Skocz do zawartości

Laptop Asus F555L nie ładuje baterii...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Asus kupiony w 2016 r. (Intel core i3, 6 Gb, 1 Tb) użytkowany ok 1,5 roku. Potem przez nieuwagę zalany kawą...

Wysuszony, jednak w ogóle już nie zadziałał! Kilka serwisów wydało opinię o nieopłacalności naprawy!

Zapakowany do kartonu na prawie 2,5 roku - nieużywany!

Kilka dni temu podłączony i o dziwo!! Działa bez zarzutu!!

Pytanie?

1. Działa tylko na zasilaczu

2. Nie ładuje baterii (0 % )chociaż ikona baterii pokazuje, że jest podłączony i ładuje...

3. Czy możliwe jest uszkodzenie samej baterii po tak długim okresie przechowywania bez żadnego ładowania??

4. Czy od razu kupować nową baterię i dać sobie spokój z tą starą??

5. Dodam, iż wszystko działa jak należy. Laptop po odłączeniu zasilacza nie podtrzymuje jedynie ustawień daty i czasu!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie... :witojcie2:

Dla "ułatwienia" :Up_to_s:  dodam, iż od czasu do czasu ikona baterii w pasku zadań pokazuje do 2 - 3 razy postęp ładowania po włączeniu laptopa do sieci!

Jednak później proces ładowania zatrzymuje się a bateria nadal pokazuje "0" %

Opublikowano

najprosciej najpierw zresetować bios do defaultowych, albo chociaz rozebrać i zobaczyć jak wyglądają bebechy w środku. mialem podobny przypadek i mi bardzo szybko padała bateria w laptopie ale wyrzucilem laptopa bo był starym dziadem :aniolek:

• 3 miesiące temu...
Gość Yarenty
Opublikowano

Jednak bateria!! Kupiłem nową i wszystko jest teraz ok!! :puchar:

Moja rada...

Po zalaniu klawiatury jakimkolwiek płynem (kawa, herbata, woda, etc. etc.) jak najszybciej wymontować baterię z urządzenia!!

Oczywiście - o ile istnieje taka techniczna możliwość!!

Temat uważam za zamknięty!

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...