CryptTM 528 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Jak w temacie, raczej do zabawy ze starszym sprzętem, nie za miliony monet oczywiście. Jak komuś zalega i chce się pozbyć, to chętnie przyjmę. Najlepiej PW.
Yedi 289 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Ostatnio był - co wam się stało na te procki Ja rozumiem ze jedyny intel z fajnym keszem ..
CryptTM 528 Opublikowano 14 Stycznia Autor Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) Wygrzebałem stara płytę, RAM jakiś mam to i procka mogę jakiegoś wrzucić innego. Nie chce mi się tego ciągnąć z Ali, więc może ktoś poratuje Poza tym, są tańsze niż 4790K Edytowane 14 Stycznia przez CryptTM
musichunter1x 1 477 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Niech zgadnę, ddr3 jest tanie, a to jeden z najwydajniejszych procesorów na ddr3? Kiedyś zbadałem temat i masz jeszcze pod inną nazwa podobny procesor, więc może ustrzelisz.
Grolshek 901 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 28 minut temu, musichunter1x napisał(a): Niech zgadnę, ddr3 jest tanie, a to jeden z najwydajniejszych procesorów na ddr3? Kiedyś zbadałem temat i masz jeszcze pod inną nazwa podobny procesor, więc może ustrzelisz. https://www.techpowerup.com/cpu-specs/xeon-e3-1285l-v4.c2679 Trafiłem? 1
musichunter1x 1 477 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Możliwe, nie chcę na telefonie grzebać, ale wystarczy przejrzeć listę procesorów Broadwell by znaleźć wszystkie modele. Lata temu ustrzeliłem i5 8500 za 100 zł, bo ludzie googlują tylko najpopularniejsze.
CryptTM 528 Opublikowano 15 Stycznia Autor Opublikowano 15 Stycznia (edytowane) Akurat mam Dominatory Platinum, więc nie musiałem szukać Poza tym takiego Intela 6gen czy 8gen ubijają ceny pamięci, więc co z tego, że udałoby się kupić procka za fajne pieniądze, jak za pamięć wywalisz tyle, że sens składania tego w zasadzie mija się z celem. Na ali są 4790K po 200zł, u nas sobie krzyczą od 300zł w górę, więc może się go zamówi, jak nie znajdę 5775C. Edytowane 15 Stycznia przez CryptTM
Qrdello 1 090 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Odgrzebałem właśnie 4790k na msi z97 z szafy. Do tego 1070ti kupiony w sumie za barszcz i jak znalazł high-end z tamtej epoki Zaskakujące, że ten i7 wciąż jeszcze w lżejszych współczesnych grach daje radę. Tylko ddr3 ma takie liche zwykłe zielone kostki 1600, fajnie by tu było coś 2133 zapiąć.
musichunter1x 1 477 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia (edytowane) Heh, rzucę ciekawostką. Ponoć i7 4790 (bez K) ma podobną wydajność do steam deck, przynajmniej w testach człowieka z Reddit. Więc jak najbardziej jeszcze da się grać... Przy takim cyrku to chińskie płyty z 4 kanałami ddr3 wrócą do łask. Edytowane 15 Stycznia przez musichunter1x
Rekomendowane odpowiedzi