Rx9060 16gb vs rtx 5060ti 16gb
-
Ostatnio przeglądający 2 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez KiloKush · Opublikowano
Nie no pocztą to mi jeszcze nikt nic nie wysyłał. Hermes, DHL, DPD. -
Przez Radio Tirana · Opublikowano
Te przelotki z SODIMMów są niestety 💩rozwiązaniem. Ten sam adapter może działać na Intelu i nie działać na AMD. Do tego dochodzą marne timingi, jak i jeszcze marniejsze prędkości (a laptopowe 6400 CL52 nie jest zbyt tanie). -
Przez hubio · Opublikowano
A to Polska właśnie: https://wiadomosci.wp.pl/wychodza-z-wiezienia-trafia-na-ulice-kolejne-efekty-paralizu-funduszu-sprawiedliwosci-72380051990107 -
Przez DjXbeat · Opublikowano
Te 16.5 kWh/100km to jest średnia wartość zużycia energii z przebiegu ponad 37 tyś. km. Logiczne, że w tej średniej są trasy gdzie auto zużywało 19kWh czy nawet 22kWh na 100km ale są też drogi lokalne czy tereny zabudowane gdzie jadąc zgodnie z przepisami zejdę do 10kWh/100km. Pasował by Ci przekaz gdybym napisał, że jeżdżąc wokół komina 50-90km/h ze zużyciem 10kWh na pokonanie 100km wydam 9zł ? Właśnie dlatego przyjąłem średnią wartość z dużego przebiegu bo jest bardziej miarodajna i uwzględnia wszystko łącznie z okresem zimowym/letnim. No widzisz a ja taką Teslą wczoraj na A2 między Łodzią a Warszawą wyprzedziłem lewym pasem bite 250 spalinowych i z 5 elektryków jadących prawym pasem za tirami. I jakie to ma dla nie znaczenie? Żadne! Idealne podsumowanie moich obaw zanim podjąłem ryzyko i kupiłem elektryka. Miałem dokładnie tak jak opisałeś czyli obawy ze braknie prądu, że ładowarka nie będzie działać, że wyskoczy mi nagła sytuacja a auto nie naładowane. Praktyka zweryfikowała wszystko i w moim przypadku obawy były nie uzasadnione. Miałem przypadki że ładowarka nie działa to podjechałem do następnej. Miałem niestandardowe sytuacje: Tata trafił na stół na operację, siostra miała wypadek, żona rodziła - auto pomimo, że nie naładowane na full to nie miałem z tym żadnych problemów. Dzisiaj jadąc w trasę zwyczajnie ładuje auto wcześniej. wbijam cel do nawigacji, pakuje „tobołki” wsiadam i jadę. To praktyka sprawia, że człowiek jest spokojny w tym co robi a nie wydumane i w większości wyssane z palca informacje. Cały czas podkreślam, że ja mam takie warunki użytkowania jakie mam czyli własny dom z garażem, instalacje PV a Wy mi zarzucacie, że nie da się komfortowo korzystać z elektryka. Da się. I tu jesteś w błędzie bo szybkich ładowarek przybywa znacznie więcej niż przybywa elektrycznych aut na drogach. Rok do roku 2024 vs 2025 to jest wzrost o ponad 50% szybkich ładowarek DC. Do tego olbrzymi wzrost ładowarek AC i trzeba nadmienić, że znacząca część społeczeństwa korzysta na codzień z ładowania ze swoich prywatnych ładowarek w domu bo największy plus z auta elektrycznego. -
Przez AndrzejTrg · Opublikowano
Teraz mówią że Ukraina zaatakowała rezydencje fiutina...
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi