W sieci często są zaniżone kwoty. Najbardziej fantazjuje ta stronka KB. Jak weźmiesz górne widełki ze strony, co podaje najwyższe kwoty, to się na pewno zmieścisz. Poza tym nie ma sensu się porównywać do innych. Każda chata jest inna. Wyceny dla tej samej też potrafią się różnić prawie dwukrotnie. Trzeba szukać dalej albo - lepiej - wziąć namiar od znajomego czy rodziny, co ma to już za sobą.
W moim przypadku miałem polecenie od projektantki wnętrz. Jedna czteroosobowa ekipa robiła znaczną większość. Gładzie, przeróbki elektryki, malowanie, kafle, LEDy, podcinane sufity, wylewki samopoziomujące, oświetlenie, półki w ścianach z LEDami przy wannie i kabinach w łazienkach, zabudowy GK, geberity, wieszanie TV, karniszy, kinkietów, żyrandoli, obrazów itd, itp. Ogólnie było tego w uj. W czterech siedzieli codziennie po osiem godzin przez klika miesięcy i naparzali ostro do przodu. Łącznie zrobili jakieś 220m2 pod klucz. Osobno miałem meblarza, tapicera, kładzenie paneli wraz z listwami, szklarza (kabina walk-in i lustro do wiatrołapu na wymiar) oraz kamieniarza (fartuch i blat w kuchni). Cenowo wszyscy byli tak średnia półka z plusem i to jest IMO dobry pułap. Tacy ludzie robią sensownie i w terminie bez przepłacania. Ogólnie wykończenie to był masaż tajski w porównaniu do samej budowy dla mnie.
@j4z bawi mnie, że ryło opuchnięte i czerwone jak alkoholik po 2 tygodniach z amareną a w niektórych strojach ma brzuch płaski jak atletyczna fitniesiara. Srogie pixy miał ten co ją tworzył, ale ja do horizona wracam chyba tylko dla grafiki
Rekomendowane odpowiedzi