Tatanka 7 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia Dzień dobry, Będę zmieniał kartę z RX7600 na RX9070. Czy muszę zmieniać sterowniki? Odinstalować, zainstalować? Czy nad instalować na to co jest? Czy nic nie robić?
Pan Ciastovy 99 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia @Tatanka Nic nie robić bo to są te same sterowniki.
Hard Reset 178 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia (edytowane) Dokładnie, w sumie nic nie musisz robić, ale zalecane użycie chociaż czysta instalacja w adrenaline i przeinstalować dla spokoju albo użyć ddu. Ja zmieniałem rx7900gre na RX9070XT włożyłem nową kartę i wszystko działało od razu. Edytowane 12 Stycznia przez Hard Reset
Merqus4 53 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Będzie działać, ale ja i tak jak coś zmieniam to zazwyczaj robię clean instalację, takie zboczenie.
Lypton 1 050 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) Otóż niekoniecznie będzie działać. Tzn. karta będzie działać, ale panel kontrolny Adrenalin nie. RDNA3 i RDNA4 mają inne dostępne opcje w panelu, głównie związane z bajerami z FSR Redstone. Wystarczy przeinstalować. Z autopsji. Dotyczy 25.12.1. Edytowane 13 Stycznia przez Lypton
kskyy 0 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Osobiście uważam, że najlepiej użyć DDU, mimo wszystko zmiana z RDNA 3 > 4. Usuń sterowniki za pomocą DDU jak masz podpiętą starą kartę jeszcze, potem włóż kartę nową i zainstaluj sterowniki.
AndrzejTrg 3 142 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) Masz bana na google? https://www.google.com/search?q=ddu&rlz=1C1GCEU_plPL1027PL1027&oq=ddu&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBBzU2N2owajeoAgCwAgA&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Edytowane 13 Stycznia przez AndrzejTrg 2
Tatanka 7 Opublikowano 13 Stycznia Autor Opublikowano 13 Stycznia Nie, ale trzyliterowa fraza daje cholernie różne wyniki. Dziękuję. Powrócę z efektami.
Krystian03 21 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia W większości przypadków po zmianie karty graficznej na lepszą nie trzeba od nowa reinstalować sterowników. Lepiej po wymianie jest zaktualizować bo kiedyś kilka lat temu kupiłem nową kartę to często podczas grania były błędy i wraz z kolejnymi aktualizacji nie było już problemu. W przypadku bardzo starych sterowników które nie działają na nowych kartach system powinien się przełączyć na sterownik od Microsoftu i jak się zainstaluje sterowniki do nowej karty to instalator sam powinien informować że musi odinstalować poprzednie wersje sterowników zanim zainstaluje nowe.
Hard Reset 178 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) 4 godziny temu, Krystian03 napisał(a): W większości przypadków po zmianie karty graficznej na lepszą nie trzeba od nowa reinstalować sterowników. Lepiej po wymianie jest zaktualizować bo kiedyś kilka lat temu kupiłem nową kartę to często podczas grania były błędy i wraz z kolejnymi aktualizacji nie było już problemu. W przypadku bardzo starych sterowników które nie działają na nowych kartach system powinien się przełączyć na sterownik od Microsoftu i jak się zainstaluje sterowniki do nowej karty to instalator sam powinien informować że musi odinstalować poprzednie wersje sterowników zanim zainstaluje nowe. Ważne na jakich sterownikach kolega siedzi , bo jak na starych np z przed roku a nie 25.12.1 to przesiadka na nowszą kartę może stworzyć problemy . Edytowane 14 Stycznia przez Hard Reset
Art385 417 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Winda mu zainstaluje drivery a potem się szarp człowieku z DDU 1
miro 1 083 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) żadnych windowsowych albo instalujesz nowe na stare, z doświadczenia, mogą, nie muszą wyjść schody, np z oc cpu jeśli mamy ryzena, tak jest taka zakładka w adrenaline ( nie każdy ją ma ) szerzej opisane, dyskusja w wątku zbiorczym.. 1. pobierasz na dysk ddu 2. pobierasz na dysk najnowsze adrenaline 3. odpinasz net 4. wchodzisz w tryb awaryjny - uruchamiasz DDU i kasujesz wszsytko dotyczące GPU 5. uruchamiasz windows ( cały czas odpięty net ) , właśnie po to żeby windows nie zainstalował/pobrał swoich 6. instalujesz pobrane wczesniej ( pkt2 ) sterowniki - zapewne system się przeładuje - możesz podpiąć net, tyle Edytowane 14 Stycznia przez miro 2
Tatanka 7 Opublikowano 14 Stycznia Autor Opublikowano 14 Stycznia zrobiłem DDU i jest OK, dziekuję bardzo efekty w załączeniu ;-)
Send1N 5 740 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) Fera jak zwykle krzywa, klasyk ten wyeksponowany biały wąż ledowy też niczego sobie Edytowane 14 Stycznia przez Send1N 1
AndrzejTrg 3 142 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) Co jak co, ale wąsz chyba chce spierdzielić Edytowane 14 Stycznia przez AndrzejTrg 1
Tatanka 7 Opublikowano 14 Stycznia Autor Opublikowano 14 Stycznia wąż jest z biedronki za 15 zl, na zwykle USB, wychodzi na zewnątrz najniższym śledziem ;-) a co do krzywej fery - tak mnie też to denerwuje, wiec juz mam zamówione coś nowego ;-) ale bez przesady, to CPU 65W (r7 7700). dziekuje wam za pomoc. 1
Send1N 5 740 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Fera zawsze jest krzywa prostej jeszcze nie widziałem a miałem ich kilka w rękach, dlatego pisałem że klasyk
Grolshek 901 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 3 godziny temu, Tatanka napisał(a): A DEEPCOOL jest prosty ;-) Łomatko. Aż w uszach mi Zenek zabrzmiał 6
Send1N 5 740 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) Tego węża to bym wywalił do śmietnika obok jak nie masz wentylatorów rgb/argb które rozświetlą środek to lepiej kupić listwy led i zamocować je w niewidocznych miejscach aby rozświetlały wnętrze np https://allegro.pl/oferta/silentiumpc-aurora-stripes-argb-18043177331 Edytowane 16 Stycznia przez Send1N 2 1
Hard Reset 178 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia 3 godziny temu, Send1N napisał(a): Tego węża to bym wywalił do śmietnika obok jak nie masz wentylatorów rgb/argb które rozświetlą środek to lepiej kupić listwy led i zamocować je w niewidocznych miejscach aby rozświetlały wnętrze np https://allegro.pl/oferta/silentiumpc-aurora-stripes-argb-18043177331 Mam właśnie takie i są super , nie widać ich i podświetlają wystarczająco wnętrze Mam w piwnicy z zasilaczem i myślę że wygląda ok.
Rekomendowane odpowiedzi