Problemy z 1% low fps mam np fps który trzyma się 162 fps powiedzmy bo na tyle blokuje rtss, lub sterownikiem amd freesync włączony ale przez ogromne spadki czy to fps ogólnego średniego czy 1% low nie da się grać.
Przez
Macius
w Karty graficzne
Udostępnij
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kris194 · Opublikowano
Panowie, wrzucajcie tu linki do jakichś swoich niezabezpieczonych systemów, "pohakujemy" się nawzajem -
Przez Psiak · Opublikowano
Jeszcze w czasach bety zakładałem terme i zrzucałem chui z tego komina Teraz coś mało ludzi focusuje te kominy.. Najlepsze było palenie tych co byli na samej górze -
Przez sierotaZpclaba · Opublikowano
Oglądałem dziś eclipse cross (1.5 turbo benzyna, niestety w manualu, działanie skrzyni podobnie jak w renault, czy półka niżej od hondy) i nawet przypadł mi do gustu. Te płatne raporty po numerach vin są coś warte? Wrzucam vin auta w googla, to żadnych wyników, czyli w sumie dobrze. -
Przez bergercs · Opublikowano
Cd zapowiadanej historii z Autoinspekcji - Omoda 5: Auto-inspekcja.pl - inspekcje pojazdów przed kupnem otnposrdSea3ys71ft0864nh33l07t7m gf341uhcoz52 60iaucl:iic19 · Powracamy z konkretnymi datami żeby utrzeć nosa Tym wszystkim którzy zwyzywali mnie od PROPAGANDYSTÓW NIEMIECKICH i innych, co nie powiem rozbawiło mnie do łez. Szkoda że z prawie 400 komentarzy tylko kilka opisywało zdarzenia które spotkały kogoś osobiście, reszta to fantazjowanie i informacje że KOLEGA KOLEGI, ZNAJOMY ZNAJOMEGO, BABCIA DZIADEK ITD... Kiedy odzywałem się do osób z propozycją nagłośnienia problemu, nie tylko pojazdów CHIŃSKICH nagle cisza, nie było tematu , "odezwę się jutro" , "spiszemy się na czasie" " zapytam brata o kontakt do kolegi" itd.. mija kolejny tydzień skrzynka pusta ... Przedstawiam wam Opis właściciela pojazdu który zgłosił się do mnie z prośbą o nagłośnienie tematu, ponieważ posty które udostępniał na stronach związanych z marką znikały po kilku godzinach, jak widać nie wygodny temat, można było się spodziewać takiego obrotu sprawy. Tak Tak wiem Mercedes , Bmw itd też maja wady tego nie neguje bo sam zostałem wyrzucony z SALONU SUBARU W Rzeszowie gdzie ujawniłem uszkodzone reflektory od strony wewnętrznej, szkoda że wtedy nie było takie poruszenia , ciekawe dlaczego 1. WSTĘP – O CO CHODZI? Kupiłem fabrycznie nowy samochód, który od momentu wyjazdu z salonu posiada wadę uniemożliwiającą bezpieczną jazdę (spadki mocy, smród spalin w kabinie). Mimo czterech prób naprawy gwarancyjnej i trwającej obecnie od miesiąca "naprawy z rękojmi", serwis jest bezradny. Zostałem uwięziony w procedurach: Dealer odmawia wymiany auta, zasłaniając się leasingiem, a Leasingodawca umywa ręce. W efekcie płacę raty za auto, które stoi w serwisie, a ostatnim pomysłem mechaników na naprawę silnika jest... wymiana sterownika klimatyzacji. 2. KALENDARIUM FAKTÓW (KROK PO KROKU) • 01.10.2025 – Zakup marzeń: Podpisuję umowę leasingu operacyjnego nr NP1/15445/2025. • 07.10.2025 – Odbiór: Dealer FENG AUTO wydaje pojazd. Faktura nr FV/AN/110/25/OMPO. • Październik/Listopad 2025 – Początek problemów: W nowym aucie ujawniają się wady: błędy komputera, zwiększone spalanie, zapach spalin wewnątrz, brak mocy. • Listopad 2025 – Seria porażek: Samochód trafia do serwisu czterokrotnie na naprawy gwarancyjne. Wszystkie nieskuteczne. • 19.11.2025 – Dość: Składam oficjalne oświadczenie o odstąpieniu od umowy zakupu ze względu na wadę istotną. • 04.12.2025 – Prawniczy unik Dealera: Kancelaria SLS reprezentująca Dealera odrzuca moje odstąpienie. • Argument: Jako leasingobiorca nie jestem właścicielem, więc "nie mogę odstąpić". • Dealer przyznaje jednak, że auto ma wadę i deklaruje chęć naprawy w ramach rękojmi, odmawiając wymiany na nowy egzemplarz ze względu na "nadmierne koszty". • 09.12.2025 – Zgoda pod ścianą: Nie mając wyjścia, wysyłam zgodę na naprawę z rękojmi, pod warunkiem zwrotu w pełni sprawnego auta. Auto zostaje w serwisie. • 12-19.12.2025 – Leasing umywa ręce: Zgłaszam reklamację do Santander Leasing (właściciela). • Odpowiedź Leasingu: "My nie odpowiadamy za wady". Przelali na mnie uprawnienia, ale prawo do odstąpienia od umowy zachowali dla siebie. Ostrzegają, że jeśli odstąpią od umowy, mogą zażądać ode mnie natychmiastowej spłaty wszystkich rat (kwoty rozliczeniowej). • 07.01.2026 – Interwencja Rzecznika: Powiatowy Rzecznik Konsumentów w Jarosławiu wkracza do akcji. Wysyła do Dealera wezwanie do wyjaśnień pod rygorem grzywny, potwierdzając naruszenie przepisów i brak terminu zakończenia naprawy. 3. MECHANIZM "PING-PONGA" (DLACZEGO KLIENT JEST BEZRADNY?) Dealer i Leasingodawca stworzyli układ zamknięty, w którym klient ponosi całe ryzyko: 1. Dealer (Feng Auto): Nie chce wymienić wadliwego auta na nowe, bo to koszt. Zasłania się tym, że właścicielem w dowodzie jest bank, więc klient "nie ma prawa głosu" w kwestii zwrotu towaru. 2. Leasing (Santander): Mówi: "Radź sobie sam z Dealerem". Jeśli jednak poproszę Leasing o oficjalne zerwanie umowy zakupu, ryzykuję, że Dealer nie odda pieniędzy, a Leasing windykację skieruje na mnie (klienta). 4. ABSURDY SERWISOWE (STAN NA 08.01.2026) • Czas trwania: Samochód jest w posiadaniu serwisu nieprzerwanie od 9 grudnia 2025 r. (naprawa rękojmiana), a łącznie problemy trwają blisko 100 dni. • Diagnoza "na chybił-trafił": Po miesiącu trzymania auta i zgłoszeniach dotyczących silnika (brak mocy, spaliny), serwis poinformował mnie telefonicznie (08.01.2026), że zamierzają... wymienić sterownik klimatyzacji. To dowód na to, że serwisanci nowej marki nie mają pojęcia, jak usunąć usterkę i grają na czas. 5. DOSTĘPNE DOWODY Pełna Dokumentacja przekazana przez właściciela 1. Pismo Rzecznika Konsumentów (z 07.01.2026): Potwierdzające 4 nieudane naprawy i bezprawną przewlekłość obecnej naprawy. 2. Pismo Kancelarii Prawnej Dealera: Gdzie wprost odmawiają wymiany auta, bo im się to "nie opłaca" finansowo. 3. Odpowiedź Leasingu: Instrukcja, jak klient zostaje sam z problemem. 4. Historia korespondencji: Potwierdzająca terminy. Sprawa pokazuje, jak wygląda zderzenie klienta z nową na rynku marką (Omoda) i polskimi realiami prawnymi. Dealer sprzedał produkt niezgodny z umową i zamiast wziąć za to odpowiedzialność, wykorzystuje machinę prawniczą, by zmusić klienta do płacenia za niesprawne auto. Interwencja Rzecznika Konsumentów to ostatnia deska ratunku przed wieloletnim procesem sądowym. ŻEBY BYŁA JASNOŚĆ ! TEKST I PRZEKZANE FAKTY I DOWODY SĄ JEDYNIE INFORMCJĄ DLA WAS JAK SIĘ TRAKTUJE KLIENTA ! A NIE ZARZUTY DO SAMOGO POJAZDU OMODA BO KAŻDE AUTO CZY TO CHIŃSKIE CZY EUROPEJSKIE MOŻE WYJECHAĆ Z WADĄ, ALE RZECZĄ NAJWAŻNIEJSZĄ JEST USUNĄĆ WADĘ -
Przez Pentium D · Opublikowano
Zależy czy chcesz grać w gry czy testować. W normalnym graniu, tak jak każdy by grał, wyszło że i5 szybsza.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi