Oskar Napisano May 4, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano May 4, 2016 (edytowany) Cześć, Mam 2 pytania 1.Co jeśli kość RAM np. Hyperx pomieszał na płycie głównej z Good Ram? Czy te same modele kości działają lepiej niż Kość jednego producenta + Kość drugiego, czy jest to bez różnicy? 2. Jakie pamięci polecacie? 2x4gb czy 1x8gb? (Oczywiście chodzi o DDR4) Edytowano May 4, 2016 przez Oskar Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Daniellos525 Napisano May 4, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano May 4, 2016 Jeden producent i taka sama ilosc pamięci. Czyli kości muszą być identyczne Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Napisano May 4, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano May 4, 2016 A co byś polecał 2x4gb czy 1x8gb? Bo w przypadku tego pierwszego w przyszłości dokupiłbym pojedynczą 8 gb i nie wiem jak by to działało Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano May 4, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano May 4, 2016 (edytowany) Wcale nie muszą być takie same kości, wystarczy dopasować ustawienia pod słabszą z nich. Chociaż mimo wszystko lepiej mieć komplet. Oczywiście 2x4 GB, nie ma sensu rezygnować z dwóch kanałów. Najlepiej podaj budżet i doradzimy coś konkretnego. Edytowano May 4, 2016 przez tomcug Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Napisano May 4, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano May 4, 2016 Budżet na cały zestaw to 3000zł. Plyta o której myślę to MSI B150 PRO-VDH z 4 slotami na RAM. I coś takiego może? https://www.morele.net/pamiec-kingston-hyperx-fury-8gb-2x4gb-ddr4-2133mhz-cl14-hx421c14fbk2-8-719420/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TotalKaos Napisano May 4, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano May 4, 2016 Tylko dlaczego na B150 ? nie lepiej na z170? na alledrogo jakiś chłop nówkę za 350zł sprzedaje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się