Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry, w moim LFIII 420 pompka postanowiła odmówić posłuszeństwa z dnia na dzień, wczoraj się zorientowałem jak mi się pojawił alert z HWInfo o temperaturze CPU. Co można kupić w zamian by było na podobnym poziomie, najlepiej właśnie 420mm, myślałem o Deepcool Spartakus 420 ale ciężko z dostępnością. Nie wiem ile potrwa reklamacja Arctica ale domyślam się że około 2-3 tygodnie więc nie mogę tyle być bez komputera 🤣

i7 14700KF

Edytowane przez Dominik91
Opublikowano
3 minuty temu, DarkeVo napisał(a):

Nie lepiej kupić  jakieś używane powietrzne za stówkę na przeczekanie? Pewnie dostaniesz nowe chlodzenie wodne ramach gwarancji. A swoją drogą to szybko padła ta pompa w alf III

Wiesz co też myślałem nad tym, ale nie wiem czy będę chciał montować znowu Arctica czy to po prostu nie zostawię jako zapasowe chłodzenie, irytuje mnie praca pomki znaczy irytowała była okropnie głośna, jak obniżyłem w fancontrol obroty to wydajność leciała na łeb, kupiłem nawet ten zestaw z offsetowy do LGA1700, wydaje mi się że gorzej niż na oryginalnym. Wiem że Noctua ma wersję 420 ale według testów Bartka to chyba było by lepiej 360. Tylko znowu ta cena z kosmosu 

Opublikowano (edytowane)

Można zaszaleć i kupić najlepsze Aio na rynku :P

420> https://www.amazon.pl/Noctua-NL-LC1-42-Chlodzenie-LGA1851-LGA1700/dp/B0H29WPRWP?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=ADG5FZU28CZEQ

360 >https://www.amazon.pl/Noctua-NL-LC1-36-Chlodzenie-LGA1851-LGA1700/dp/B0H2B8C4X4?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A38F5RZ72I2JQ

32 minuty temu, Dominik91 napisał(a):

Bartka to chyba było by lepiej 360

Zawsze ponad 100 taniej od 420.

Ja na twoim miejscu brałbym Aio od Noctuy, pompka fajna i kultura pracy, wydajność też. 

Tu łap też porównanie z Arctic %-)

Edytowane przez ShaDow_Pro
Opublikowano
1 godzinę temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Można zaszaleć i kupić najlepsze Aio na rynku :P

Chodzi mi to po głowie ale ... Noctua jest dla osób które albo tą firmę kochają albo po prostu nie patrzą na wygląd, przecież ja bym musiał do ProArt'a kupić panel stalowy żeby nie widzieć tych kolorów, może się Noctua zlituje i wypuści " all Black" 👹👹👹