Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak jest :) To mnie akurat nie martwi. Bardziej zastanawiam się co będzie można wyłączyć na serwerach społecznościowych. Jak dadzą możliwość mocnego spersonalizowania serwera to na publikach niech sobie to będzie. Sami wspominają, że dużo będzie można pozmieniać. Tylko mają dylemat jak to zbalansować z zarabianiem kasy gdzie cała gra się o nią opiera. Pewnie chcą uniknąć sytuacji z serwerami nastawionymi na farmienie gotówki.

By zaspokoić ciekawość. Już w Becie były oficjalne serwery gdzie nie było "kill camów" i innych "ulepszaczy" dla casualowych graczy. Były nawet serwery pozbawione pojazdów. Mimo, że dość surowo oceniam WD to jednak doceniam Bulkhead za jasną komunikację co i jak. Inna kwestia czy za jakiś czas nie zmienią zdania ale to się dopiero okaże.

Bulkhead mocno balansuje pomiędzy milsim a typową napierdalanką. Nie kryją się z tym od samego początku. Już zapowiedzieli, że będą oficjalne serwery z limitem poziomu tak by każdy w miarę dobrze czuł się w rozgrywce a nie tylko spoceńcy z 50 lvl i pierdylionem kasy na koncie.

Wleciał ostatni filmik przed wyjściem EA

A tutaj wywiad

To wszystko oczywiście może być ich słodkie pierdzenie ale trzymam (znowu :) )kciuki bo jakąś tam niszę znaleźli. To DLC też takie niejasne. Czy każdy nowo dodany tryb będzie płatny ? Może tylko część. ? Cholera wie. Właściwie jaka będzie monetyzacja okaże się dopiero po wyjściu z EA. Tylko czy dowiozą to raz a dwa czy gracze mają tyle cierpliwości by na to czekać. W wielu sprawach otwarcie mówią, np. że za jakiś czas ilość graczy padnie na ryj, że ludzie się znudzą itp. No się zobaczy.

• Upvote 1
Opublikowano

Oby jak najszybciej liczba graczy spadła. Zastaną ci co ogarniają. Tu Maciusie budowały FOBY :) Nawet jeden miał swój prywatny FOB :E Tylko nikt w tych FOB-ach nie wpadł na pomysł by postawić wiertło i przyciągać strefę.

WARDOGS Screenshot 2026.09.11 - 15.09.14.06.png

Opublikowano (edytowane)

@galakty Pamiętaj co to za gra. To nie jest gra taktyczna z jasno określonymi celami. 90% graczy ma wyjebkę na cele jak w BF-e. W BF-e liczą się kile a tu kasa :) Kto wygra nie ma znaczenia. Na końcu usłyszysz tylko kto ile zarobił.

Edytowane przez skypan
Opublikowano

Wziąłem Wardogs za stówę z jakiegoś keyshopu i trochę pograłem.

Trochę kojarzy mi się z PUBG.
Nie rozumiem po co te bazy są tak daleko. Jazda/lot do strefy to totalna nuda. Równie dobrze mogliby po prostu wydłużyć czas respawnu do 2-3 minut - na to samo by wyszło.

Coś w tych meczach w ogóle ma szanse dziać się poza strefą? Jakieś zasadzki, cokolwiek?

Na razie uczucia mieszane.

Technicznie zrobiona dobrze.
Chciałbym, żeby HLL:V wyszedł na tym silniku i w takim stanie.

Opublikowano (edytowane)

Robienie poza strefą jest bez sensu bo mało zarabiasz. Możesz wyjść na minus. No chyba, że latasz helką i będziesz polował na inne heleny i transport. Ale szkoda na to czasu bo więcej zarobisz wożąc towar, ludzi lub strzelając we wrogie FOB-y itp. Dzisaj dla testów postawiliśmy mini FOB a na terenie dojazdowym wroga. Kasa leciała tylko za zabicie przeciwnika. Dobrze było tylko na początku ale jak parę helek spadło to zaraz przypuścili na nas atak i nara. Generalnie pierwszy raz wyszedłem na minus po meczu. A jak jesteś w strefie to wystaczy siedzieć w FOB-e i patrzeć jak rośnie trawa i kasa leci. Możesz wozić zapasy ciężarówką. Nawet nie musisz ich dowozić do FOB-w Wystarczy, że wjedziesz w zieloną strefę i je zrzucisz. Wpada 5000$. Po pierwszym kursie zaczynasz zarabiać. I tak sobie jeździsz cały mecz zrzucając byle gdzie w zielonej strefie ten szajs. A jak dowieziesz do FOB-a no to dodatkowy grosz wpadnie. Tylko po co się narażać a konkurencja jest spora :) 

Edytowane przez skypan
Opublikowano (edytowane)

Właśnie gram w Ghost recon future soldier - był rozdawany przez ubi niedawno. Super gierka, gdyby nie optymalizacja. Każda misja w miarę różnorodna, głosy i muzyka zapadają w pamięć, fabuła typowo wojskowa, znacznie lepsza niż jakiś CoD. Ale ciekawe jest to co ma sztandarowego w sobie czyli kamuflaż jako duch, czy wydawanie poleceń ze strzałem synchronicznym np. przy użyciu drona do obserwacji. Wpadanie za osłony też spoko, choć postać zbyt na szynach jedzie jak się biega. No ale ogólnie spoko, szczegolnie że to chyba 2012 rocznik. 

Edytowane przez Keller
Opublikowano
W dniu 12.09.2026 o 23:52, krukkpl napisał(a):

Nie rozumiem po co te bazy są tak daleko. Jazda/lot do strefy to totalna nuda.

KOTH, tak to wymyślili i tak działało w Armie 3 i Reforger, a Wardogs na tym bazuje. Dla jednego nuda, dla innego nie. 

Respawn 3 minuty spowodowałby, że gra by upadła. Musi być transport, a zawsze można polować na helki czy pojazdy. Masz coś podobnego o czym piszesz czyli mobilny respawn, który trzeba zabrać do strefy i ustawić. 

W dniu 12.09.2026 o 23:41, skypan napisał(a):

@galakty Pamiętaj co to za gra. To nie jest gra taktyczna z jasno określonymi celami. 90% graczy ma wyjebkę na cele jak w BF-e. W BF-e liczą się kile a tu kasa :) Kto wygra nie ma znaczenia. Na końcu usłyszysz tylko kto ile zarobił.

Nie no nie napalam się jakoś ostro, podejrzewam że zainteresowanie szybko opadnie i randomy przestaną grać. A że nikt nie dba o cele to też mnie nie dziwi, zawsze tak było. 

Opublikowano

W Wardogs robi się coraz gorzej dla piechoty :) Sprzętu coraz więcej. Odblokowałem sobie "Hamwika" bez broni. Pancerna taczka do rozjeżdżania piechoty :E Dodatkowo na pace zapas igieł. Parkujesz pod bazą wroga i helki padają aż miło. By to guano ubić potrzebne 2 RPG. Tu zaraz po zakupie mocno mi ją popsuli. Całą amunicję wystrzelali no i odpuścili. Po naprawie dalsza jazda i trolowanie :P

Zrzut ekranu 2026-09-14 113849.png

Opublikowano

Nie rozumiem po co w ogóle jest ten widok, w Armie nie było. 

Mi latanie helką sprawia trudności, w KOTH mogłem nak... salta, lądować do góry nogami, J hook non stop na jakieś małe podwórka czy place, a tu jakoś ciężko jest :E 

Opublikowano (edytowane)

Ta wielka krowa to w ogóle jest dramat do latania ale do zarabiania miód malina :) Jak jest ogarnięty FOB to spokojnie przekroczysz 100 tys. Ostatnia 180 wpadło. No nie idzie na tym stracić :) Birdzik to właściwie tylko taksówka do piechoty. Tym się nawet dobrze lata.

Taki odkryty "TIP". Do rozglądania w widoku 3 os trzeba trzymać przycisk. Jednak jak szybko dwa razy w niego klikniemy to nie musimy go trzymać.  By wyjść z widoku ponownie dwuklik.

Edit. Jeżeli zastawiacie się dlaczego niebiescy zazwyczaj przegrywają to ten filmik wam wyjaśni :P

Edytowane przez skypan