Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 godzinę temu, lokiju napisał(a):

O 6 rano ram, który sprawdzałem na allegro kosztował 1570 zł a teraz już 1670 zł. Ja bym dał od razu 3 tys nie będzie trzeba robić korekty. 

Producent sprzedawał za 1579,99 zł, ludzie wykupili wszystkie sztuki, więc teraz te Goodramy IRDM są dostępne w innym sklepie za 1677.

Opublikowano (edytowane)

Zrobił się szum, że ma być jeszcze gorzej więc kto ma możliwości kupuję. Marketing poprzez strach zawsze był skuteczny. Należy tylko pamiętać, że takich fanatyków nie ma nie wiadomo ile. Popularność robloxa z powietrza się nie wzięła a do tego DDR5 niepotrzebne. Zresztą te kilka sztuk dziennie co się sprzedaje na Morelach też wielkiego szału nie robi. 

Ps: Seria RTX 50xx tak samo schodziła w absurdalnych kwotach i to za najgorsze wersje typu Ventus. 

Edytowane przez lokiju
Opublikowano
2 godziny temu, lokiju napisał(a):

O 6 rano ram, który sprawdzałem na allegro kosztował 1570 zł a teraz już 1670 zł. 

Na pepperze wstawka 1x16gb 5600/36 za 750zł, wyśmiałem że normalnie w sklepie 2x16 6000/30 za 1500 więc żadna okazja. Po kilku godzinach jakiś chłop mi pisze żeby podesłać gdzie, no to podsyłam mu 2 sklepy po 1550 bo faktycznie tych za 1500 już nie było. I ciągle sie wykłóca o te 5 dych że ludzi okłamuje :E

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, kubon napisał(a):

Na pepperze wstawka 1x16gb 5600/36 za 750zł, wyśmiałem że normalnie w sklepie 2x16 6000/30 za 1500 więc żadna okazja. Po kilku godzinach jakiś chłop mi pisze żeby podesłać gdzie, no to podsyłam mu 2 sklepy po 1550 bo faktycznie tych za 1500 już nie było. I ciągle sie wykłóca o te 5 dych że ludzi okłamuje :E

Może ma bana na allegro i wyszukiwarkę google. Bo to niebywałe, że nie mógł znaleźć a teraz jeszcze nie potrafi się przyznać do błędu. Ja często zaokrąglam ceny w dyskusji to już sobie wyobrażam jakby mi nawrzucał, że go okłamałem na parę złotych %-)

Edytowane przez lokiju
Opublikowano
1 godzinę temu, areczek1987 napisał(a):

Ty masz jakieś rozdwojenie jaźni? :)

Na okrągło pouczasz tutaj ludzi, co im potrzebne, co im powinno wystarczyć, kto kiedy powinien wymieniać sprzęt (choć nie znasz niczyjej sytuacji, ale każdego masz za pozera), wrzucasz jakieś aktywne pięć minut oferty na kilka sztuk, próbując wszystkim wmówić, że tanich kości jest na rynku na kopy, a teraz co? - piszesz, że kolejne pamięci do ciebie lecą?

Stary, święta idą, idź lepiej zjedz makowca albo co... (nie, nie muszę polować na oferty, bo kupiłem wszystko wcześniej - owszem, miałem szczęście, ale też nie posłuchałem takich, jak ty :E) - ja wracam po kolejną porcję. 🎄