Skocz do zawartości

Problemy z 1% low fps mam np fps który trzyma się 162 fps powiedzmy bo na tyle blokuje rtss, lub sterownikiem amd freesync włączony ale przez ogromne spadki czy to fps ogólnego średniego czy 1% low nie da się grać.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, j4z napisał(a):

ładne szarpnięcia. Czemu tak?

4 minuty temu, Macius napisał(a):

Ja tu nic nie widzę :zdziwko:

już na samym początku ma konkretnego stuttera, strasznego. Gdyby to była jakaś szybka strzelanka multiplayer, lub wyścigi, to raczej niegrywalne.

Edytowane przez nozownikzberlina
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

ładne szarpnięcia. Czemu tak?

już na samym początku ma konkretnego stuttera, strasznego. Gdyby to była jakaś szybka strzelanka multiplayer, lub wyścigi, to raczej niegrywalne.

Ja nie widzę akurat bo sam nie gram ale pewnie grając bym zauważył u mnie podobnie zależy od gry - c-state na off i jest trochę lepiej 

Opublikowano (edytowane)

Dobra, ja jeszcze sprawdzę grafikę AMD (nie będę znowu podstawki zmieniać), zamiast Nvidia i jak nie to, pier***e te komputery. Poszedłem w PC dla 120kl, a nie dla grafiki, a tu takie cyrki co chwilę są. 

Screenshot_20260122-191552.thumb.png.3ceb24ff0984cfacd8e18438b7bc79e8.png

Spoiler

Screenshot_20260122-191633-134.thumb.png.7645dfc949fa89e68f68a8e4c40cefcf.png

A pieniędzy poszło wiaderko...

Edytowane przez j4z
Opublikowano
53 minuty temu, j4z napisał(a):

Dobra, ja jeszcze sprawdzę grafikę AMD (nie będę znowu podstawki zmieniać), zamiast Nvidia i jak nie to, pier***e te komputery. Poszedłem w PC dla 120kl, a nie dla grafiki, a tu takie cyrki co chwilę są. 

Screenshot_20260122-191552.thumb.png.3ceb24ff0984cfacd8e18438b7bc79e8.png

Pokaż ukrytą zawartość

Screenshot_20260122-191633-134.thumb.png.7645dfc949fa89e68f68a8e4c40cefcf.png

A pieniędzy poszło wiaderko...

Sprzedaj CPU + mobo (niech ktoś inny też sam się przekona) i kup 14600k + b760 lub 265k + z890

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Macius napisał(a):

Ja tu nic nie widzę :zdziwko:

W 10 sekundzie jak uderza tym czymś to coś :E widać konkretne szarpnięcie, za sekundę jest to samo drugi raz a np na twoim filmie z czołgami nie dopatrzyłem się niczego xD 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
12 minut temu, Doamdor napisał(a):

@j4z W innych popularnych grach tak samo?

On ma jakieś dziwne fazy z kompem, kiedyś pisał, że ma stuttery w Drive Rally.

Z ciekawości kupiłem sobie tą gierkę bo nawet fajna indycza i lata jak głupia, frametime jest w tej gierce w zasadzie niemal idealny, w graniu totalne masło, z lupą nie znajdzie przycinki :E 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, j4z napisał(a):

lol, a jak Ty do tego doszedłeś? :boink:

Napisałeś dosłownie "niech on lepiej usunie całkowicie OSD, jak on takich szarpnięć nie widzi", co ewidentnie sugeruje, że widzisz jakiś związek między OSD lub jego brakiem a widzeniem przycięć xD