Skocz do zawartości

Tytuł: Niskie FPS w Fortnite/TFT na Aorus 5 (RTX 3070, i7-12th gen, 32GB RAM)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z wydajnością. Mój laptop (RTX 3070, i7-12700H) w Fortnite i TFT wyciąga tylko ok. 100 FPS, mimo że w Overwatch działa świetnie.

Co sprawdziłem:

Laptop na ładowarce, tryb Turbo i High Performance w GCC włączony.

AI Boost włączony, sterowniki aktualne.

Oszczędzanie energii w panelu Intela i NVIDIA wyłączone.

Brak limitów klatek (V-Sync OFF).

Już nie wiem co robić dalej jeśli ma ktoś jakiś pomysł napiszcie

Opublikowano (edytowane)

gpu 60 // cpu 75 ogólnie jest coś dziwnego bo jak gram w overwatcha to normalnie wszystko działa ale np w fortnite to jest na najnizszych 100 fpsow 

wydaje mi sie ze komputer uzywa zintegrowanej karty graficznej a nie 3070 tylko wszedzie jest ustawione zeby korzystal z 3070 ://

Edytowane przez Talus

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• https://wiescirolnicze.pl/prawo-i-finanse/koniec-doplat-do-wymiany-dachow-z-azbestu-ministerstwo-nie-wyrazilo-zgody,25292/ Pieniędzy nie ma i nie bedzie Ubite czyste powietrze to jednak nie przypadek 😆a jeszcze pod rygorem kary zdarzyli  pozbierac informacje gdzie leży azbest Patenciarze
    • Zrobiłem to już, nie pomogło... Zainstalowałem tego: POOLMON i sprawdzałem tam coś ale chuja mi to mówiło...    Zrobiłem wszystkie windows update, zaktualizowałem sterowniki z płyty gibabyte. Dalej to samo..
    • Interesujące...   Tymczasem Amazon nadal mi nie anulował 1x 32GB DDR5 "WYSYŁKA: CZERWIEC 2026" za ~470zł zakupione w grudniu. Jak do tego czasu ceny będą powoli spadać, to może nawet mi ją wyślą   RTXy raczej do końca miesiąca się nie ruszą z cenami.  Ceny radków zostały prawie gdzie były, a produkcja 5070 jeszcze jakaś tam jest, więc jak ludzie mają 2600 za 5070 vs 4100 za 5070ti to wybiorą po prostu 5070, co oznacza, że chętnych na 5070ti nagle jest sporo mniej. To jest 58% dopłaty, ale jak ktoś liczy jako upgrade czyli minus cena starej karty, to może to być różnica za upgrade typu 1600zł vs. 3200zł. No i te Radki.    
    • Cześć x-kom   Poproszę o kod na: https://www.x-kom.pl/p/1280330-zasilacz-do-komputera-corsair-rm850x-850w-80-plus-gold-atx-31.html
    • Jakie stare, jak to w nowoczesnych czasach komputerów z CD-ROMami już było.  A w ogóle to jeszcze w latach "dwutysięcznych" tego było pełno w sklepach.  W liceum to był podstawowy model, choć nie pamiętam czy już w tak nowoczesnej wersji ze scrollem.   Zaraz.. OPTICAL? Paaanie, toż to jakiś nowy sprzęt   Ten remake sprzed kilkunastu lat nawet spoko, ale nie ograłem DLC. Prostej grafie trochę można było pomóc grając w 3D (na 3D Vision 2 na przykład) i jak ktoś ma sentyment (choćby do muzy ) to można pograć, choć pierwsza liga to to nie jest, a nawet nie druga i trochę zbyt infantylnie im to wyszło. Ale nie jest to zły platformer.    Swoją drogą, trochę zawodzi już pamięć, ale chyba Mario ograłem po Gianie na C64 kolegi, a jeśli nie prędzej to mniej więcej równo, bo NESa to w moim zadupiu nikt na oczy nie widział i dopiero Pegasus, ale tu też był poślizg, bo ja byłem zawsze spłukany wydając na growe hobby 110% posiadanych pieniędzy a Pegasus był jednak "pastgenem" więc trzeba było poczekać aż jakiś kolega sobie kupi.  W każdym razie nie czułem "ble, ale chamska kopia"   Kilka lat temu dopiero do mnie dotarło, że Commodorowcy się ponoć wstydzili Giany, że to taka biega-wersja Mario i że zadrościli NESiarzom/Pegasusiarzom. Po pierwsze: nie rozumiem.  Po drugie: a co mieli powiedzieć ci, co wybrali Atari? My nawet bieda wersji Commodorowej Giany nie mieliśmy. Mario Bros z jedną statyczną planszą i żółwiami wyłażącymi z rur i koniec. Starczy wam, bo byście mieli za dobrze   A Giana była grą magiczną u kolegi. Do dziś pamiętam, że przychodzę do kolegi a tu.. cisza. Jak to? Nie drze ryja na młodszą siostrę, która nonstop go denerwuje? Młodszej siostry też nie słychać?   Co się dzieje? Ktoś umarł?   Wchodzę i szok. Kolega mówi do siostry normalnym tonem. Ta w ręku trzyma joystick od C64. Ale.. jak to.. przecież dziewczyny nienawidzą gier i ona też jedyne co miała wspólnego z Commodorem brata to wyrzucanie joysticka przez okno i złośliwe wyłączanie znienacka, żeby go podk.. zdenerwować. Stałem jak wryty. Siostra kolegi gra, a razem komentują co się dzieje na ekranie.  A potem nadszedł kolejny szok. To siora mówi co trzeba robić.  Ona... grała w to lepiej! Potem się okazało, że zagrała 2 dni wcześniej i od tego czasu gra nonstop, już któryś raz przeszła całą Gianę i teraz uczyła swojego brata co i jak   PS. Polecam remixy muzy, szczególnie te metalowe. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...