Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Przeglądając forum nie zauważyłem tematu z motocyklami, a popularność dwóch kółek u nas w kraju z roku na rok systematycznie rośnie w szybkim tempie. Myślę, że temat się przyda :cool:

Prawko zrobiłem w wieku 18 lat, za małolata wcześniej latając na 50ccm, potem wieloletnia przerwa, bo studia i brak kasy, aż mnie rok temu naszło na powrót, a głównie przez to, że znajomy kupił moto 2 lata wcześniej i po przejechaniu się poczułem ten głód jazdy.

Honda CB750 Horent 2025 polift kupiona totalnie w ciemno po tonie jazd testowych w 2024 roku, który okazał się być genialnym wyborem. Niestety po 8k jeszcze w tym samym roku po wymuszeniu przez kierowcę włączającego się do ruchu całka :boink:

Nie mam tendencji do robienia tony zdjęć, a więc to jedyne co mi zostało z nieuszkodzonego moto.

paBhJ9e.jpeg

Szukając czegoś takiego samego, ale lepszego, od tego roku jestem posiadaczem nowego KTM 990 Duke rocznik 2024. 

Sorry za gównianie zdjęcie z garażu... Czy mówiłem już, że nie jestem wielkim fanem robienia zdjęć? :E

mZTVfbr.jpeg

Zapraszam do dyskusji. Dajcie znać czym latacie, podzielcie się swoimi historiami i wrażeniami z jazdy. Niezależnie od tego czy to 125cc, stary klasyk, czy najnowszy litr - liczy się pasja i radość z dwóch kółek. LWG!

Może zaczynając dyskusję od razu powiem, że przeglądając przez prawie rok rynek używanych motocykli uważam, że ceny są totalnie posrane i tak odrealnione, iż po uwzględnieniu wszystkiego ich zakup nie ma realnego sensu. 

Edytowane przez DyndaS
Opublikowano

Kiedy pasjonaci dwóch kółek wpadną na pomysł aby dźwięk z wydechu podłączyć sobie jakiś przewodem akustycznym prosto do kasku?  Myślę że to jest takie szczęście, że nie powinni się izolować od tej czystej miłości którą dzielą się z innymi. 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Gang napisał(a):

Kiedy pasjonaci dwóch kółek wpadną na pomysł aby dźwięk z wydechu podłączyć sobie jakiś przewodem akustycznym prosto do kasku?  Myślę że to jest takie szczęście, że nie powinni się izolować od tej czystej miłości którą dzielą się z innymi. 

Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Ja mam wydech seryjny i ani myślę zmieniać. Moja jazda to 100% chillowanie, nie zapi%$%lam. Najszybciej chyba jechałem w drodze na Red Bull Ring ze 160 na autostradzie i to raptem chwilkę. 

@DyndaS ten Duke to musi być niezły szatan :)

Edytowane przez dannykay