-
Ostatnio przeglądający 4 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Lameismyname · Opublikowano
Niby masz rację jednak zamieniać jeden problem na drugi dopłacając parę tysi to jeszcze gorszy scenariusz na mój gust. Dla mnie piszczące cewki to dużo bardziej irytująca kwestia jak 1300-1400 jako bazowe RPM. No nic, każdy się swoimi kryteriami kieruje. @Zhao U mnie cebula by wygrała. Zmieniłbym bios co rozwiązałoby problem, a zaoszczędzony budżet wsadziłbym w coś innego. -
Przez GordonLameman · Opublikowano
Nie pisz bredni - nie będę ci musiał pisać że to brednie Oceniasz to przez pryzmat siebie. Belgia nie jest nigdy topową wiadomością. Podstawowe zainteresowania ludzi to Polska, wojna w Ukrainie, USA, Niemcy. protesty w Belgii nie są aż tak interesujące. I znowu oceniasz tylko przez pryzmat siebie. Ale powiedz mi - jak ustalić które informacje powinne być na głównej? No to co? Każemy każdemu się zapoznać z newsletterem? Informacje są dostępne. Ich waga jest różna dla każdego. A wystarczy, że ktoś w towarzystwie albo w necie rzuci „ukrywają informacje o X”, bez jakiegokolwiek nawet dowodu i już stado owiec zaczyna i tym gadać. Nie zastanawiając się czy ktoś ukrywa to informacje czy też nie ma ona aż tak wielkiej wagi -
Przez tomek25 · Opublikowano
Promocja na ubisoft store, z kodem HOLIDAY za zakup minimum 80 zł zniżka 40 zł, tym sposobem kupiłem Star Wars Outlaws, w które chciałem zagrać już jakiś czas temu, za 46 zł. Na przykład Assassin's Creed Shadows jeśli ktoś nie grał można kupić za 104 zł. -
Przez Totek · Opublikowano
5800x3D jest jak wino, im starszy tym lepszy Z ciekawości zerknąłem na ceny na rynku wtórnym, na tę chwilę w cenie 5800x3d można kupić nowego 9800x3d a model niższy ponad 1600 ziko. 2026 ma szansę stać się rokiem absurdów. Jeszcze może sprzedam 8x8GB DDR3 w cenie golfa 4 -
Przez DjXbeat · Opublikowano
Masz głównie dwa sposoby włączenia wycieraczek poprzez obrotowy koniec na manetce lub samą dedykowaną manetkę pracującą w zakresie góra-dół ale są też inne jak dodatkowa rolka w prawej manetce. Mając auto z jednym rozwiązaniem do którego się przyzwyczaisz po zakupie innego auta z drugim rozwiązaniem na początku będziesz miał problem z obsługą. Miałem Toyotę z obrotową końcówką i po przesiadce na stałe do Mondeo MK5 miałem problem z przyzwyczajeniem się do manetki bo ciągle chciałem wycieraczki włączyć przekręcając końcówką w prawej manetce a tu sterowanie odbywało się zupełnie inaczej bo na manetce była dedykowana rolka. Włączenie tylnych wycieraczek w Toyocie odbywało się tym samym obrotowym przełącznikiem a w MK5 był przycisk na końcu manetki z 2 trybami. To samo jest z innymi elementami choćby włączniki świateł, panele klimatyzacji czy sterowanie na kierownicy. Jeśli się z tym nie zaznajomisz przed jazdą to w trakcie będziesz kombinował co gdzie i jak. W jednym aucie masz sterowanie tempomatem po lewej stronie na kierownicy a w innym po prawej. W jednym aucie masz dedykowany włącznik do świateł a w innym go nie masz i po przesiadce ze starego rozwiązania szukasz jak włączyć światła. Praktycznie każda przesiadka na inne auto innego producenta wymaga zaznajomienia się z obsługą bo sterowanie światłami, wycieraczkami, panelem klimatyzacji czy kierownicą multimedialną mogą być inne lub w zupełnie innym miejscu. Po za zdobyciem wiedzy gdzie co i jak się włącza zostaje jeszcze kwestia zmiany starych przyzwyczajeń a na to potrzeba czasu. Brak możliwości sterowania wycieraczkami z manetki jaki występował w Tesli w 2020r uważam za karygodne i faktycznie stwarzające na tamten czas realne zagrożenie natomiast dzisiejsze rozwiązanie jest mega intuicyjne i jedyne czego wymaga to przyzwyczajenia się. Czy to lepsze rozwiązanie od starych sprawdzonych rozwiązań? Nie ale da się do tego bez problemu przyzwyczaić i komfortowo z tego korzystać bez ekranu. Jeżeli chodzi o sterowanie to kulka służy w tym przypadku do wyłączenia Auto - Manual - Auto a reszta trybów pracy zmieniana jest przyciskiem. Kulka nie jest bez władna i ma swoje przeskoki więc wiesz, że zrobiłeś jeden ruch do przodu i tak - każda czynność wyświetlana jest na ekranie. Dodatkowo wszystko możesz ustawić pod siebie czyli wyłączyć na stałe Auto - wycieraczki i korzystać tylko z przycisku. Możesz również samemu zaprogramować jakie tryby chcesz mieć pod przyciskiem bo wszystkie ustawienia i przyciski w Tesli są w pełni programowalne.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi