Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zadaj sobie pytanie ile tych zdjęć będziesz robił i kto to będzie oglądał, bo ja wolę lepszy telefon niż aparat. Tak naprawdę głównie na koncertach widzę różnicę względem starego telefonu, w codziennym życiu tej różnicy nie ma ;) 

Opublikowano

Zdjęć będę robił sporo, niestety dla mnie często widzę rzeczy, których inni nie dostrzegają xD Stąd też może moje wygórowane oczekiwania.
Generalnie wiem, że to tylko telefon i nigdy cudów nie będzie, wiem o tym.
Do zdjęć mam lustrzankę, ale przyznam, że nie chce mi się już jej trochę zabierać w góry, obiektyw po całym dniu jednak ciąży, wiec chciałbym telefon, którym też zrobię dobre foto, a mam go prawie zawsze pod ręką.

Wracając do Twojego pytania, czy chodzi Ci o to, że do użytkowania na co dzień z pary Magic 8 Pro vs X300 Ultra to Honor będzie lepszym wyborem, czy jeszcze inny model miałeś na myśli?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

To zostaje Pura 80 Ultra:)

Brałem ją pod uwagę na samym początku, jednak trochę poczytałem i nie chciałbym za rok czy półtora zostać np bez aplikacji banku czy nie mogąc logować się tu czy tam za pomocą odcisku palca, za bardzo się do tego przyzwyczaiłem. A tutaj w sumie to zależy od widzimisię autora danej aplikacji niestety.
Może nie do końca to samo, ale podobny scenariusz przerobiłem mając Lumię 1020 (swoją drogą, dlaczego teraz nie mogą robić takich aparatów w telefonach...) gdzie Windowsk był super fajny, ale zabił go brak dostępności aplikacje lub jakieś słabe protezy tych apek.

EDIT: A z innej beczki, to może w przeciągu miesiąca czy dwóch ma wyjśc coś na co może warto poczekać? Przeżyje jeszcze tyle na obecnym telefonie.

Edytowane przez soundvibez
Opublikowano

Oglądałem dziś w EURO zarówno Honora Magic 8 Pro, Vivo X300 Pro i Oppo Find X9 Pro. Jeśli chodzi o proporcje to najbardziej odpowiadał mi Vivo - był najbardziej zbliżony do obecnego Samsunga. Oppo i Honora porównałbym, bo mają troche inne proporcje, są trochę szersze.
W warunkach sklepowych sprawdzając system, Honor najbardziej mi podpasował. Jeśli chodzi o aparaty i zdjęcia, to Oppo totalnie zawiodło, Vivo lekko rozczarowało, bo wszędzie jest ogłaszane jako topka. Honor wypadł w moim odczuciu najlepiej z tej trójki 😮 Wiadomo, ze to nie test w terenie itp. Ale na prawdę, biorąc pod uwagę to, że Honor jest najtańszy z całej trójki, to moim zdaniem wypadł najlepiej.
Oglądałem jeszcze Pixela 10 Pro - niestety w innym sklepie więc nie porównałem go fotograficznie do pozostałych, odrzuciła mnie trochę nakładka, pewnie kwestia przyzwyczajenia, jednak zrobił na mnie największe wrażenie wow i premium po wzięciu do ręki. Jednak poza tym nie urzekł mnie :D

Opublikowano

Gdyby czarny łapał się na promocję 50 za 500 w EuroRTV czy MediaExpert to wziąłbym go tam, już przełknąłbym cenę (przynajmniej nie byłoby raczej problemów z ew. gwarancją) ale nie wiedzieć czemu na tą promocję łapie się tylko wariant złoty. Na Aliexpress znalazłem za 3600, to spora różnica ale zostajemy raczej bez gwarancji, chociaż jest tam jakiś wpis o niby 2 letniej gwarancji sprzedawcy.
No i jest jeszcze AB foto z ceną ponizej 4k, ale to chyba wyjdzie równie legit jak na Ali.

Opublikowano
6 godzin temu, soundvibez napisał(a):

Gdyby czarny łapał się na promocję 50 za 500 w EuroRTV czy MediaExpert to wziąłbym go tam, już przełknąłbym cenę (przynajmniej nie byłoby raczej problemów z ew. gwarancją) ale nie wiedzieć czemu na tą promocję łapie się tylko wariant złoty. Na Aliexpress znalazłem za 3600, to spora różnica ale zostajemy raczej bez gwarancji, chociaż jest tam jakiś wpis o niby 2 letniej gwarancji sprzedawcy.
No i jest jeszcze AB foto z ceną ponizej 4k, ale to chyba wyjdzie równie legit jak na Ali.

I tak będzie w etui to co za różnica jaki kolor.

Opublikowano
5 godzin temu, Doamdor napisał(a):

@soundvibez

Widziałem ten film, wniosek w sumie jest taki, że zależnie od warunków raz jeden wypada lepiej raz drugi. Vivo na żywo po prostu nie zrobił na mnie jakiegoś takiego wow swoimi zdjęciami, nie wiem z czego to wynika.Na pewno nie ma tyle żeby dokładać ok 400zl jeszcze do niego.

Opublikowano

Kup najpierw sobie tego Honora gdziekolwiek po jakiejkolwiek cenie i po prostu normalnie z niego pokorzystaj przez 2 tygodnie, bo tyle masz na zwrot w każdym sklepie w razie gdyby Honor Ci się nie spodobał albo byłaby gdzieś jakaś promka w tym czasie. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Na raty miał chyba brać.

Zgadza się, więc w zwroty i wymiany już nie będę się bawił.

Wziąłem Magica 8 Pro złotego - denerwuje mnie już ciągłe wiszenie na ładowarce/ powerbanku w obecnym telefonie, a jak pisał ODIN i  tak zapakuję go w Etui, poza tym ten złoty nie jest takim cygańskim złotem więc jest git :D

Edytowane przez soundvibez