Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zostaję w Wardogs mimo, że ta gra ma wiele wad. Powód jest prosty. Nie przekonałem ziomali kiedyś do Squad-a a teraz do Army Reforger. Wszyscy wybrali WD. Na dodatek sporo wróciło z niebytu. Dawno takiego ruchu nie widziałem.

Opublikowano

Ja w Squad nabiłem jakieś 1200h i skopali totalnie grę + olali graczy, Reforger gram tylko w KOTH ale to drewno niesamowite i nie wspiera dobrze modów, także pewnie koniec końców wyląduję w WD, ale preodera nie zrobię :) Za dużo gier wyszło w kupowatym stanie żebym ryzykował, jak już ogarną i wypuszczą to sprawdzę ponownie i zdecyduję. 

Ruch jest spory bo ta gra jest promowana WSZĘDZIE. Jednego dnia cały Instagram miałem tym zawalony i każdy wychwalał pod niebiosa, jedynie w komentarzach widać było narzekanie i rzetelne opinie. 

Opublikowano

Śmierdziuch i niewypał, do tego kompletnie nie nadaje się do grania single. Jak nie masz z kim grać to wrażenia są takie jak z bazaru, na którym sprzedają petardy tyle, że te petardy zamokły na deszczu.

Po miesiącu nikt już nie będzie pamiętał o tej grze.

• Sad 1
Opublikowano
W dniu 23.08.2026 o 23:00, oldfashioned napisał(a):

Ja sie wkrecilem strasznie w Vietnama

To samo. 
Na tę chwilę mój tytuł numer 1.

W momencie premiery wyszła straszna kiszka, że aż im dałem negatywną recenzję na steamie, ale przez 3 tygodnie były już chyba 3 patche, które większość krytycznych problemów naprawiły.

Gra jest trochę inna od bazowego HLL (gdzie mam ponad 600h) - lekko szybsza (helikoptery, tunele), z naciskiem na walki na bliższym dystansie (dżungla).

Mniejszy nacisk na czołgi - szkoda... no ale, taka specyfika konfliktu.

Jedyne co doskwiera to na razie słaby wybór broni. I moim zdaniem bazowe karabiny szturmowe są mocno OP - a już w szczególności kałach, który jest zdecydowanie zbyt celny w full-auto.

Odnośnie dużego napływu nowych graczy i braku komunikacji - no jest to problem... Nie mam żadnej ekipy, i gram na publicznych serwerach, ale znalazłem serwer, gdzie mikrofon jest wymagany i za brak komunikacji można na ludzi donosić (sic!) do adminów. Jeśli ktoś jest zainteresowany to wpiszcie w wyszukiwarkę "Obj1st"

Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

wolałbym czasy Wojny w Korei

A był w ogóle jakiś shooter obojętne czy single / czy multi w tych czasach?

Ja jedynie pamiętam symulator lotu Mig Alley - był kiedyś jako pełna w CD-Action to się trochę pograło :) 

Opublikowano
1 minutę temu, krukkpl napisał(a):

A był w ogóle jakiś shooter obojętne czy single / czy multi w tych czasach?

Ja jedynie pamiętam symulator lotu Mig Alley - był kiedyś jako pełna w CD-Action to się trochę pograło :) 

Jak już to właśnie lotnicze, w sumie głównie na tym konflikt polegał :E Ale rozumiem że to mało interesujący konflikt.

Vietnamu nigdy nie lubiłem, dżungla, krzaczory, eeeee tam. Albo pustynia, albo miasto i lecimy :hihot: 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Jak nie masz z kim grać to wrażenia są takie jak z bazaru, na którym sprzedają petardy tyle, że te petardy zamokły na deszczu.

Po miesiącu nikt już nie będzie pamiętał o tej grze.

To faktycznie jest problem ale w moim przypadku od dekad mam stałą wierną paczkę. Znamy się jak łyse konie. Nie tylko on-line :) Czy to po miesiącu zdechnie to tak szczerze - średnio nas interesuje. Padło pytanie czy gramy. Większość na tak więc no cóż. Nie pierwsza i nie ostatnia gra w EA. Jak się znudzi to może pójdziemy w HLL Vietnam. O dupie Maryni można pogadać i tam. A w co my już nie graliśmy to czasami wstyd pisać :E

Edytowane przez skypan
Opublikowano

Tak, Korea w jakimś shooterze to byłoby coś, powiew nowości :) 

Dla mnie akurat BF: VIetnam (2004) to była pierwsza gierka multi w jaką grałem z zacisza domowego (dopiero wtedy miałem neostradę xD) i spędziłem tam niezliczone godziny.

Ogólnie to w HLL gadając na serwerach dużo jest takich starych dziadów jak ja (35-40 +) pamiętających tego Battlefielda.

Opublikowano

Squad i HLL to głównie gracze starego Battlefielda, wręcz BF2 i modu Project Reality :D 

O ile Squad mnie porwał, tak HLL mocno zawiódł, a od momentu przejęcia przez Team17 totalnie straciłem zainteresowanie. Vietnam widzę że poszedł inną drogą (dla mnie lepszą), ale sam konflikt mi się nie podoba. 

Opublikowano

Mam HLL 1, ona była tylko ok, nie tak dobra jak Red Orchestra. 

HLL Vietnam ograłem betę i usunąłem, w ogóle nie rozwinęli się, wyklepali tylko nowe Assety, takie wrażenie i na bank nigdy do tego nie wrócę. Słabizna.

Squad, Arma Reforger to dla mnie teraz jedyne dobre gry z gatunku mil sim. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, MaxxGroo napisał(a):

Squad, Arma Reforger to dla mnie teraz jedyne dobre gry z gatunku mil sim. 

W Armie Reforger nadal progress nie jest zapisywany pomiędzy grami i trzeba mozolnie zdobywać exp przez X minut, żeby sobie postrzelać z czegoś lepszego?

To dla mnie największa wada (rzadko kiedy mam więcej niż 1-1.5h na grę).

A tak ogólnie to gra mi się spodobała... Sam sposób działania mapy (jak w realu, bez GPSu) robi robotę xD 
Kilkadziesiąt godzin pograłem, może kiedyś wróce.

Edytowane przez krukkpl
Opublikowano
1 godzinę temu, krukkpl napisał(a):

W Armie Reforger nadal progress nie jest zapisywany pomiędzy grami i trzeba mozolnie zdobywać exp przez X minut, żeby sobie postrzelać z czegoś lepszego?

To dla mnie największa wada (rzadko kiedy mam więcej niż 1-1.5h na grę).

Zależy od trybu, taki KOTH ma sharowany progres ;) 

Opublikowano
3 godziny temu, krukkpl napisał(a):

A tak ogólnie to gra mi się spodobała... Sam sposób działania mapy (jak w realu, bez GPSu) robi robotę xD 

Jest spoko ale osobiście wolę zmodowane serwery gdzie jest większy wybór sprzętu. No ale w podstawce kompas i orientacja w terenie to podstawa. Tu znaczników nie ma. Prawie jak na grzybobraniu :)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@skypan

Dokładnie, jest takie coś. Ja gram snajperem, to słyszę coś takiego 

czy tam w krzakach to nasz, odezwij się.

Gdyby był hud i ikony, to każdy smaszowałby guzik strzału bez interakcji.

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano
20 godzin temu, skypan napisał(a):

Jest spoko ale osobiście wolę zmodowane serwery gdzie jest większy wybór sprzętu.

Tiaaa... a później 15 chłopa stoi przy składzie i przez pół godziny wybiera sprzęt niczym strojące się nastolatki, tak było na większości serwerów z modami, na których grałem xD

Jakoś w Reforgerze najbardziej przypadła mi do gustu gra w wersję vanilla, ten zimno-wojenny klimat (lata 80-te?), Operation Flashpoint (kto pamięta?) vibe :)