Skocz do zawartości

Realtek ALC1220 wbudowany czy starty Sound blaster X-FI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego, co piszą to tak alc4080 = alc1220. Mogłem się bawić w sumie tym alc4080 i EqualizerAPO to może by to dało rezultat jakiś, ale mi się nie chce po prostu. :D

Opublikowano
W dniu 11.11.2024 o 11:53, MAKU napisał(a):

a uk amazonie sa "used like new" za 17f (jakies 85zl) albo "nowa" za 27f (jakies 135zl)

w ogołe fajne te ceny, u nas x1 nowe to ok 270zł, używek w ogóle nie ma

po 70-80zł pełno jest ale G1

za takie pieniądze jak ty kupiłeś, jeśli to się sprawdza i dźwięk by mnie zadowolił, to sam bym się chętnie xonara z budy pozbył. 

Opublikowano

no no, ale sam pisałeś że u was nowa 135zł, a u nas 260 najtaniej

Send wkleił za 180zł, to zdecydowanie za dużo jak na używkę bez gwarancji, nie ma ich w ogóle, nie ma konkurencji z ofert tego samego modelu

Może kiedyś się skuszę, wezmę na testy nówkę z mozliwością zwrotu

swego czasu na pclab dyskutowalismy o tych tanich kartach na usb :

https://forum.pclab.pl/topic/1376925-jakiś-następca-aim-sc808/?tab=comments#comment-17277377

tam też @bourne2008 pisał że u niego aktywacja asusa ( ten klik/klak ) powoduje restart kompa na b650e

cuda z tymi asusami...

Opublikowano

Ja np mam od 2 lat xonara SE i w tym przypadku już kliknięcia nie występują i nie mam z nią kompletnie ani jednego problemu czy to na win10 czy na W11 nawet teraz na 24h2, spełnia po prostu rolę wzmacniacza słuchawkowego na tyle dobrze że nawet nie siedzę na high gain a medium ;) 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, miro napisał(a):

no no, ale sam pisałeś że u was nowa 135zł, a u nas 260 najtaniej

Send wkleił za 180zł, to zdecydowanie za dużo jak na używkę bez gwarancji, nie ma ich w ogóle, nie ma konkurencji z ofert tego samego modelu

Może kiedyś się skuszę, wezmę na testy nówkę z mozliwością zwrotu

swego czasu na pclab dyskutowalismy o tych tanich kartach na usb :

https://forum.pclab.pl/topic/1376925-jakiś-następca-aim-sc808/?tab=comments#comment-17277377

tam też @bourne2008 pisał że u niego aktywacja asusa ( ten klik/klak ) powoduje restart kompa na b650e

cuda z tymi asusami...

Kartę już sprzedałem ale faktycznie "klik/klak" powodował losowe restarty. Tylko na tej płycie był problem, na poprzednich ASUSAch  tyle, że z prockiem Intela, problemów nie było. Miałem spore obawy ale na ALC4080 jest całkiem dobrze, gra to przyjemnie jak na integrę. Dodatkowo tym sterownikiem Nahmic/A-Volute można fajnie podbajerować dźwięk.

Edytowane przez bourne2008
  • Like 1