Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie daje już rady z moim Razer Huntsman v2 Analog...

Po 24 miesiącach, zaraz po zakończeniu się okresu gwarancji zacząłem mieć dwuklik w kilku przyciskach, potencjometr szaleje, a Synapse to jakaś masakra.

Dlatego szukam czegoś nowego, zarówno do grania (amatorskiego), jak i do pisania i tabelek w exelu.

Zależy mi na "odbijających" switchach, bo jakoś do nich się przyzwyczaiłem.

Wolę też pełnowymiarową, bo jednak zdarza mi się korzystać z klawiatury numerycznej.

Pytania:

- czy do takiego casualowego grania jest sens wydawać jakieś większe kwoty (Huntsman tani jednak nie był)?

- czy technologia bezprzewodowa jest na tyle zaawansowana że można w ciemno kupić i nie bać się o jakieś lagi czy wolny czas reakcji?

Budżet - im taniej tym lepiej, ale liczę, że te 800-900 zł będę musiał wydać (nie wiem tylko czy jest sens).

Podrzućcie proszę coś sensownego...

Opublikowano
5 godzin temu, mini21 napisał(a):

- czy technologia bezprzewodowa jest na tyle zaawansowana że można w ciemno kupić i nie bać się o jakieś lagi czy wolny czas reakcji?

nie jest

Opublikowano

Oczywiście, że jest dopracowana. Jak nie weźmiesz jakiejś taniej badziewnej klawiatury tylko sprawdzonego producenta to nie ma żadnych problemów jeśli chodzi o działanie bez kabla. Technologia bezprzewodowa na 2.4GHz działa bardzo dobrze.

Ja jestem już od kilku ładnych dobrych lat na bezprzewodowych akcesoriach. Od kilku lat siedzę na magnetykach Steelseries (najpierw Apex Pro teraz Apex TKL 2023). Do tego miałem myszki takie jak Deathadder V2 Pro, Steelseries Prime Wireless, Zowie EC2-CW. W pracy mam chińczyka Attack Mouse V3 i też zero problemów z działaniem po 2.4GHz. Do tego słuchawki Astro A50X i też zero problemów z komunikacją.

Co do klawy to np. taki Keychron na brązowych przełącznikach.

https://keychronpoland.com/products/keychron-k10-max-qmk-wireless-mechanical-keyboard?variant=51049157296457