RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)
@maxmaster027 ogólnie ta moja w stock działa 2775 i 1075mV także te 2700 na 950mV jest niezłym wynikiem, a mogę jeszcze delikatnie podbijać. Tylko nawet na 2600 w grach jest praktycznie to samo (malutkie różnice). Pamięć mogę podbić do +1800 w MSI AB. Powyżej 1850 pojawiają się ścinki, a 1950 artefakty, więc jak na RTX 4080s te +1800 to też spoko sztuka, ale szkoda mi ją męczyć chociaż temperatura vram niewiele się różni od rdzenia (2-3 stopnie może czasem). Chyba, że źle pokazuje, ale wątpię. 😉
Może za rok zmienię GPU, bo moje 1000W powinno udźwignąć coś większego 🤔
Stery nadal 581.29, które tak jak Ty uważam za najbardziej udane od dłuższego czasu 😛
Jestem człowiekiem bardziej pragmatycznym niż estetą, ale no, wygląd tej karty mi nie siedzi totalnie, coś jak wczesne lata 00.
A wracając do dźwięku. Słaby kodek stwarza kolejny problem zakupu karty dźwiękowej. Na kartach dźwiękowych w ogóle się nie znam Jeśli to ma być kolejny wydatek rzędu 100-200 , to ta płyta mija się z celem.
Rekomendowane odpowiedzi