Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mama ma od 6-7 lat yarisa 1.3 2009 i w sumie nie byłoby powodu do sprzedaży ale wymyśliła że chce coś innego na urodziny i koniec :E
Szukamy czegoś powiedzmy 2015+, najlepiej segment b/c/crossover. Małe miasto, max 50km dziennie więc raczej benzyna, cokolwiek powyżej 100koni da rade.
Wymogi... możliwie proste i bezawaryjne, w yarisie przez te 7 lat wyglądało to tak że co roku jedzie przed przeglądem do znajomego mechanika, on mówi że wsio gra i zaprasza za rok :E wiadomo olej filtry świece klocki i tyle.
Z wyposażenia totalna podstawa typu klima radio szyby w pradzie i.... skórzana tapicerka ("ma być i koniec")
Budżet powiedzmy 40, max 50tys
Myślałem o golfie 6 1.6 ale już troche stare, alfa mito 1.4t 140km (nie mam bladego pojecia o alfach). Najprościej byłoby wziąć nowszego yarisa ale nie ma skór w środku...

Opublikowano
32 minuty temu, kubon napisał(a):

Myślałem o golfie 6 1.6 ale już troche stare

Golfa 6 to się kupuje za 20k. 

32 minuty temu, kubon napisał(a):

alfa mito 1.4t 140km

Silnikowo super, elektrycznie niezbyt stabilne, fajne autko ale do Yarisa nie ma podejścia serwisowo. 

33 minuty temu, kubon napisał(a):

Najprościej byłoby wziąć nowszego yarisa ale nie ma skór w środku...

Po co jej skóry w środku? W miejskim aucie? To nie Audi A6. 

Opublikowano

Ja rozumiem że fajnie, ale mierzmy siły na zamiary. Małe auta mają plastiki rodem z chińskich zabawek i ceratę zamiast foteli, a tu wymaganie skóry :E 

Przy wyższym budżecie, klasie to rozumiem, ale nie segment B. To jest nierealne.