nie kupiłem). Więc każdy kto chciał kupić, a nie gadał, że chciał kupić, to kupił.
Procesor wyjęty z pudełka powinien działać w normalnych temperaturach i w grach i w programach a nie ładować ponad 100c to samo tyczy się płyty, a nie użytkownik ma się babrać z ustawianie UV czy PL
Wczoraj odebrałem twardy dowód 14 dni po terminie, bez umawiania wizyty. Udało się z partyzanta kilka min przed zamknięciem urzędu. I mogłem przesłać do TU zdjęcie, bo miękki nie ważny podczas zdarzenia.
Raczej błąd użytkowników którzy nieświadomie pozwalają na ciągłą moc pobieraną przez CPU na poziomie 250W (która jest limitowana przez ograniczenie 100*C) zamiast ustawienia max ciągłej dopuszczalnej mocy 125W zgodnie z kartą katalogową intela.
Pytanie czy warto wydawać tyle kasy ile masz zaplanowane na komputer służący "w niewielkim stopniu do gier"? Skoro będziesz grał okazyjnie, to wydawanie kupy kasy na sprzęt to raczej strata kasy.
Można śmiało poszukać tańszy procek, tańsze GPU, szczególnie że ekran to będzie tutaj 1440p więc nie trzeba do tego sprzętu z kosmosu. Obecny monitor masz tylko 60 Hz, więc znów GPU czy mocy procesor będą się tutaj nudzić.
Chyba, że to jakoś niefortunnie napisałeś i jednak grać planujesz sporo...
Rekomendowane odpowiedzi