Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Krzysiak zmienił(a) tytuł na 5700x3d/5800x3d
Opublikowano
W dniu 12.12.2025 o 02:26, Pentium D napisał(a):

Łap, tanio :E

niecałe 700 zł

Pokaż ukrytą zawartość

gdyby było taniej to bym zaryzykował i próbował ratować, ale prawie 7 stów i odprysk przy trójkącie który najpewniej jest od upadku.

Spalona/niesprawna sztuka, w której celowo ktoś pogiął piny aby wzbudzić w potencjalnym kupującym błędną wizję przyczyny i możliwość jej naprawy ;) 
Jakie musiałoby być czyjeś wk*rwienie po prostowaniu tych pinów i zobaczenie, że nie działa xD 

@Krzysiak
5700X3D/5800X3D zawsze były porównywalne wydajnościowo do 7500F/7600/7600X
Może AM5, bo ceny tych X3D na AM4 to jakiś chory sen....

Opublikowano
8 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Spalona/niesprawna sztuka, w której celowo ktoś pogiął piny aby wzbudzić w potencjalnym kupującym błędną wizję przyczyny i możliwość jej naprawy ;) 

Procek z wiadra z rozbiórek komputerów. Gość ma kilka ofert takich procesorów. Nawet jak sprawny to przy prostowaniu zwariować można.

Opublikowano

przepłacanie za x3d na AM4 wyjdzie go podobnie cenowo lub drożej niż nowa platforma z drogimi ramami na am5. 5700x3d chodzi za 1500zł używany. Ale rozumiem że może chodzi o plug n play.  Wymienia procka a na am4 cały proces jest łatwy, nic nie instaluje, przeinstalowuje tylko wszystko działa od razu. Bios się jedynie zresetuje.

To już lepiej za 600zł kupić nówkę 5800x ze sklepu. A tu jeszcze jakieś raty gratis więc wyjdzie taniej

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/procesory/procesor-amd-ryzen-7-5800x-8-core-3-8ghz-am4-zen3?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=359587&utm_campaign=2025-12&utm_term=Procesory&ceneo_spo=false&ceneo_cid=6f947d86-ba7a-c10c-a8a0-ef73ae931ebb

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@CryptTMMiałeś się odezwać gdy będziesz sprzedawał :E 

Za późno zauważyłem Twój wpis, ale pocieszę Cię, bo finalnie go nie sprzedałem, w sensie musiałem anulować zakup, bo musiałem wcześniej pojechać i nie miał kto tego procesora wyciągnąć, jakby miała żona się za to zabierać, razem ze swoimi paznokciami, to wolę nie sprzedać i ewentualnie później wystawić jeszcze raz. Generalnie byłem trochę zaskoczony tym jak szybko to się sprzedało, i to jeszcze w takich pieniądzach. Tam oczywiście kupującego przeprosiłem za zadymę, bo w sumie niczyja wina, ale sam widzisz, że to się lepiej sprzedaje niż złoto... :E

Będę pamiętał, to następnym razem się odezwę na PW, jeśli będziesz jeszcze zainteresowany ;)

Edytowane przez CryptTM
  • Upvote 1
Opublikowano

@CryptTM Przypomnij mi proszę po ile te procki sklepowo potrafiły chodzić... Jeżeli pamięć mnie nie zawodzi to coś mi się kołacze 700zł z groszami?

2 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Nieaktualne, stanęło na 14600kf... tak @Lameismynamezrobiłem to, kupiłem mu Intela :hihot:

Nie no, piekło zamarzło. Za karę musisz zmienić awatara na ten:
RYZ.webp.9cd4f9538a31621e24699dcd473e4686.webp

A tak szczerze, już pomijając żarty, to w obecnych realiach ma to jakiś sens.
Ceny 5700X3D i 5800X3D to jakaś kpina xD 

Opublikowano
Teraz, CryptTM napisał(a):

@Lameismyname 05.11.2024 mogłeś go kupić u majnfrienda za 431zł, regularna cena była w okolicy 650-700zł :E

Obecnie ceny wywaliło w kosmos i raczej taniej nie będzie...

No to nieźle...

Największy fenomen to używki 5700X3D i 5800X3D, które chodzą na rynku wtórnym drożej jak 7800X3D i 9800X3D.
Głupota aż fruwa i tego nawet ceny RAMu w żaden sposób nie usprawiedliwiają - z resztą kryzys pamięciowy można spokojnie przesiedzieć na 16GB, a to nie jest niewiadomo jaki wydatek.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Tyle, że 14600F się degraduje. Jednego dnia masz topową wydajność, drugiego dnia w benchmarkach poziom Core 2 Duo xD 
Nie zapominaj o tym.

Tia... i 5 lat bezproblemowej gwarancji z wymianą w zasadzie od ręki. Ja miałem kilka sztuk 14600K/KF oraz i7 i i9. Wszystkie trzymały wydajność po kilku miesiącach, roku czy dwóch latach ,a część z nich pochodziła od laików którzy nawet nie zaktualizowali BIOS. 

Poza tym i5 14K/KF to koszt 500/550zł co już przemawia za rozsądkiem. Ja kupiłem ostatnio kilkumiesięczną sztukę za 500zł. Jakby to rozłożyć na czynniki pierwsze... padł Ci po 59 miesiącach to dostajesz nową sztukę którą możesz sprzedać za pewnie 300/350zł ,a od zakupu jak będziesz odkładał przez 60 miesięcy po 8 zł i 40 groszy to będziesz miał na nową top generację i5. %-)

Edytowane przez Iri
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Lameismyname napisał(a):

@Iri Jak zdążyłeś zauważyć, to był tylko żart z mojej strony ;)

Za mało "bekowych" emotek. Nie wyczułem żartu. :Up_to_s: 

Edytowane przez Iri
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, CryptTM napisał(a):

Panowie, na ten moment zmiotło wszystkie Ryzeny 5700X3D z rynku - nie ma nigdzie na OLX, na Allegro jest jedna sztuka za 1599 zł :stryczek:

Jak sprzedawaliśmy swoje to myśleliśmy ze to utarg życia sprzedać drożej niz kupiony 2 lata wcześniej, a tu sie okazało że to od nas kupili skalperzy na flipa i zarobek :suprajs:

Edytowane przez HappyLittleGamer
  • Haha 3