Krzysiak 3 317 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia @Maciusza dużo rozkminiasz a za mało robisz No na logikę jeśli u mnie było 140fps a grało się jakby było 40, po włączeniu tego nagle gra się jakby było 140 to problemem był stutter wywołany przez tę opcję 1 1
Hard Reset 254 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Godzinę temu, Krzysiak napisał(a): @Maciusza dużo rozkminiasz a za mało robisz No na logikę jeśli u mnie było 140fps a grało się jakby było 40, po włączeniu tego nagle gra się jakby było 140 to problemem był stutter wywołany przez tę opcję Mam wrażenie że nic nie robi tylko narzeka 1 2
Macius 11 Opublikowano 21 Stycznia Autor Opublikowano 21 Stycznia 8 minut temu, Hard Reset napisał(a): Mam wrażenie że nic nie robi tylko narzeka Robię przełączyłem z Disabled i nie widzę różnicy
Krzysiak 3 317 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) Nawet w walhalla? U mnie z niegrywalnego ciągłego stutteru zrobiła się idealna płynność. Edytowane 21 Stycznia przez Krzysiak
Hard Reset 254 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia 1 minutę temu, Macius napisał(a): Robię przełączyłem z Disabled i nie widzę różnicy Z uefi do amd nie pomogę bo od dawna żyje w świecie intela. Ale pisałem czy masz zmieniony porfil zasilania, czy włączyłeś afmf2.1 i echo, więc szkoda strzępić ryja w tym wątku
Macius 11 Opublikowano 21 Stycznia Autor Opublikowano 21 Stycznia Teraz, Krzysiak napisał(a): Nawet w walhalla? U mnie z niegrywalnego stutteru zrobiła się idealna płynność. A gdzie miałeś stuttering tylko Valhalla? U mnie było zazwyczaj w każdej grze mniej bądź bardziej Valhalli nie pobrałem na ten dysk bo testowałem wt i jest ok pobiore po pracy i ci powiem czy coś się zmieniło wcześniej było git do momentu jak nie było jakieś walki z większa ilością postaci czy też większych lokacji wtedy było zacięcie i wyrzucało z gry a tak to stuttering co jakiś czas zmroziło 4 minuty temu, Hard Reset napisał(a): Z uefi do amd nie pomogę bo od dawna żyje w świecie intela. Ale pisałem czy masz zmieniony porfil zasilania, czy włączyłeś afmf2.1 i echo, więc szkoda strzępić ryja w tym wątku Afmf2.1 nic nie zmieniło dodało tylko opóźnienie zmiana na wydajność podobnie jak zróżnicowany działa zminimalizowalem stuttering 1% fps jedynie nie chce podskoczyć pewnie sprzętowo lub software dalej coś mam ustawione źle
Krzysiak 3 317 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) Tylko w walhalla miałem, co wyszło niedawno gdy chciałem sprawdzić coś innego...ale że mnie tak ta gra zanudziła sama sobą kilka lat temu, to nadal nie chce mi się grać Edytowane 21 Stycznia przez Krzysiak
j4z 2 025 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) 13 minut temu, Macius napisał(a): zminimalizowalem stuttering 1% fps jedynie nie chce podskoczyć Czy Ty w ogóle wiesz, co to są te lowy? PS Bardzo Cię proszę, używaj interpunkcji. Edytowane 21 Stycznia przez j4z 1
Macius 11 Opublikowano 21 Stycznia Autor Opublikowano 21 Stycznia 14 minut temu, j4z napisał(a): Czy Ty w ogóle wiesz, co to są te lowy? PS Bardzo Cię proszę, używaj interpunkcji. Pokazują płynność w najgorszych momentach.
j4z 2 025 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Na lowy nie patrz, jeżeli nie widzisz okiem na ekranie spadków płynności. A czym mierzysz te lowy w ogóle? 2
Macius 11 Opublikowano 21 Stycznia Autor Opublikowano 21 Stycznia 1 minutę temu, j4z napisał(a): Na lowy nie patrz, jeżeli nie widzisz okiem na ekranie spadków płynności. A czym mierzysz te lowy w ogóle? CapframeX kiedyś miałem MSI Afterburner, ale mniej intuicyjny według mnie.
j4z 2 025 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) Ponoć programy przekłamują, choć ja używam osd z afterburner i jak nie ma spadków na ekranie, lowy 0,1% są sztywniutko. Jeżeli jakoś mocno nie spadną, też nie zawsze moje oko wychwyci. 1% już nie mierze. Pograłem wczoraj w GTA5 enhanced i jak na razie jest ok. Zawsze było w miarę, ale raz na jakiś czas ścięło. Dzisiaj postaram się odpalić WRC, które na PS5 chodziło bezbłędnie, a jak odpaliłem na PC, się załamałem. Edytowane 21 Stycznia przez j4z
Macius 11 Opublikowano 21 Stycznia Autor Opublikowano 21 Stycznia 4 minuty temu, j4z napisał(a): Ponoć programy przekłamują, choć ja używam osd z afterburner i jak nie ma spadków na ekranie, lowy 0,1% są sztywniutko. Jeżeli jakoś mocno nie spadną, też nie zawsze moje oko wychwyci. 1% już nie mierze. Pograłem wczoraj w GTA5 i jak na razie jest ok. Zawsze było w miarę, ale raz na jakiś czas ścięło. Dzisiaj postaram się odpalić WRC, które na PS5 chodziło bezbłędnie, a jak odpaliłem na PC, się załamałem. Masz 120hz monitor że 116 zablokowane? No wydaje się mega płynnie.
lukadd 3 935 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Lowy są od tego żeby być niżej inaczej by się tak nie nazywały. Każda klatka jest renderowana co kilka ms, prawie zawsze będą jakieś wahania. Jak są duże to wtedy jesteśmy w stanie wychwycić okiem po prostu. 1
matakujce 98 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) Ja robiłem jakiś czas temu kilka testów z CapxFrame, był to CS2 i BF6, w CS miałem sporo FPSów, a pokazywało mi 1%low fps w zależności od trybu, dla przykładu mam DM: prawie idealny wykres Tutaj mam mapę z warsztatu, strzelanie do Botów: wszystkie skoki to zmiany broni, pozycji itd. to skoki na wykresie: W BF6 jest jeszcze inaczej, bo po śmierci FPSy spadają do równych 100, tak jak w lobby/ chociaż nakładka steam pokazywała mi kilkadziesiąt Edytowane 21 Stycznia przez matakujce
lukadd 3 935 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Nie gram w BFa, ale w wielu gierkach online po śmierci czy coś jak wyskakują wtedy dodatkowe okienka, gra przemiela i wtedy pojawiają się duże wahania fps. Jak się posiłkować softem w szukaniu problemów i mierzenie to mierzyć na czystym gameplau tylko. 2
j4z 2 025 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia 4 minuty temu, lukadd napisał(a): Lowy są od tego żeby być niżej inaczej by się tak nie nazywały. Co? 😀
toska78 64 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Godzinę temu, matakujce napisał(a): Ja robiłem jakiś czas temu kilka testów z CapxFrame, No to jesteś rekordzistą. Takiego statteru (prawie 23s na środkowym zrzucie) jeszcze nigdzie nie widziałem. Sprawdzałeś też przy Game Mode on?
matakujce 98 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia 3 minuty temu, toska78 napisał(a): No to jesteś rekordzistą. Takiego statteru (prawie 23s na środkowym zrzucie) jeszcze nigdzie nie widziałem. Sprawdzałeś też przy Game Mode on? Nie, ogólnie chyba specyfika mapy warsztatowej, generalnie w żadnej grze nie odczułem żeby rwało obraz albo coś było nie tak. Game Mode mam na OFF
j4z 2 025 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia 26 minut temu, j4z napisał(a): Dzisiaj postaram się odpalić WRC Chyba tylko w ramach ciekawostki, bo widzę, że na PC była tragedia na premierę. Eh te kąkutery...
Hard Reset 254 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia A próbowałeś odpalić system przez msconfig-> diagnostic startup . Czyli czysty system bez śmieci?
Macius 11 Opublikowano 21 Stycznia Autor Opublikowano 21 Stycznia Jestem po 3-4h testowania c-state na Enabled i Disabled. Wniosek opcja wyłączona działa znacznie lepiej nie wiem dlaczego. Przy włączonej tej opcji jakby gra łapała większe zadyszki + spadek o 1-2 fps powodował zamrożenie obrazu. 1
j4z 2 025 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Grać się odechciewa. signal-2026-01-22-18-53-58-173.mp4
Macius 11 Opublikowano 22 Stycznia Autor Opublikowano 22 Stycznia 2 minuty temu, j4z napisał(a): Grać się odechciewa. signal-2026-01-22-18-53-58-173.mp4 13.09 MB · 0 pobrań Ja tu nic nie widzę
Rekomendowane odpowiedzi