Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, zacznę od opisania problemu, dzisiaj przyszla mi nowa karta graficzna, wczesniej uzywalem zintegrowanej grafiki, reszta komputera tez jest praktycznie nowa.

Na samym początku podłączyłem nową kartę, wszystko bylo ok, postanowiłem postawić system na nowo, podczas instalacji systemu pojawił sie komunikat ze system za chwile uruchomienie ponownie, czyli standard.

Po ponownym uruchomieniu, instalacja systemu nie byla kontynuowana, komputer włączył sie w biosie, i tak przez dobre 30min nic sie nie działo, wiec postanowiłem zresetować komputer przyciskiem, i dalej nic, komputer uruchamia sie biosie, nie da sie go uruchomić z pendrive, zainstalować systemu itp.

Próbowałem juz przywrócić bios do ustawień fabrycznych i dalej nic, wpisać pendrive w rozne porty usb, tez nic, komputer widzi pendrive, ale po wybraniu go ekran na chwile mignie i tyle, czasami uruchomienie ponownie, dalej wchodząc do biosu. Co moglo sie stać? Proszę o pomoc.

Specyfikacja pc 

7800x3d, x870e tomahawk, 9070xt, 32gb ram , zasilacz power zone 2 850W, dwa SSD crucial t500 1TB, i SN5000 2TB

Edit: gdy zmieniam kolejność bootowania, po ponownym uruchomieniu, wraca do ustawień standardowych, wyświetlacz błędów na płycie nie pokazuje nic niepokojącego, tylko temperaturę procesora po uruchomieniu, próbowałem jeszcze odpiąć, jeden dysk ten na który wybrałem na system przy instalacji, i dalej nic.

Edytowane przez platyniak18