kkk2233 1 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Szukam monitora do gier FPS (głównie cs2) moje wymagania to min. 240hz 24"-27" i im mniej tym lepiej(cena), brak ghostingu itp. Czekam na propozycje
Lameismyname 4 096 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Lekko ponad budżet ale warto. Gigabyte MO27Q28G. Dużo forumowiczów ma ten monitor, łącznie ze mną. Ja casualowo gram w CS2 (na prime mam koło 18000) i jestem zachwycony tym monitorem. 1
Kyle 541 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) Pewnie nawet jak kupi Gigabyte GO27Q24 (QD-OLED 240Hz 27" 2560x1440) za 1599zł to będzie wniebowzięty. No chyba, że chce lepsze czcionki to WOLED ASUS XG27AQDMGR za 1899zł (bo przy tym QD-OLED z 2560x1440 na 26,5" obawiałbym się fringingu, jak coś tam czyta). W celu maksymalnego zadowolenia radzę @kkk2233 poczytaj o wadach/zaletach QD-OLED vs WOLED i wadach/zaletach matowych ekranów vs lusterek. Bo jest z czego wybierać, co muszę optymistycznie przyznać Edytowane 25 Kwietnia przez Kyle
JeanPepin 489 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Chciałbym dołączyć się do tematu bo myślę o zmianie monitora i jednocześnie zapytać o ten model który Lameismyname zaproponował. Mam teraz GIGABYTE G27QC 27" 2560x1440px 165Hz 1 ms Curved, czy faktycznie przesiadka z VA na OLEDa zrobi opad szczęki ? Byłby to mój pierwszy OLED w ogóle. Odnośnie tego modelu widzę że często piszą o loterii panelowej z problemem grey bandingu i że jak się trafi źle to jest dramat, prawda to? Ewentualnie max do tej ceny (te ok 2250) można znaleźć coś lepszego w zakresie oledów? W CSa nie gram, raczej staram się być bieżąco z nowościami, teraz czekam na First Light, póki co staram się wyciskać ostatnie soki z mojej 4070
Lameismyname 4 096 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja @JeanPepin Przesiadka z VA na RGB Tandem WOLED, to tak jakbyś całe życie patrzył na cycki w formacie *.jpg i nagle zobaczył na żywo. 4
Grolshek 1 272 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja 15 minut temu, Lameismyname napisał(a): @JeanPepin Przesiadka z VA na RGB Tandem WOLED, to tak jakbyś całe życie patrzył na cycki w formacie *.jpg i nagle zobaczył na żywo. Jak dużo piszesz oprócz grania na kompie i w słonecznym pokoju też? Bo to chyba dwie wady oprócz wypaleń na dzisiejszy postęp technologii OLED? 1
Lameismyname 4 096 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja 30 minut temu, Grolshek napisał(a): Jak dużo piszesz oprócz grania na kompie i w słonecznym pokoju też? Bo to chyba dwie wady oprócz wypaleń na dzisiejszy postęp technologii OLED? Ja mam cholernie jasny, nasłoneczniony pokój i miałem wcześnie VA Miniled (wypalarka oczu od AOC) i gwarantuje Ci, że temu Tandem WOLEDowi nie brakuje jasności. Co do wypaleń też ma być dużo lepiej w tej najnowszej generacji. 1
Rekomendowane odpowiedzi