Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry. Jako że Żona rozdupciła swój telefon szukam czegoś dla niej ale kompletnie się nie znam. Ma dzwonić, sms-ować, działać Internet, mieć jako taki aparat i sensowną pojemność dysku - więcej grzechów nie pamiętam. Im taniej tym lepiej. 

Edytowane przez Keleris
Opublikowano (edytowane)

Ma ktoś może ten telefon? Jak z jasnością wyświetlacza? Niby jasność 1200 nitów -  mam podobną wartość w mojej Motoroli g72 i w dzień jest słabo. Są w ogóle telefony bez oled-a w dzisiejszych czasach? Moja Motorola ma około półtorej roku i mój wyświetlacz od Google maps się zdegradował.

Edytowane przez Keleris
Opublikowano

Bardziej chciałem się dowiedzieć jak z jasnością wyświetlacza w ciągu dnia. @ODIN85 mógłbym cię prosić o podanie modeli? Z góry dziękuję. 

W sumie miałem wcześniej jakiegoś Samsunga z wyświetlaczem amoled i byłem z niego bardzo zadowolony o niebo lepszy niż ten w Motoroli - jasność i wypalenia tylko po czterech latach system mulił już jak skarpeta, a ja przy glebie ścisnąłem telefon do podłogi i wyświetlacz się wylał.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.08.2026 o 14:52, Keleris napisał(a):

Dzień dobry. Jako że Żona rozdupciła swój telefon szukam czegoś dla niej ale kompletnie się nie znam. Ma dzwonić, sms-ować, działać Internet, mieć jako taki aparat i sensowną pojemność dysku - więcej grzechów nie pamiętam. Im taniej tym lepiej. 

https://sklepztelefonami.com/iphone-13-pro/64-1332-apple-iphone-13-pro.html#/3-pamiec_wewnetrzna-256gb/5-bateria-kondycja_100/9-stan_wizualny-znakomity/57-kolor_iphone_13_pro_13_pro_max-niebieski

i będzie zadowolona - patrz jak zasuwa, jaki ma ekran, aparaty itd ;)

Edytowane przez wallec
  • Thanks 1
Opublikowano

Wszystko pięknie ładnie ale te telefony mogą mieć już 5 lat, a co za tym idzie wyświetlacz OLED może być już w mniejszym bądź większym stopniu zużyty bądź wymieniony na jakiś gorszy zamiennik więc wolę święty spokój i nowego średniaka.

Opublikowano (edytowane)

Bez sensu szukać wymówek i usprawiedliwień zamiast kupić żonie coś porządnego a nie kolejny telefon krzak który po roku będzie zamulać i znowu będzie trzeba go zmieniać albo instalować jakieś aplikację oczyszczające optymalizujące itd.

jezeli jest obawa zakupu używki od firmy z gwarancją, która te telefony zbiera od korporacji, odświeża i sprzedaje to lepiej wziąć 1500 w gotówce a pozostałe 2000zl w ratki 36x0% (55zl miesiąc) kupić zwykłego, nowego iPhone 17 i pozwolić się wybrance nacieszyć 

w końcu będzie śmigać wszystko pięknie, robić piękne zdjęcia i kolarze z galerii i przestana się ludzie pytać co to za telefon jak tylko go wyciągnie z torebki bo iPhone  zna każdy 

kuoujac androida za 1500 po roku jego wartość na rynku wtórnym to 0zl a taki iPhone po roku traci 500zl 

Edytowane przez wallec
Opublikowano

Rozumiem twoje podejście bo sam za czasów Nokii 6680 - N93 - N95 czułem satysfakcję z posiadania takiego sprzętu, na ten moment mam to we dupie i moja Żona tak samo, szmery bajery nas nie interesują, a dzieci potrafią czasem gwizdnąć telefon i go rozdupcić chociażby jak ten jej obecny.

• Like 1
Opublikowano

No to jak szmery bajery was nie interesują to tym bardziej iPhone jest idealny bo tym się nie trzeba interesować, kupujesz i działa najlepiej na rynku.

Ok dałem sugestie, nie zaśmiecam więcej wątku.

Piona

Opublikowano
19 godzin temu, Keleris napisał(a):

Ma ktoś może ten telefon? Jak z jasnością wyświetlacza? Niby jasność 1200 nitów -  mam podobną wartość w mojej Motoroli g72 i w dzień jest słabo. Są w ogóle telefony bez oled-a w dzisiejszych czasach? Moja Motorola ma około półtorej roku i mój wyświetlacz od Google maps się zdegradował.

Używam telefonów z OLED od 10 lat i w żadnym mi się ekran nie wypalił, a w aucie po 2-3h na nawigacji i ekranie 100% jeżdżę. 

Opublikowano (edytowane)

@galakty Widzisz u Ciebie się nie wypaliło chociaż nie wiem ile tel. przerobiłeś przez 10 lat bo to pewnie też ma znaczenie. Stan mojej Motoroli wygląda następująco na niebieskim tle najlepiej to widać:

1787941730938.thumb.jpg.af563ab1a93bcf39a4306ef8876f4dd9.jpg

Edytowane przez Keleris
Opublikowano (edytowane)

W obecnych czasach byle co nieskopanego systemem i aplikacjami będzie znośnie działać jeśli ma 2 mocne, współczesne rdzenie CPU obok małych...
Lepiej skupić się na poprawności wykonania oraz naprawialności. Iphone to przeżytek dla ludzi którzy myślą, że ustawienie telefonu ich przerasta lub mają nadmiar pieniędzy, a niedobór czasu, ale teraz łatwo wszystko znaleźć. 

Możesz poszukać używanej moto g56, poprawnie wykonana, nie będzie przeszkadzać. Aparat to nic szczególnego, ekran ips... Można kupić nawet <450 zł 8gb 256gb, ale nie wiem jak jest po wzroście cen. Ma jack i slot na kartę pamięci.
W międzyczasie poszukasz czegoś innego, jeśli będzie potrzeba więcej, ale spisze się jako dobry, awaryjny telefon, choć skończy jako docelowy. ;) 

Edytowane przez musichunter1x