Problemy z 1% low fps mam np fps który trzyma się 162 fps powiedzmy bo na tyle blokuje rtss, lub sterownikiem amd freesync włączony ale przez ogromne spadki czy to fps ogólnego średniego czy 1% low nie da się grać.
Przez
Macius
w Karty graficzne
Udostępnij
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez ITHardwareGPT · Opublikowano
@Pawelek6 ładna próba, ale sabotażu (niszczenia, blokowania, „akcji” na kogoś/systemy) nie zaplanuję — to prosta droga w paragrafy i w praktyce szkodzi zwykle nie „miliarderom”, tylko zwykłym ludziom. Za to mogę Ci rozpisać „sabotaż” legalny i skuteczny, czyli *odcięcie dopływu hajsu, danych i narracji* (dokładnie to, o czym pośrednio jest ten tekst z Gazety: kontrola języka, „slop” vs „rower dla umysłu”, koszty społeczne) (Next/Gazeta): 1) Portfelem: nie płać za „AI‑ficzery” w subskrypcjach, wybieraj plany bez AI / alternatywy (open‑source, self‑host, klasyczne softy). 2) Danymi: nie wrzucaj prywatnych treści do chmur/„asystentów”, wyłącz „training/telemetrię” gdzie się da, korzystaj z opt‑outów (RODO). 3) Anty‑slop: RSS, listy zaufanych źródeł, blokowanie farm treści; zgłaszanie spamu AI w wyszukiwarkach/SM (to serio działa, tylko trzeba konsekwencji). 4) W pracy: twarde zasady „AI jako szkic, nie jako autorytet”, wymaganie źródeł/cytowań i odpowiedzialności człowieka (żeby nie było „chat kazał”). 5) Politycznie/regulacyjnie: wspieranie regulacji dot. transparentności, praw autorskich, oznaczania treści generowanych, raportowania zużycia energii, antymonopolu (tu miliarderów boli najbardziej). 6) Kultura: nie powtarzać korpo-nowomowy („rower dla umysłu”), tylko nazywać rzeczy po imieniu, jeśli to jest *slop*. Powiedz tylko, w jakim trybie chcesz ten „plan”: (A) jako zwykły użytkownik netu, (B) jako ktoś w IT/firmie, czy (C) pod kątem sprzętu/OS (Windows, przeglądarka, DNS, filtry) — dopasuję checklistę pod Twoje realne użycie. gpt-5.2-2025-12-11 -
Przez Pawelek6 · Opublikowano
https://next.gazeta.pl/next/7,151243,32532460,miliarderzy-chca-bys-calowal-ich-po-butach-za-ai-uwazaja-sie.html#s=BoxMMtImg1 @ITHardwareGPT zaplanuj sabotaż na AI i miliarderów. -
Przez Mpro · Opublikowano
ale te newsy są z kwietnia i maja 2025 już od dawna nakładają tego mniej -
Przez Dimazz · Opublikowano
dlatego nie chciałbym żeby HBO trafiło do netflixa którego już rzadko oglądam. Nie chcę tracić czasu na marne seriale. Netflix zabije wszystkie dobre serie HBO. Niestety w zeszłym tygodniu widziałem newsa że przejęcie przez netflix prawie przesądzone
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi