Skocz do zawartości

Radeon 9070 (XT) - na jakich pamięciach jest Twoja karta - Hynix/Samsung?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, sideband napisał(a):

Tak samo jak NV wie co robi :hihot:

Nie raz to pokazali :E

Asus też wie co robi 5090 Matrix za mln monet i nagle wycofują ze sprzedaży ze względu na wady :hihot:

Ps. gdybyś nie wiedział Hynixy częściej padają i niektórzy wręcz zmniejszają napięcia na nich żeby dłużej pożyły :E 

W jaki sposób zmniejszyć napięcie vram ? kurde, z każdej strony zastraszanie🥺, chyba zrobię 14 dniowy zwrot i przejdę na GT610 :)

Edytowane przez MCH93
Opublikowano

Nie zmienisz napięcia dla VRAM'u mówię ci po raz kolejny nie panikuj ;) to są normalne temperatury pracy, ja też będę kupował hellhounda z tą świadomością że są tam hynixy i jakoś mi to nie przeszkadza :E interesuje mnie tylko wydajne chłodzenie z cichymi wentylatorami i dwoma gniazdami 8pin.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Send1N napisał(a):

Nie zmienisz napięcia dla VRAM'u mówię ci po raz kolejny nie panikuj ;) to są normalne temperatury pracy, ja też będę kupował hellhounda z tą świadomością że są tam hynixy i jakoś mi to nie przeszkadza :E interesuje mnie tylko wydajne chłodzenie z cichymi wentylatorami i dwoma gniazdami 8pin.

Z twoim szczęściem trafisz na samsunga 😅😅

Opublikowano (edytowane)

Miałem już klikać w tamten piątek i mi się poczciwy golf 4 rozkraczył :E czekam teraz na info ile mechanik mnie skroi wszystko zależy od niego czy kupię w tym miesiącu czy nie :lol2:

Chcesz to możemy się zamienić teraz, ja ci dam 6950XT tam nie masz wcale podglądu na temp pamięci więc będziesz spał spokojnie 8:E

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, Send1N napisał(a):

Miałem już klikać w tamten piątek i mi się poczciwy golf 4 rozkraczył :E czekam teraz na info ile mechanik mnie skroi wszystko zależy od niego czy kupię w tym miesiącu czy nie :lol2:

Chcesz to możemy się zamienić teraz, ja ci dam 6950XT tam nie masz wcale podglądu na temp pamięci więc będziesz spał spokojnie 8:E

Ajj, też mam MK4 1.9tdi 110km , ostatnio rozrzad robilem + tarcze i klocki, kosztowniejszy był mój Passat B7 2.0 tdi cr 177km, wymienialem dpf i wtryski 😅😅

Opublikowano (edytowane)

To ja mam benzyne a i tak co chwile się pier... 11 lat mam tego dziadka i nie zmieniam tylko pudruje xD rachunków w teczce mam tyle że przekroczyłem cenę auta przez te lata :lol2: ale kończmy ten offtop bo władza zrobi z nami porządek za chwile :przytul:

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Send1N napisał(a):

To ja mam benzyne a i tak co chwile się pier... 11 lat mam tego dziadka i nie zmieniam tylko pudruje xD rachunków w teczce mam tyle że przekroczyłem cenę auta przez te lata :lol2: ale kończmy ten offtop bo władza zrobi z nami porządek za chwile :przytul:

Kończąc offtop MK4 mam od 2007 przez te lata tylko olej, filtry, rozrzad, tarcze , klocki xD , najechane 899 tys i silnik ma sie dobrze xD , B7 mam od 2014 żona nim głównie jeździ, 315 tys nalotu i na razie jest ok xD

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Te -100 to sprawdziłbym w większej ilości gier...ja na swoim pure schodziłem ze "stabilnych" -110 do stabilnych -60 :E 

Może tak być, wczoraj szybie testy , Superposistion przechodzi na -100

Tak na szybko ustawiłem :

Zrzut ekranu 2025-12-06 103956.png

20 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@Send1Npewnie 2626 patrząc na screena :cool:

A poważnie też jestem ciekaw, bo tyle to chyba wszystkie zrobią :)

To ustawienie ogólne , zawsze robię profile do konkretnych gier , programów .

Temperatury w superposition:

[5qr.png

Ale już w grach pamięci 88-92c

Edytowane przez Hard Reset
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

U mnie smarki i inne syntetyki też przechodził na tyle, ale gry się lubiły wywalić, nie zawsze od razu, czasem po godzinie nawet...dopiero przy -60 przestały. Dlatego uważam, że smarki czy inne syntetyki to tylko żeby wstępnie sprawdzić stabilność, a właściwe sprawdzanie to gry, gry i jeszcze raz gry :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie tak jak mówisz, dlatego dla każdej gry mam oddzielny profil oc/uv . To co stabilnie przy -100mV to zostawiam, na innych zmniejszam. Np. Alan Wake 2 wysypał mi się dziś przy -90mV, testuje teraz na -85mV.

Edytowane przez Hard Reset
  • Upvote 1
Opublikowano
23 godziny temu, Hard Reset napisał(a):

Tak na szybko ustawiłem :

pewnie nikogo nie interesuje :rudolf: bo tu wszyscy mają 70..

jako ciekawostkę,    zapodałem tak jak Ty, ale na 9060xt nitro+ , kości hynixa

-100, pamięć 2800 

wszystkie benchmarki przeszedł, nawet się nie poci, teraz pograłem 2h w w3 na chwile, potem cały czas w AC shadows, nic nie wywala