Mały komputer gamingowy - czy coś takiego istnieje ?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Hilt0n · Opublikowano
Matrix w Port RoyalMem +3000, Core +220. Fan speed 90%. Temperatura pokoju 16 °C -
Przez Reddzik · Opublikowano
Rozumiem, że musi być "nastrojowo", ostatnio nawet próbowałem czy to przejdzie, jeszcze film to ok, siądę na łóżku i sobie włączę jakiegoś Netflixa, Prime Video, ale do gierek jakoś mi to nie leży, muszę mieć światło, szczególnie, że panele LCD emitują niebieskie światło i patrzenie na nie po ciemku nie musi być dobre. Tutaj mowa o OLED ale czytałem o tym, że OLED emitują tego o 50% mniej ale nadal może męczyć oczy siedząc po ciemku. Najważniejsze to żeby nie rzucać światło na panel, wtedy traci się kontrast na OLEDzie, a w szczególności na połyskującej matrycy będzie jeszcze gorzej, co nawet zauważył Galakty. -
Przez Vulc · Opublikowano
I tutaj masz jak najbardziej rację, ale gdybyś nie czytał tej dyskusji po łebkach, wiedziałbyś, że te kwestie były wyraźnie rozdzielone. Rozmawialiśmy konkretnie o sukcesie na gruncie finansowym, bo to jest rzecz, którą można namacalnie ocenić. Opinie randomów na forach czy ogólne "klimaty" wśród graczy, to pojęcia dość mętne. Jest mnóstwo osób, które uważają, że HZD czy GoW to najlepsze exy Sony, i stoją za tym wyniki sprzedaży. Co do exów na Steamie, daleki jestem od używania słów typu "upadek". Dlaczego? Na to sam sobie częściowo odpowiedziałeś. Sony budowało markę przez lata, w pewnym momencie nieuchronnie dochodzi do zwrotu inwestycji. Tutaj równie dobrze można winić Microsoft, bo przestał być realną konkurencją, dając Sony wolną rękę, przez co dostaliśmy najgorszą generację w historii, opartą na remasterach, rimejkach, bez wielkich system sellerów. Jeśli można niskim kosztem uzyskać dodatkowy dochód, wypuszczając określone exy na inną platformę, dlaczego tego nie zrobić? Może się to wydawać śmieszne, ale bądźmy poważni - to jest biznes, a nie kwestia honoru czy zasad. Praktycznie wszędzie tak to się realizuje. Microsoft przez lata oferował GP za jakieś śmieszne pieniądze. A to miesiąc za darmo, a to 3 miesiące za kilka dolarów. Nieustające promocje aby przywiązać ludzi do usługi, zbudować bazę subskrybentów. To była inwestycja, częściowo wymuszona przez porażkę na płaszczyźnie wydań fizycznych. Teraz el dorado się skończyło, cena poszła znacząco w górę, bo trzeba sobie odbić zainwestowane środki. Nie ma tutaj nic skomplikowanego. Jak na tym wyjdą, to już całkiem inny temat. Z YT to samo, przez lata bez reklam, później program Premium jak nie chcesz ich oglądać. Monetyzacja.
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi