Jaka karta do starego PC?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Hard Reset · Opublikowano
Na to wychodzi że żyłem w niewiedzy XD Musiałem jednak podnieść napięcie na system agent na 1.250v bo wywalało mi grę do pulpitu po chwili grania . tREFI na 65535 , płyta czasami sam zmienia te ustawienie . BTW dziwna sprawa wyszła po oc tych pamięci Corsair. Za kolejnym resetem kompa, płyta bardzo długo wisiała na starcie i świeciła się dioda post DRAM. Około 1:10sek, potem system startował normalnie. Wejścia do UEFI też do samo , ponad minuta. Ustawienia defaultowe pamięci i biosu nic nie zmieniały, ciągle ponad minuta po restarcie . Wgrałem na nowo bios, przycisk clear cmos ,wyjęta bateria i dalej to samo. Czyżby padły pamięci ?? Ale testuje na memtest5, OCCT wszystko bez błędów. Gry działają , ale to jest bardzo denerwujące gdy tak długo wisi z diodą DRAM. Wyjąłem kości, zamieniłem miejscami, wsadzałem pojedynczo i dalej to samo. Dziś biorę parę pamięci z drugiego kompa GoodRam iridium na hynixach 3600mhz, 2x8gb na podmianę i działają normalnie. Test post około 14-17 sekund. Wkładam te corsair do drugiego kompa i tam działają bez problemu, zgłupiałem . Wkładam je znowu do swoich kompów, i Corsair zaczęły na tych wartościach oc startować szybko tak jak goodramy ! O co chodzi ???? Już myślałem że są uwalone... -
Przez burn · Opublikowano
Postanowiłem dać szanse ultrawide 3440x1440p oled. Nigdy nie miałem, pora spróbować czegoś nowego Myślę że może to być dobry kompromis. Szczególnie biorąc pod uwage że tv 4k oled 65" wisi mi za plecami, więc będe miał jeszcze okazje spróbować jak sie ta karta zachowuje w 4k (wiadomo to nie monitor ale jakiś podgląd bede miał). Na test czy wogóle mi podejdzie UW w oczy rzuciły mi sie ze 3 monitory, który z nich jest bardziej godny polecenia ? A może co innego w tym przedziale cenowym 2500-3000 +/- ? 1. DELL Alienware AW3425DW 2. MSI MAG 341CQP 3. SAMSUNG Odyssey OLED G8 LS34DG850SUXDU są też 2 tańsze jak PHILIPS Evnia 34M2C6500/00 (ok 2200 z rabatami) GIGABYTE MO34WQC (ok 2400 z rabatami) który byłby najlepszym wyborem ? -
Przez larry.bigl · Opublikowano
Świetny koniec świąt...cofając, nie wiem jak zahaczyłem o bramę. Lampa rozwalona, zderzak też, lakier zdarty..petarda. -
Przez areczek1987 · Opublikowano
No to będziecie się ślinić na ces26 -
Przez Dirian · Opublikowano
Ja bym rozważał wyżej linkowanego Zotaca albo Gaminga ale z innego sklepu: https://www.krsystem.pl/gigabyte_geforce_rtx_5070_ti_gaming_oc_16gb_gddr7__szybka_wysy-item-77363.html?64336&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=16783dd6-f78c-bb7a-ff29-4fcaa9055dc3 Prawdę mówiąc przy obecnej cenie Zotac wychodzi najsensowniej. Windforce za 3800 zł to tragiczny wybór. Asus też średnio się w tej kasie broni, to już dość dobre chłodzenie ale wtedy lepiej dorzucić do Gaminga z KR System (jeszcze lepsze chłodzenie i rok gwarancji więcej).
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi