Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziendobry mam problem z moim PC i chciałem się was poradzic co jest nie tak z nim po przełożeniu ze starej obudowy do nowej komputer się nie uruchamia nie wiem co jest powodem dlatego tz wyjąłem kartę graficzna dysk a nawet pamięci ram a i tak się nie włącza nie daje oznak życia ale prąd w zasilaczu jest dlatego prosze was o pomoc przed oddaniem na serwis załączam filmik video pozdrawiam

Opublikowano

Wszystko na pewno dobrze podłączone 24 pin weszło do końca na płycie , nawet zasilacz nie startuje jak widzę wentylator w nim się nie kręci , prąd masz na wyjściu na zasilaczu ?? . Mam nadzieje że nie robiłeś przekładki na dywanie i nie przeskoczył ładunek z ciała na jakiś podzespół ??

Opublikowano
13 minut temu, damian949494 napisał(a):

Dziendobry mam problem z moim PC i chciałem się was poradzic co jest nie tak z nim po przełożeniu ze starej obudowy do nowej komputer się nie uruchamia nie wiem co jest powodem dlatego tz wyjąłem kartę graficzna dysk a nawet pamięci ram a i tak się nie włącza nie daje oznak życia ale prąd w zasilaczu jest dlatego prosze was o pomoc przed oddaniem na serwis załączam filmik video pozdrawiam

Jestem pod wrażeniem tego, jak długie zdania potrafisz składać. 

• Haha 1
Opublikowano

Co do przekładki która zrobilem sam byla robiona na podlodze z paneli i potem do na szafe z powrotem tu gdzie jest dla niego miejsce jest  obudowa jest nowa jak widac kupiona w srode chłodzenia ani procesora nie ruszalem tylko wyjalem i przełozylem i niestety nic jak przełaczam na zasilaczu  na on to prad jest ale nic sie nie dzieje a to jest PC za prawie 2 tys nie może tak byc??

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, ket_rab napisał(a):

Sprawdź podłączenie FRONT Panelu do płyty głównej.

Też możliwe :) , skąd wiesz że jest prąd na wyjściu z zasilacza skoro na filmie nawet raz nie zakręcił łopatkami , też często przy składaniu wtyczka 24 pin na płycie nie jest wpięta do końca .

Opublikowano
1 minutę temu, ket_rab napisał(a):

@ChudyXp brak reakcji jak Power SW podłączony w złe piny... albo wcale nie jest podłączony.

Też prawda :)  ale już nie raz się spotkałem że ktoś sam zmieniał obudowę i za lekko wsadził wtyczkę 24 pin na płytę bo się bał że coś się stanie , z drugiej strony nawet nie wiemy jaka tu jest płyta i obudowa 

Opublikowano
4 godziny temu, DarkeVo napisał(a):

Płyta jest stara a obudowa pogięta jakby dostała z buta😂😂

Nigdy nie wiadomo zwłaszcza że ktoś jest nowy na forum, nie wiadomo czy obudowa jest nówka sztuka nie śmigana czy zabrana od kogoś 

Opublikowano
8 godzin temu, DarkeVo napisał(a):

Płyta jest stara a obudowa pogięta jakby dostała z buta😂😂

Nie widać, aby obudowa była pogięta, a autor napisał, że obudowa jest nowa.

Opublikowano
2 godziny temu, DarkeVo napisał(a):

@ChudyXp @ket_rab @AndrzejTrg ja widze na filmiku że przy tylnych portach płyty obudowa jest przegięta no chyba że mi sie wydaje i nie wiadomo jak reszta. Może gdzies robi zwarcie albo po prostu frontowe panel źle podłączony. Autor widać zadał pytanie i ma wywalone więc nie ma co sie dalej produkować 

Też mi się tak wydaje że nie jest to nowa obudowa tylko używka za dużo zaślepek wyrwanych jak na nową i jest wygięta jak by ktoś na siłę chciał z niej rzeczy wyciągać . Autor ma wywalone bo pewnie problem się rozwiązał a nawet nie raczy napisać co było nie tak i że temat można by zamknąć 

• Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, DarkeVo napisał(a):

@ChudyXp @ket_rab @AndrzejTrg ja widze na filmiku że przy tylnych portach płyty obudowa jest przegięta no chyba że mi sie wydaje i nie wiadomo jak reszta. Może gdzies robi zwarcie albo po prostu frontowe panel źle podłączony. Autor widać zadał pytanie i ma wywalone więc nie ma co sie dalej produkować 

Tak teraz patrzę... 

Zrzutekranu2026-05-16113610.thumb.png.77237ebd5e660192a2b0648fd9536fc3.png

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, ket_rab napisał(a):

Tak teraz patrzę... 

Zrzutekranu2026-05-16113610.thumb.png.77237ebd5e660192a2b0648fd9536fc3.png

Właśnie o tym napisałem widać nawet że jest wygięta  ostatnie górne miejsce na śledzia, dwa niżej też wyglądają jak by były wypchnięte na zewnątrz , pewnie dlatego nie ma maskownicy na na portach I/O po się nie zmieściła :( . Ale autor ma wszystko w nosie , temat się sam rozwiązał ?? . A autor tematu widać się loguje 

"Ostatnia wizyta 1 godzinę temu "

Edytowane przez ChudyXp