Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 8.07.2026 o 22:59, ChudyXp napisał(a):

To są chyba części jakie sam wybrał bo Google mi nic nie wypluwa a OLX tylko 3 oferty i żadna nie jest zgodna z tym opisem  , chciał to sprzedać za 800 zł xD , nie wiadomo jaki to procek AMD czy Intel , której GEN , co to za grafika . Za taką kwotę wyskoczyło mi tylko to OLX 600-650 zł

Daj spokój. To tak jakby napisać 4 koła, drzwi i kierownica :D Nie wiadomo czy samochód, Ciężarówka, albo na upartego helikopter :boink:

Trochę pomyśleć, ale jak widać dzisiaj wciąż zbyt ciężko. O czym tu dyskutować dalej. To tylko świadczy o tym forum. Na innych forach, albo by  napisał coś więcej, a jak nie to do Trush-a.

Opublikowano
13 minut temu, CLOWN napisał(a):

Daj spokój. To tak jakby napisać 4 koła, drzwi i kierownica :D Nie wiadomo czy samochód, Ciężarówka, albo na upartego helikopter :boink:

MacGyver by z tego zbudował stacje kosmiczną z napędem WARP xD. Autor tematu sam nie wie czego chce pisze jakieś masło maślane np ""CPU i5 powiedzmy intel 6600 z boostem do 4GB"" nie wiedziałem że procesory moją GB xD . Najlepsze że jak piszesz mu ceny z allegro jakie są to mówi że to AI i sam wie jakie są ceny już to widzę jak kupi jakiś złom za 500 zł i sprzeda za 800 zł bo ładnie świeci i ma ten no :

"CHŁODZENIE: WIATRAK + PLYTKI MIEDZIANE x3 LUB RADIATOR MIEDZIANY + 2 WIATRAKI[Duze obroty]

SIEC : KARTA WIFI

OBUDOWA : MINI ATX + oswietlenie komputera "

Opublikowano
45 minut temu, ChudyXp napisał(a):

MacGyver by z tego zbudował stacje kosmiczną z napędem WARP xD. Autor tematu sam nie wie czego chce pisze jakieś masło maślane np ""CPU i5 powiedzmy intel 6600 z boostem do 4GB"" nie wiedziałem że procesory moją GB xD . Najlepsze że jak piszesz mu ceny z allegro jakie są to mówi że to AI i sam wie jakie są ceny już to widzę jak kupi jakiś złom za 500 zł i sprzeda za 800 zł bo ładnie świeci i ma ten no :

"CHŁODZENIE: WIATRAK + PLYTKI MIEDZIANE x3 LUB RADIATOR MIEDZIANY + 2 WIATRAKI[Duze obroty]

OBUDOWA : MINI ATX + oswietlenie komputera "

Dzięki. Zaoszczędziłeś mi sił na śmiech :P 

Bliskie okolice Lublina jestem od strony Zamośc, Piaski, ale zlewa i nie wiem czy się błyska czy mi gorzej :P:D

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, CLOWN napisał(a):

Bliskie okolice Lublina jestem od strony Zamośc, Piaski, ale zlewa i nie wiem czy się błyska czy mi gorzej :P:D

Pewnie autor @costruttore37 tematu odpalił ""CPU i5 powiedzmy intel 6600 z boostem do 4GB"" i przechodzi na trzecią fazę zasilania elektrownie już nie dają rady xD dlatego wezwał Thora do pomocy xD , wina tego boost do 4 GB na rdzeń xD 

Edytowane przez ChudyXp
  • Haha 1
Opublikowano
45 minut temu, ChudyXp napisał(a):

przechodzi na trzecią fazę zasilania elektrownie już nie dają rady

Myślę, że autor tematu przeszedł w czwartą gęstość. 

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, ztx napisał(a):

Myślę, że autor tematu przeszedł w czwartą gęstość. 

Skoro I5 6600 z 4GB na rdzeń w boost musi być zasilany plazmą to czym on go chłodzi pewnie jakaś technologia której nawet NASA jeszcze nie posiada bo to co napisał chyba nie da rady ""CHŁODZENIE: WIATRAK + PLYTKI MIEDZIANE x3 LUB RADIATOR MIEDZIANY + 2 WIATRAKI[Duze obroty] ?? . @costruttore37 Przestań testować tą swoją bestie bo powstanie jakaś czarna dziura koledzy już zgłaszają anomalie pogodowe w okolicach Lublina i Zamościa podobno najwięcej zgłoszeń jest w miejscowości Piaski xD 

Opublikowano
14 minut temu, ChudyXp napisał(a):

Skoro I5 6600 z 4GB na rdzeń w boost musi być zasilany plazmą to czym on go chłodzi pewnie jakaś technologia której nawet NASA jeszcze nie posiada

NASA ma spodki kosmitóœ, a te zasilane są płaska więc tam jest takie chłodzenie, że jakbyś położył na CPU to by się stopił krzem :P 

Opublikowano

Powiem wam szczerz, że macie słaby i srednio ciety zart i zastanawiam się czy bardziej gry po 4h dziennie narobiły szkód w waszych umysłach czy żywienie się tym śmietnikiem z macka xDxDxD Człowiek stara się podejście technicznie do zrobienia czegoś fajnego choć o małej mocy, a wy dajecie takie farmazony. 

Chce użyć albo miedzi, bo dobrze przewodzi ciepło albo wiatrakow o dużej mocy niezależnie jak dużą moc będzie od procka dlatego mam w Głębokim poważaniu jakiś badziewne chłodzenie BOXowe albo inne standardy. 

Można by się zastanawiać ile cashu roztrwoniliście na te swoje ,,bestie" :-p Nie lepiej było powiedzieć ,,Przesadziłeś z wyceną" ? Tylko jeden tutaj coś sensownego powiedział, a reszta widzę leczy chyba jakieś kompleksy z dzieciństwa... 

Aaaa, zapomniałem chyba nikt z Was słyszał o czymś takim jak raporty rynkowe, fakt za trudne. Trzeba by się wysilić. ,,Grow up guys" ;) 

Opublikowano

Ja to widzę tak, kolega uchodzi w swoim gronie za znawcę komputerowego.Ktoś kto się nie zna poprosił go o pomoc w złożeniu/kupna taniego komputera na którym pójdą nowe gry i kolega zamierza na tym coś zarobić

Opublikowano
2 godziny temu, costruttore37 napisał(a):

Powiem wam szczerz, że macie słaby i srednio ciety zart i zastanawiam się czy bardziej gry po 4h dziennie narobiły szkód w waszych umysłach czy żywienie się tym śmietnikiem z macka xDxDxD Człowiek stara się podejście technicznie do zrobienia czegoś fajnego choć o małej mocy, a wy dajecie takie farmazony. 

Chce użyć albo miedzi, bo dobrze przewodzi ciepło albo wiatrakow o dużej mocy niezależnie jak dużą moc będzie od procka dlatego mam w Głębokim poważaniu jakiś badziewne chłodzenie BOXowe albo inne standardy. 

Można by się zastanawiać ile cashu roztrwoniliście na te swoje ,,bestie" :-p Nie lepiej było powiedzieć ,,Przesadziłeś z wyceną" ? Tylko jeden tutaj coś sensownego powiedział, a reszta widzę leczy chyba jakieś kompleksy z dzieciństwa... 

Aaaa, zapomniałem chyba nikt z Was słyszał o czymś takim jak raporty rynkowe, fakt za trudne. Trzeba by się wysilić. ,,Grow up guys" ;) 

O małej mocy a dużej wydajności jedno wyklucza drugie jak już coś , nie jadam a MC ale fajnie znać twoje gusta żywieniowe a to ile kasy wydaliśmy to nasza kasa pewnie i tak mój I7 zjada na śniadanie tego twojego 3.00Ghz 4 Rdzenie 4 Wątki  . Jak chcesz mieć spokój z temp na procesorze to najlepiej AIO ale nie w kwocie 500 zł . A czytanie raportów nie ma sensu . Nie bierz się za coś jak się nie znasz . Nawet podałem ci link do komputera za 1 tyś zł porządnego od kogoś z forum wystawił go w środę a w czwartek o 22:05 już napisał że go sprzedał . Wiatraki o dużej mocy co ty chcesz chłodzić reaktor atomowy , nawet nie masz pojęcia ze w wentylatorach nie chodzi o moc w W tylko o ilość powietrza jaką mogą wtłoczyć do obudowy co z tego że masz 6x140mm które tłoczą zimne powietrze do obudowy jak masz tylko jeden wentylator 120 mm który wyrzuca cieple z obudowy i robi się w niej za to mały piekarnik . 

Opublikowano
3 godziny temu, costruttore37 napisał(a):

Twoja wypowiedź jest trochę na poziomie autora tematu bo czytam 4 raz i nie rozumiem o co ci chodzi.

45 minut temu, UnLuck85 napisał(a):

Ja to widzę tak, kolega uchodzi w swoim gronie za znawcę komputerowego.Ktoś kto się nie zna poprosił go o pomoc w złożeniu/kupna taniego komputera na którym pójdą nowe gry i kolega zamierza na tym coś zarobić

Normalnie jakbym czytał PCLaba przed jego zgonem. Żenada.

3 minuty temu, ChudyXp napisał(a):

O małej mocy a dużej wydajności jedno wyklucza drugie jak już coś , nie jadam a MC ale fajnie znać twoje gusta żywieniowe a to ile kasy wydaliśmy to nasza kasa pewnie i tak mój I7 zjada na śniadanie tego twojego 3.00Ghz 4 Rdzenie 4 Wątki  . Jak chcesz mieć spokój z temp na procesorze to najlepiej AIO ale nie w kwocie 500 zł . A czytanie raportów nie ma sensu . Nie bierz się za coś jak się nie znasz . Nawet podałem ci link do komputera za 1 tyś zł porządnego od kogoś z forum wystawił go w środę a w czwartek o 22:05 już napisał że go sprzedał . Wiatraki o dużej mocy co ty chcesz chłodzić reaktor atomowy , nawet nie masz pojęcia ze w wentylatorach nie chodzi o moc w W tylko o ilość powietrza jaką mogą wtłoczyć do obudowy co z tego że masz 6x140mm które tłoczą zimne powietrze do obudowy jak masz tylko jeden wentylator 120 mm który wyrzuca cieple z obudowy i robi się w niej za to mały piekarnik . 

Fajnie, że chcesz wytłumaczyć, ale komu? :P 

Opublikowano
4 minuty temu, CLOWN napisał(a):

Fajnie, że chcesz wytłumaczyć, ale komu? :P 

Widać ze autor jest nie za bardzo kumaty ma swój świat i swoje klocki chce coś o małej mocy a dużej wydajności hmm to tak jak bym powiedział chce Fiata 126p ale ma jechać 300km/h . I tak nie zrozumie skoro muszą być wiatraki nie wentylatory tylko wiatraki dużej mocy a chłodzenie BOX go nie interesuje jakoś na E8400 dawało radę nawet przy OC do 3.8 Ghz dalej się nie bawiłem . Jak by liczyć moc w W to jednostka może zjadać nawet 450W a działać jak ślimak w fabryce kleju xD . Nawet nie patrzy na TDP procesora nawet nie wie jaki chce ale już wiadomo że musi być miedź i wiatraki dużej mocy bo inaczej procesor się usmaży 

15 minut temu, CLOWN napisał(a):

Twoja wypowiedź jest trochę na poziomie autora tematu bo czytam 4 raz i nie rozumiem o co ci chodzi.

Bo to właśnie autor tego tematu wiem późno już można nie zobaczyć zwłaszcza jak nie ma avatara 

Opublikowano
13 godzin temu, costruttore37 napisał(a):

Pokaż swój standard to ci coś dobiorę. 

Opublikowano
6 godzin temu, ztx napisał(a):

Pokaż swój standard to ci coś dobiorę. 

Jak dla mnie wyjdzie z tego ładny ulepek bo procesor ma być małej mocy a bardzo wydajny i chce go chłodzić tym Radiator Pasywny bo tak słyszał że tylko miedź dobrze przewodzi ciepło i dużo wiatraków o dużej mocy , nie mogą być żadne gotowe konstrukcje które można kupić w sklepie a AIO nie wchodzi w grę w kwocie 500 zł . Nadal wiadomo tyle co nic do czego ma być ten komputer woli INTEL czy AMD za 400-500 zł to można kupić coś gotowego na OLX i tam grzebać ,albo coś na Socket 1151 od 4-Gen do 8-Gen najlepiej z "K" w nazwie   . Na razie wiem tyle co nic a na każda propozycje jaką ktoś podaje mówi ze to AI :hahaha:

Opublikowano
2 godziny temu, ChudyXp napisał(a):

Jak dla mnie wyjdzie z tego ładny ulepek bo procesor ma być małej mocy a bardzo wydajny i chce go chłodzić tym Radiator Pasywny bo tak słyszał że tylko miedź dobrze przewodzi ciepło i dużo wiatraków o dużej mocy , nie mogą być żadne gotowe konstrukcje które można kupić w sklepie a AIO nie wchodzi w grę w kwocie 500 zł . Nadal wiadomo tyle co nic do czego ma być ten komputer woli INTEL czy AMD za 400-500 zł to można kupić coś gotowego na OLX i tam grzebać ,albo coś na Socket 1151 od 4-Gen do 8-Gen najlepiej z "K" w nazwie   . Na razie wiem tyle co nic a na każda propozycje jaką ktoś podaje mówi ze to AI :hahaha:

Nie uratujesz całego świata :P 

Opublikowano

Jak widać @costruttore37 idzie  w zaparte i swoją widzę która jak widać jest mała nie chce żeby mu ktoś pomógł w złożeniu jakiegoś normalnego zestawu bo nic nie podaje cały czas walczy o duża moc jak chce dużą moc w TDP to od tego są stare FX od AMD ja już sam nie wiem najpierw piszę ze chce coś o małej mocy a dużej wydajności a następnie że chce wiatraki o dużej mocy bo procesor będzie miał dużą moc i potrzeba wiatraków dużej mocy do chłodzenia :hahaha:

3 godziny temu, CLOWN napisał(a):

Nie uratujesz całego świata :P 

Może i nie ale widać autor jest chyba inżynierem w dziale IT skoro sam się  gubi w tym co pisze nadal się nie określił do czego ma być ten komputer jaka platforma Intel czy AMD . 

Opublikowano
14 godzin temu, ChudyXp napisał(a):

Może i nie ale widać autor jest chyba inżynierem w dziale IT skoro sam się  gubi w tym co pisze nadal się nie określił do czego ma być ten komputer jaka platforma Intel czy AMD . 

Znam takich "Specjalistów" iT jak autor tematu. Od razu człowiek przestaje się dziwić, że ktoś, kiedykolwiek wymyślił gotówce i nadal robi na tym miliony bo kto i gdzie by odpychał to co forumowicze nigdy nie polecą :)  Zacytuje informatyka pracującego w jednym z dwóch polskich banków na P "Nie ważne czy kupisz router za 50 zł czy za 500 zł, tak samo będą działać" Cytat z przed 4 lat, ale jak nie wiele trzeba, żeby się na maksa skompromitować przed kimś takim jak ja co tylko z zamiłowania w tym siedzi. Takie teksty to można było bredzić Maks do 2005 roku moim zdaniem, a potem jak ruszyło LTE nawet czy światłowody to wstyd na maksa. Jak kiedyś internet Maks był te 100Mb/s i to mało gdzie to można było router traktować jak głupi przekaźnik z kabla Ethernet na Wi-Fi, ale powyżej 100Mb to już sprzęt musi dać radę i soft być dopracowany. Dlatego mnie taki Keenetic pod względem softu, przetłumaczenia i opcji zwalił z nóg. Żaden Ubiquiti czy Asus nie miał opcji dla klienta wymuszania czy ma chodzić po 2.4 czy 5 Ghz. A już o jakimś zatrutym polecaniu TP-Linków, Mercurysys oto to nie chce gadać bo gorsze od Co idą. Nie rozumiem czemu markety i sklepy z tym sprzętem tylko ten szajs sprzedaje, który od takiego Keenetic potrafi być droższy. Kupowanie TP-Linka i wgrywanie alternatywnego firmware też nie widzę sensu bo przepłaca się za sprzęt i to sporo. Dla mnie TP-Link jest jak Apple, nie ma nic innego dla handlujących tym.

Sorry, ale się rozlałem :P 

Opublikowano
W dniu 6.07.2026 o 09:19, costruttore37 napisał(a):

CPU : 3.0 Ghz 4 rdzenie 4 watki 
RAM : 8 GB DDR4 CL20 
GRAFIKA : 2GB NVIDIA  
DYSK : HDD 250 GB
CHŁODZENIE: WIATRAK + PLYTKI MIEDZIANE x3 LUB RADIATOR MIEDZIANY + 2 WIATRAKI[Duze obroty] 
OBUDOWA : MINI ATX + oswietlenie komputera

A najlepsze to teraz wszyscy padną śmiechem wrzuciłem to co wyżej w Google AI z zapytaniem czy to jego robota i oto jakie dostałem wyniki 

""Tak, cały ten tekst, specyfikacja oraz wcześniejsza analiza to w 100% wyniki wygenerowane przez sztuczną inteligencję (AI).

Jako model językowy AI stworzyłem tamtą odpowiedź na bazie Twoich danych technicznych. Jeśli sama ta lista podzespołów została skopiowana z innego programu, to również wygląda na sztucznie wygenerowaną (część opisów, jak "płytki miedziane x3" czy "mini ATX", brzmi nietypowo i nieprecyzyjnie jak na standardowy sklep komputerowy)"" . A autor @costruttore37 o nas mówi że to my używamy AI jak podajemy jakieś podzespoły xD i ceny z Allegro bo on ma badania rynkowe pewnie z AI 

Opublikowano

Oj Chudy chyba dużą przyjemność Ci sprawia jechanie tak po ludziach. Ciekawe czy mamy lekarza na sali xDxDxD Ja wiem dzisiaj bez AI to mało się zrobi, wręcz parę Ci powie jak lekarz na konsultacji :-p  Ja tylko ogólnie określiłem jakie zestaw by złożył fakt może nie do końca precyzyjnie typu platforma , firma etc ale nadal powtarzam można było inaczej odpowiedzieć. 

To ma być coś dość budżetowego, a nie jakiś sprzęt dla ,,poważnych" graczy. Można kupić gotowce z olx kasztanie, ale różni sa konsumenci i będą tacy co Cie oleja na gotowca i będę chcieli osobiste wymagania. Jeśli masz spora konkurencję na rynku używanych jednostek to wypadało by czyś konkurować aczkolwiek wiek lepiej jest na szybciora customowy układ ze sklepu. Nie żeby absolutnie tworzyć coś samemu, po co się przemęczać. Nie wiem czy na was te gry tak działają czy te smartfony ryjące mózg od scrollowania. Żal mi już pisać. 

Propo kumatości Chudy to na tyle dzban ze mnie, że człowiek ma nieco wiedzy jak pisać silniki gier i działania algorytmów, ale akurat składania komputerów a nawet serwerów do pykania w gierki nie uczą na studiach no ew może na sieciach :D  Mam nadzieje, że jesteś z siebie piekielnie dumny jak bardzo Twoje morale w grupie wzrosły. Chyba przeliczyłem sie z merytoryką pisząc tutaj zwykły post z oceną... 

Aczkolwiek młody tam Ci szansę wyrzeźbij mi tutaj optymalną konfigurację sprzętu żeby np nie żarła tyle prądu pod Fifę np 10 letnią, a może i nawet jakiegoś Wiedźmina, a nie tylko dostaniesz odznakę skauta, ale i owacje na stojąco. Taki problem widzisz ;) 

Opublikowano

Czyli temat SPAM, który na każdym innym forum komputerowył poleciał by do kosza, ale tutaj nie. Tylko wkurzanie ludzi przez moderatorów, że odkopują temat z przed2-3 miesięcy.

3 minuty temu, costruttore37 napisał(a):

Oj Chudy chyba dużą przyjemność Ci sprawia jechanie tak po ludziach. Ciekawe czy mamy lekarza na sali xDxDxD Ja wiem dzisiaj bez AI to mało się zrobi, wręcz parę Ci powie jak lekarz na konsultacji :-p  Ja tylko ogólnie określiłem jakie zestaw by złożył fakt może nie do końca precyzyjnie typu platforma , firma etc ale nadal powtarzam można było inaczej odpowiedzieć. 

Brawo TY! Właśnie pokazałeś jak BEZMYŚLNIE używasz tej Ai. Gratulacje, ale już lepiej nic nie pisz bo zacznie nam się szkoda ciebie robić, co poniektórym.

Czytaj co piszesz zanim zapiszesz na forum bo nawet Ai by nie zgadła co ten twój móżdżek ma na myśli.

Z innych for już pewnie wyleciałeś z tymi wywodami.

@costruttore37 Odwal się od Chudego!!

Opublikowano
45 minut temu, costruttore37 napisał(a):

Inaczej skoro sam napisałeś że my używamy AI jak podawaliśmy ceny realne z Allegro to z ciekawości ja użyłem AI  chodź nie lubię (Ceny RAM) i wszystko się wydało . Jak zadajemy pytanie do czego ma być zestaw i jaki procesor Intel czy AMD to cisza w eterze ale jak ktoś ci zwraca uwagę to inna bajka , ja i większość osób z forum nie potrzebujemy AI żeby coś z sensem poskładać 

46 minut temu, costruttore37 napisał(a):

Chyba przeliczyłem sie z merytoryką pisząc tutaj zwykły post z oceną... 

Mogłeś zapytać AI skoro AI ci pokazało takie podzespoły to dlaczego nie podało ceny ??

54 minuty temu, costruttore37 napisał(a):

Aczkolwiek młody tam Ci szansę wyrzeźbij mi tutaj optymalną konfigurację sprzętu żeby np nie żarła tyle prądu pod Fifę np 10 letnią, a może i nawet jakiegoś Wiedźmina, a nie tylko dostaniesz odznakę skauta, ale i owacje na stojąco. Taki problem widzisz ;) 

Nie jesteśmy na ty i taki młody nie jestem grzeczniej może ?? 

53 minuty temu, CLOWN napisał(a):

Z innych for już pewnie wyleciałeś z tymi wywodami.

@costruttore37 Odwal się od Chudego!!

Dzięki dam sobie rade , patrz teraz chce żeby coś sensownego złożyć już nie piszę o miedzi i wiatrakach dużej mocy xD 

57 minut temu, costruttore37 napisał(a):

To ma być coś dość budżetowego, a nie jakiś sprzęt dla ,,poważnych" graczy. Można kupić gotowce z olx kasztanie, ale różni sa konsumenci i będą tacy co Cie oleja na gotowca i będę chcieli osobiste wymagania.

Sam pisałeś że chcesz coś kupić za 500 zł a sprzedać za 800 lub więcej i znasz realia rynku , jak chcesz osobiste wymagania to tylko Allegro i montaż samemu ale w twoim przypadku bym się od tego trzymał z daleka . Mało ludzi kupuje Delle czy inne po leasingu  za grosze na OLX i robi z nich małe potworki z Xeonem czy innym CPU