Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie widziałem nigdzie żeby te punkty kiedykolwiek się kasowały (chyba że przez pomyłkę zostały przyznane to tak). Poza większą szansą na bana przy dostawaniu kolejnych punktów (wielokrotnie za to samo lub w krótkim czasie) chyba nie robi to żadnej różnicy.

Opublikowano (edytowane)

Teoretycznie którykolwiek z modów / adminów może usunąć te punkty wraz z treściami warnów, tylko, że oni podchodzą pod "chorą" zasadę, że oni są nieomylni, nawet jeśli dadzą komukolwiek przez pomyłkę, bo tak xD.

Wystarczy, że któryś z forumowych konfidentów zraportuje treść, bo ma taki oto kaprys, mod przeanalizuje co tam się działo i może w zasadzie każdemu, nawet za najdrobniejsze ustępstwo "od normy" dać te punkty.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano (edytowane)

Jak się głupoty wypisuje to później ktoś to raportuje 😉 Zarówno na PCL jak i tu dostałem w historii jedno ostrzeżenie i to nawet nie w formie warna w statystykach co informacji na PM.

Edytowane przez Necronom
Opublikowano
15 minut temu, Spl97 napisał(a):

Teoretycznie którykolwiek z modów / adminów może usunąć te punkty wraz z treściami warnów, tylko, że oni podchodzą pod "chorą" zasadę, że oni są nieomylni, nawet jeśli dadzą komukolwiek przez pomyłkę, bo tak

jak dobrze uarguemntujesz to dostaniesz cofke

jesli duzo piszesz na offtopie i politycznych to nawet na to nie licz.

pkt są informacją dla modów z jakim typem uzytkownika mamy do czynienia - jesli jakis user ma 25pkt to wiadomo ze nie dostanie lekkiego klepniecia na 3dni tylko przerwe na 1miesiac na przyklad.

kiedys pkt wymienialy sie za permabana ale wylaczylismy to bo za szybko je zbieracie :E

mozesz ich miec nawet 999999, to od moda/admina zalezy co bedzie z tobą.

domyslnie pkt przyznawane są z opcją wygasania ustawioną na 'nigdy'

Opublikowano
36 minut temu, Necronom napisał(a):

Jak się głupoty wypisuje to później ktoś to raportuje 😉 

Może się zdarzyć taki przypadek, że konfidentem, który raportuje okaże się ktoś, kto sam słynie z pisanych przez siebie takich głupot, że aż ręce opadają, gdy się to widzi. Cały czas podejrzewam, że jeden punkcik załatwił mi właśnie ktoś taki (pewnie nadal myśli, że takie działanie to coś imponującego) za coś, co w zasadzie było małego kalibru. Bowiem według mnie mało prawdopodobne, żeby takim był ktoś normalny, a przez to mogłem oberwać rykoszetem.

Zresztą internet i wirtualny świat swoje, ale z kolei ile w realnym życiu było takich przykładów, że ktoś w pracy poszedł podkablować o coś bądź kogoś do szefa bądź ktoś poszedł donosić na policję na np. sąsiada, bo coś zrobił, a później tacy zgłaszający mieli z tego tylko same problemy zamiast odpowiedniego w skutkach pożytku.