Skocz do zawartości

Miejska furmanka dla mamy (auto do miasta 40, max 50tys)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie odniesiesz się już?

Kupuj te trupy jak chcesz :) 

1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Owszem, przy takich wymianach.

Te wraki palą więcej paliwa, czy oleju silnikowego na 100 km? No i w jakim stanie jest tam katalizator? Oczywiście nie pomyślałeś, że w nowszych autach niż te stare trupy, w silnikach z wtryskiem bezpośrednim i turbo jest już GPF w standardzie (poza katalizatorem, który oczywiście też jest) - ciekawe w jakim to będzie stanie przy takich mega przebiegach i silnikach pracujących na gnojówce (przepracowany, mocno zanieczyszczony olej silnikowy).

Jak wspomniałem: chcesz, to kupuj. Polecasz innym kupno takich wraków? No tak ... w końcu zero odpowiedzialności, więc możesz wciskać innym kit.

Edytowane przez Kyle
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kyle napisał(a):

Kupuj te trupy jak chcesz :) 

Te wraki palą więcej paliwa, czy oleju silnikowego na 100 km? No i w jakim stanie jest tam katalizator? Oczywiście nie pomyślałeś, że w nowszych autach niż te stare trupy, w silnikach z wtryskiem bezpośrednim i turbo jest już GPF w standardzie (poza katalizatorem, który oczywiście też jest) - ciekawe w jakim to będzie stanie przy takich mega przebiegach i silnikach pracujących na gnojówce (przepracowany, mocno zanieczyszczony olej silnikowy).

Nie wiem, ale możesz wkleić filmik z YT.

jak widać smoki z dużymi przebiegami istnieją i jeżdżą. 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

jak widać smoki z dużymi przebiegami istnieją i jeżdżą. 

Taa ... "poruszają" się takowe ulepy. ;D (a z rury taki smok nie raz puści ... toksyczną chmurkę ;) )

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
3 godziny temu, Kyle napisał(a):

. Obstawiam, że olej był wymieniany co tyle, co jest namalowane w wymaganiach gw., a SKODA ma chyba 30 000 (sprawdź).

To jest przykładowe ogłoszenie, chodziło o model i silnik. Na zakup jeszcze 2-3 miesiące więc spokojnie będe przeglądać ogłoszenia i jak sie pokaże coś ciekawego to obejrzymy.
Jestem świadom że zalecenia producentów są z dupy i raczej będe szukać czegoś z rąk prywatnych, z  udokumentowanym częstszym serwisem :)

23 minuty temu, Gret napisał(a):

albo jak co tankowanie dolewasz 1l to już w ogóle na świeżutkim chodzi :E 

Ojciec ma octavie TDI RS 2014, jak jechałem do Danii to co 300km postój żeby dolać 2-3 setki oliwy :E    200k ori przebiegu ori

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Przede wszystkim liczy się sposób użytkowania auta.

Jak taki diesel klepie tylko trasy to wymiana co 30kkm mu tragedii nie zrobi, jak jeździ po mieście to więcej jak 10kkm bym nie ryzykował. 

Nie wiem co gorsze czy przy miejskiej jeździe jak robisz te 15 tys km przez 3 lata czy 30 tyś km ale olej co roku zmieniany.