Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam dopiero co złożyłem komputer przed chwila z ryzen 5 7500x3d i intel arc b580, monitor 1440p, i włączyłem fortnite by sprawdzic wydajnosc ile fps pocisnie, a tu dupa, na ustawieniach wysokich/epickich 60- \max70fps w dodatku z przycinkami, niewiem o co chodzi. sterownik najnowszy 32.0.101.8425, temperatury dobre, moze ktos podpowiedziec co zrobic?

Bez tytułu.png

w dodatku niby mam cos do pobrania ale nie wyszukuje mi nic

Bez tytułu2.png

Edytowane przez cyborg
  • cyborg zmienił(a) tytuł na Problem z arc b580 w grze
Opublikowano (edytowane)

mam ustawione na 6000mts, a to ze mam jedna kosc 16 GB nic nie znaczy, nie wplywa prawie na wydajnosc w grze. widzialem ze inni maja mega duze fpsy 200 dobijajace do 300

Dodam że w hunt showdown mam 100fpsow na wysokich ustawieniach i nic się nie zacina 

Edytowane przez cyborg
Opublikowano
9 godzin temu, cyborg napisał(a):

Dodam, że jak przestawiłem z dx12 na dx12 wydajność i ustawienia ultra to mam stałe 400fps. Coś musi być na rzeczy z dx12 jakaś opcja tam która koliduje z moja karta 

chyba DX11. Czytałem o cyrkach z Arc czasem w starszych grach i przedstawienie DX pomaga, aczkolwiek jak pisali wyżej koledzy posiadanie 1 modułu RAM niestety dosyć mocno wpływa na wydajno sc RAM/CPU i może powodować niższy fps i mikro przycinki. Do tego Intel Arc ma jednak trochę większy narzut na CPU jak AMD czy Nvidia.

Opublikowano (edytowane)

Na dx11 mam 10fps xD

Na dx12 wydajność ścinki po 2sekundy mam po czasie, najpierw gra chodzi płynnie jakiś czas 

I naprawdę wcześniej miałem kompa z jednym ramem i nic nie było, różnica jest marginalna między single a dual, są testy na YouTube każdy sobie może zobaczyć 

Edytowane przez cyborg
Opublikowano (edytowane)

Ram 4800MT + Single channel + 6 rdzeni procesor + OP myślący że w 1440p epickie na b580 będzie miał milion fps = co może pójść nie tak?

A to, że masz scinki, to przemilcze bo będzie burza.

Wystarczy kliknąć ten filmik by od razu zobaczyc fps na 1440p epic 

Edytowane przez wallec
Opublikowano
14 godzin temu, cyborg napisał(a):

intel arc b580, monitor 1440p

ustawieniach wysokich/epickich 60- \max70fps w dodatku z przycinkami

niewiem o co chodzi

Kupiłeś kartę do 1080p i się dziwisz, że nie ma wydajności RTXa 5080 w 1440p. O to chodzi. 
W 1440p na tej karcie musisz używać upscalera. 

Opublikowano
Godzinę temu, wallec napisał(a):

Ram 4800MT + Single channel + 6 rdzeni procesor + OP myślący że w 1440p epickie na b580 będzie miał milion fps = co może pójść nie tak?

A to, że masz scinki, to przemilcze bo będzie burza.

Wystarczy kliknąć ten filmik by od razu zobaczyc fps na 1440p epic 

powtarzam ze mam ustawione expo na 6000mts, na wysokich na zwykłym dx12 mam 120fps z wyłączonym lumenem jest lepiej ale co 2 sekundy są ściny

Opublikowano
1 godzinę temu, Send1N napisał(a):

Pomarańczowy prostokącik świadczy o tym że dana opcja jest włączona a nie wyłączona ;) 

Ale jak to, najbardziej zaawansowany model AI napisał, że jest wyłączony 🙂

Opublikowano
2 minuty temu, cyborg napisał(a):

powtarzam ze mam ustawione expo na 6000mts, na wysokich na zwykłym dx12 mam 120fps z wyłączonym lumenem jest lepiej ale co 2 sekundy są ściny

Wg bios masz 4800MT single chanel ale w sumie szkoda marnować czas.

Radź sobie, dasz radę, piona!

Opublikowano
12 minut temu, ghost666 napisał(a):

Ale jak to, najbardziej zaawansowany model AI napisał, że jest wyłączony 🙂

No po prostu, w biosie GB jest tak że jak masz przy danej opcji z lewej strony pomarańczowy prostokąt to znaczy że ta opcja jest włączona ;) ai często wypluwa głupoty ale człowiek kapnie się tylko wtedy gdy ma swoją wiedzę na dany temat a jeżeli jej nie ma no to wiadomo wtedy uwierzy maszynie :E 

Opublikowano

Dałem profil Expo , wcześniej miałem manualnie ustawione na 6000, jak na trzecim załączniku i może coś nie grało, wyłączyłem ten rabar i jest podobnie są przycinki ale chyba mniejsze, może akurat taka gra była bo w poczekalni cięło normalnie. Włączyłem spowrotem po prostu rbara, to wina gry w huncie i diablo 4 normalnie się gra 

IMG20260211124719.jpg

IMG20260211124701.jpg

IMG20260211123754.jpg