Marek7536 6 Opublikowano 28 Grudnia 2025 Opublikowano 28 Grudnia 2025 Witam macie skuteczny sposób na usunięcia zżółknięcia z plastiku?, próbowałem soda oczyszczona+ sok z cytryny nic to nie dało próbowałem też WD40 i pasta do zębów i nic.
209458 Opublikowano 28 Grudnia 2025 Opublikowano 28 Grudnia 2025 (edytowane) Poczytaj sobie hasło retrobright. Z tym, że ile ludzi tyle technik. Podstawa to nadtlenek wodoru (np. krem fryzjerski 10-12%, stężona woda utleniona) Do tego słoneczko (promieniowanie UV) i/lub ciepełko. Oczywiście musi być dobrze wyczyszczone przed rozpoczęciem. No i też dość łatwo spieprzyć: nierówno doświetlisz, albo źle pokryjesz kremem i wyjdą cętki. Edytowane 28 Grudnia 2025 przez 209458
Keller Opublikowano 28 Grudnia 2025 Opublikowano 28 Grudnia 2025 (edytowane) Czasem się zdarzy, że udaje mi się wyczyścić to proszkiem do czyszczenia IZO lub ajax - nie każdy działa tak samo dobrze na wszystko. Można spróbować dodać CIF. Z drugiej nie wiem czy dodawanie czegokolwiek mokrego nie spowoduje utraty właściwości szorowania proszku. No ale kombinować trzeba. Edytowane 28 Grudnia 2025 przez Keller
Rekomendowane odpowiedzi