9060XT 16GB kupię
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Lameismyname · Opublikowano
Zauważ, że Twój procesor ma takie same lub nawet wyższe temperatury jak rdzeń karty. Zacznij od undervoltingu procesora CO all core -30, jeżeli sztuka słabsza to daj odpowiednio mniej. - nie zaszkodzi. No i pomyśl o AiO aby odciągnąć temperaturę od karty graficznej. Moim zdaniem AIO 360 na górze obudowy byłoby optymalne. Co prawda 7800X3D nie jest tak wdzięczny w schłodzeniu jak 9800X3D ale samo przeniesienie miejsca kumulacji temperatury wyżej zrobi zbawienną robotę. PL -10% to dobre rozwiązanie - nic nie tracisz, a nawet w obecnym stanie trochę zyskujesz wydajności oprócz zbicia temperatury. Co do pump-outów, z racji że przerabiałem je parokrotnie: Faza 1: [Dzień 0] Brak pump-outu - wszystko OK. Faza 2: [Etap od ok. miesiąca do 6 miesięcy] Cicho postępujący pump-out, na samym początku nie do rozpoznania, we wczesnych stadiach fazy 2 kompletnie niezauważalny, w rozwinięciu fazy może być mylony z innymi czynnikami zewnętrznymi Faza 3: [Etap po ok. 6 miesiącach] Zaawansowany pump-out, widoczny w odczytach gołym okiem. (oczywiście jak ktoś wymieniał już pastę na własną rękę na rzadką o kiepskich właściwościach może dojść do Fazy 3 nawet w 3-4 tygodnie) Tak to wygląda od kuchni na kartach z fabryczną pastą. Możesz być w "Fazie 2" i ciężko to zdiagnozować oraz na tyle to płynnie i stopniowo się zmienia, że nie wzbudzi Twojego niepokoju. Ja polecam każdemu robić test temperatur każdej karty po wyjęciu z pudełka - odpalasz GPU-Z i jakiś benchmark, robisz screena GPU-Z, za miesiąc odpalasz ten sam benchmark, robisz screena i porównujesz. Są czynniki zewnętrzne jak temperatura otoczenia, wiadomo ale mimo wszystko to dobra metoda bo idzie coś wyłapać. Ty tego nie zrobiłeś i nie mamy czego do czego porównać, a może już by nam coś to powiedziało. Ja bym siedział na tym PL -10 i nie zawracał sobie tym teraz głowy - nadejdzie fala upałów, karta dostanie bęcki to zrobisz kolejny zrzut GPU-Z i sobie porównasz. Może coś więcej będzie widać. -
Przez Phoenix. · Opublikowano
Niezla bzdura i szukanie dziuru, jak ktos nie potrafi odroznic zdjec i jak sa robione to pozniej pisza takie kocopoly -
Przez DjXbeat · Opublikowano
Czyli „oszczędność” Jest bardzo mocna korelacja w takim przypadku gdzie zawodowi kierowcy ciężarówkę posiadają z reguły diesle. Wnioski trzeba już samemu wyciągnąć. To samo jest w przypadku operatorów koparek lub firm świadczących usługi koparkami. Praktycznie każdy ma diesla -
Przez piwakk · Opublikowano
Pamiętam jak w którejś Forzie odpalało się bodajże Goliata czy jakoś tak, fura sama jeździła i nabijała kasę oraz expa. Potrafiłem to zapuścić, jechałem gdzieś do sklepu, wracałem za godzinę czy półtorej, a tam na koncie znacznie więcej kasy było -
Przez GordonLameman · Opublikowano
Bo w przypadku tej ropy, o której pisałeś jest to kradzież
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi