Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

image.thumb.jpeg.ae03fccd2700992ef55dbe2c80db3500.jpeg

PlayStation Portal 

Graj na PS5® przez domową sieć Wi-Fi, korzystając z zaawansowanego kontrolera konsoli przenośnej PlayStation Portal™1. Postaw na realistyczne wrażenia dzięki funkcjom kontrolera bezprzewodowego DualSense®, takim jak efekty dotykowe i adaptacyjne efekty „Trigger” w obsługiwanych grach4. Weź swoją kolekcję gier na PS5 w dłoń — konsola przenośna PlayStation Portal™ umożliwia korzystanie ze zgodnych gier zainstalowanych na konsoli  bez konieczności podłączania telewizora.

- - - - - - - - - - - - - - - - - 

„Wielka aktualizacja dla PlayStation Portal – od teraz można grać w chmurze! Bez PS5! „

Dobra decyzja Sony i przez to sprzęt jest bardziej wart zakupu (jest on na etapie życia XSS w latach 2021-2023) ALE… może być jak z XSS w październiku 2025 gdzie M$ wywindował cenę XGPU  

Teraz mamy zakup PSPortal za 899-999 zł + miesięczny abonament za 480 zl na rok

Jeżeli podniosą cenę do 600-800 zl - konsola może skończyć jak XSS….

Edytowane przez kanon7
Opublikowano

Bardziej wart zakupu od nie wart zakupu, to nadal nie wart zakupu. :E Mogę tylko powtórzyć to, co pisałem w innych wątkach, jakość obrazu i opóźnienia w zasadzie dyskwalifikują ten produkt w moich oczach. Zwłaszcza ta druga kwestia jest nie do przeskoczenia i tylko potwierdza fakt, że jeszcze długa droga przed tego typu urządzeniami.

Opublikowano (edytowane)

@kanon7 Tak. Mam szybkie łącze, mam szybki router, a nawet w tym samym pokoju były problemy ze stabilnością połączenia. Obraz potrafił się ciąć, zmieniać rozdzielczość. Zastosowałem wszystkie dostępne rozwiązania - konsola wpięta do internetu za pomocą kabla, w opcjach wyłączony HDMI Device Link, udostępnione porty. Generalnie można oczywiście grać i jak ktoś nie ma specjalnie wysokich wymagań, jakoś to idzie. Zwłaszcza w prostych produkcjach. Jednak te, które wymagają większej precyzji i niskich opóźnień (strzelaniny, sportowe, wyścigi, cokolwiek gdzie się dużo celuje), powodują spory dyskomfort. Częściowo wynika to z samej technologii, podobnie jak w przypadku grania z chmury - pewne rzeczy są nie do przeskoczenia. Dlatego mocno polecam najpierw spróbować jak to działa, żeby oszczędzić sobie ewentualnego rozczarowania.

Edytowane przez Vulc
  • Thanks 1
Opublikowano

Bardzo dużo ludzi tak zrobiło. OLX jest zawalony praktycznie nowymi, nieużywanymi sztukami, do zgarnięcia dużo poniżej ceny sklepowej. Jak ktoś chce próbować swoich sił, warto iść w tym kierunku. Ja swój egzemplarz kupiłem i później sprzedałem w tej samej kwocie.