Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

@Lameismynamewiadomka, gdybym nie musiał to bym nie zmieniał :) Te ponad rok też się wahałem między a850g a RM850x i wybrałem MSI, ale gdybym miał oba w ręku wtedy to wybrałbym Corsair.

Takie uroki kupowania w ciemno na podstawie opinii i papierowych danych.
Recenzenci idą w podzespoły medialne... np. często można znaleźć materiał jak któryś z nich testuje naście modeli kart graficznych (nawet takich samych aby porównać chłodzenia), a nikt się nie pcha w niszę, że przetestuje naście zasilaczy, porówna kabelki i zrobi z tego przyjemny materiał.

• Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

Recenzenci idą w podzespoły medialne... np. często można znaleźć materiał jak któryś z nich testuje naście modeli kart graficznych (nawet takich samych aby porównać chłodzenia), a nikt się nie pcha w niszę, że przetestuje naście zasilaczy, porówna kabelki i zrobi z tego przyjemny materiał.

Bo mało kto się zna na zasilaczach + ma do tych testów odpowiedni sprzęt. Poza tym to by się zwyczajnie nie klikało / nie oglądało adekwatnie do ilości czasu poświęconego na przygotowanie materiału.

Dla 99% ludków zasilacz ma po prostu być bezpieczny i sprawnie + cicho działać, a to czy ma kabelki w oplocie czy bez, czy są płaskie czy okrągłe, to już interesuje tylko mały odsetek osób mocniej siedzących w temacie. Bo i po prawdzie - jest to mało istotna kwestia jeśli ktoś składa kompa raz i go przez x-lat nie rusza ;) 

Opublikowano

Troche biedny ten artykuł, możnaby chociaż w kilku słowach o tych najpopularniejszych zasiłkach typu chieftec vega, msi bn czy te preyony takie popularne w owocowym sklepie

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano

jakbym zaczal wypisywac wszystkie twoje glupoty to byl by post na cala strone...

przed era internetu tylko rodzina wiedziala zes debil, a teraz sie panoszy takie cos :boink:

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 23.05.2026 o 11:23, Krzysiak napisał(a):

Jeszcze co do kabli to imitacja oplotu z grzebieniami także w ogóle lepiej wyglądają

Niech służy jak najdłużej. Widzę że w nowszej rewizji zmienili te tzw. grzebienie na moim zdaniem lepsze. I fakt że fajnie się układa te przewody w budzie

Edytowane przez DarkeVo
  • Upvote 1
Opublikowano
38 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Czemu akurat Antec? Co w Shifcie nie pasuje? 

sztywne kable i szukam  zasilacza z kablami w indywidualnym oplocie (mozna kupic kosz 400-500zl ) i  w nie dalekiej przyszlosci moze zmienie bude na dwu komorowa

Opublikowano

Może Shift z jego przeniesionymi na bok gniazdami nie pasuje (kwestia do jakiej budy to idzie)

może kable taśmowe jakie tu władowali?

Antec HCG1000 Pro Platinum ma takie kable...spox.

obraz.thumb.png.eb07b0848e1c5792f950f35ffdb5b789.png

Faktycznie jakoś o nim cisza i trudno coś namierzyć jak na PSU które jest na rynku od 2024 roku....tylko to znalazłem.

https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/antec-hcg1000-pro-platinum-1000w-psu-review/

Opublikowano (edytowane)

ma twarde tasmowe i dlatego mi to nie pasuje jeszcze raz ukladac i chce zmienic na zasilacz mysle nad Anteciem lub FSP/Fortron Hydro TI PRO 1000W>Shift nie bedzie pasował do kazdej obudowy dwukomorowej a kupowanie 1200w np Seasonic Vertex lub Corsair Hx1200 to bez sens

Edytowane przez raffi23
Opublikowano

@raffi23 Ja tam się Tobie nie dziwię że chcesz takie kable jak ma Antec HCG1000 Pro Platinum.

Właśnie jestem po ogarnięciu custom kabli do projektu Black@White z Tachyon Ice mobo

na mięciutkich przewodach Helukabel 10007 z oplotem Techflex black plus piny MOLEX 100 cykli

plus alu custom klamry anodowane i kurde...fortuna.

A Antec mimo że gumiaki to układa się te multi-single wiązki bajecznie i klamry można dobrać.

Można lepiej niż producent PSU oferuje wybrnąć z kabli

ale nie pytaj jakie drugie PSU 1000W bym za ten kpl kabli+klamry miał :)

Kaprys.

20260526_153219.thumb.jpg.816458824dc14325ccc55ac7dfe5c015.jpg

20260526_153149.thumb.jpg.8e5a853f4baf763316f3548c06737272.jpg

20260526_153119.thumb.jpg.db9766accbd0b50371d7d2968153cb0b.jpg

20260526_153114.thumb.jpg.1e14030b51e0258c33100f6d2978a2c4.jpg