ernig Napisano August 17, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 17, 2016 czysto i schludnie bravo choć ja te telewizory wrzuciłbym na jakieś trzymadełko ;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano August 17, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano August 17, 2016 Dzięki Nie zawsze jest aż tak czysto, ale generalnie lubię porządek przy kompie Chcę zakupić nowy monitor (ew. te sprzedać i zakupić dwa identyczne) to wtedy pomyśle własnie nad trzymadełkiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano November 6, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 6, 2016 8. NOWE CHŁODZENIE CPU Witajcie po przerwie Przez ten czas poczyniłem spore (dla mnie) zakupy! To ich pierwsza część! P.S. przepraszam za jakość zdjęć, fotografowałem telefonem, gdyż lustrzanka jest na serwisie. Zacznę od słuchawek. Zaopatrzyłem się w słuchawki Creative Tactic3D Fury: Ogólnie jestem z nich zadowolony. Trafiłem na promocję, skusiłem się i nie narzekam. Aczkolwiek wiem że moje następne słuchawki do grania musza być po prostu większe, aby zakrywały całe ucho Kolejnym moim zakupem było nowe chłodzenie procesora. Po podkręceniu mojego biednego FX-a do 4,0 GHz mój Spartan Pro nie dawał za bardzo rady, tzn chłodził nawet fajnie, ale wył wniebogłosy . Po przeszukaniu internetów wybrałem chłodzenie Thermalright Macho 120 Rev.A. Miało dobre opinie i co najważniejsze mieściło się w mojej obudowie No to zabieramy się za montaż: Tak to wyglądało: Nowe mocowanie chłodzenia: To się nazywa szlif! I zamontowane... Widok z bliska. P.S. Jak widać, wentylator zasłania pierwszy slot pamięci RAM. Na razie u mnie nie ma kolizji, ale gdy dokopię kiedyś kości, to po lekkim podniesieniu wentylatora akurat HyperX-y się zmieszczą. Choć jest to niewątpliwie pewien minus tego chłodzenia Teraz wszystko trzeba poskładać: I efekt końcowy: To tyle jeśli chodzi o wymianę chłodzenia. Wkrótce kolejne zmiany mojego sprzętu jak i stanowiska Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Biznes Napisano November 6, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 6, 2016 Pora chyba niedługo zająć się modernizacją CPU i GPU, moim zdaniem oczywiście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano November 6, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 6, 2016 Dobrze prawisz, lecz na razie to kwestia najszybciej na początek przyszłego roku. Chyba, że się przydarzy jakaś awaria Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernig Napisano November 6, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 6, 2016 ładna kobyła z tego chłodzenia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano November 6, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 6, 2016 Kobyła, ale wlazła do mojej, bądź co bądź malej obudowy. Taki Fortis 3, na którego polowałem za wysoki P.S. jest jeszcze Thermalright Macho Rev. B, jeszcze większy niż Fortis 3! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernig Napisano November 6, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 6, 2016 a temp jak? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano November 6, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 6, 2016 (edytowany) Fajnie, spadły, ale co najważniejsze jest ciszej. Na szybko patrząc procek ma w Wiedźminie 3 od 5-10st mniej niż wcześniej. W spoczynku nawet więcej. Szybki screen z gry: Ustawienia: Rozdzielczość: 1920x1080, Ustawienia grafiki - Wysokie, Wyłączone NVIDIA HairWORKS, Wyłączone wszelakie rozmycie. Edytowano November 6, 2016 przez Buczo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano December 4, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano December 4, 2016 Hej! Kończę remont, więc przysiądę i wrzucę trochę nowości ze sprzętu i stanowiska pracy Wkrótce aktualizacja się pojawi, bo cicho tu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haha3 Napisano December 4, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano December 4, 2016 nie chcesz przypadkiem zamienić tego efiksa, bo już mnie pan tomsuk wcoorvia. (x3430 + m3f jak coś ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano December 4, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano December 4, 2016 hehe podziękuję na razie ;) czekam na premierę Zen Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano March 27, 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano March 27, 2017 9. NOWY MONITOR W RODZINIE Witajcie po długiej przerwie! Zapowiadałem poprzednio kupno monitora i oto on. Mój wybór padł na model iiyama XU2490HS-B1 Dla moich potrzeb całkowicie wystarczający, trochę fotografii, trochę Wiedźmina i Wolfensteina, za szaloną, promocyjną cenę w Morelach 650zł, długo się nie zastawiałem Przymiarka nowego monitora na zwykłej podstawce: Monitory zostały zamontowane na uchwytach Maclean (MC-690). Każdemu polecam takie rozwiązanie, wygoda i sporo więcej miejsca oraz porządku na biurku A tak to wyglądało po zamontowaniu: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernig Napisano March 27, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano March 27, 2017 to jest podwójny uchwyt ? czy dwa pojedyncze? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano March 27, 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano March 27, 2017 Dwa pojedyncze, dokładnie te: https://www.morele.net/maclean-uchwyt-biurkowy-mc-690-936085/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano March 29, 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano March 29, 2017 10. AKTUALIZACJA STANOWISKA BOJOWEGO Po zakupie mojego nowego głównego monitora do pracy i rozrywki, pozostał mi lekko sfatygowany LG. Jego główną zaletę czyli tuner TV postanowiłem niecnie wykorzystać! Po szybkim zakupie prostego mocowania na Aledrogo (polecam dostawę do Kiosków Ruchu, bardzo wygodne!) trochę wiercenia: Teraz wygląda to tak: W ramach wolnych wieczorów i powrotu do młodzieńczych lat modelarstwa, stworzyłem taki stojak na słuchawki: To prawdopodobnie ostatnie posty dla tego projektu. Wiele się na nim nauczyłem, pora na kolejny krok. Zdobyłem troszkę starszą obudowę, na którą jest, jak dla mnie, szeroki plan modowania od podstaw. Szczegóły jakoś od kwietnia. Dzięki wszystkim za dobre słowo, konstruktywna krytykję i pomoc przy pierwszych krokach z moddingiem (zwłaszcza @Młody i @ernig) Dzięki! Pozdrawiam! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernig Napisano March 29, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano March 29, 2017 (edytowany) no powiem że trzymadełko na słuchawki wygląda ciekawie 3 monitory - na bogato jeszcze tylko kabelki w korytko i będzie gucio Edytowano March 29, 2017 przez ernig Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano March 29, 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano March 29, 2017 Dzięki @ernig To można powiedzieć prototyp, pewno będzie sobie jeszcze ewoluował ;) Monitor na ścianie działa jako TV, podciągnąłem do niego telewizję naziemną i spisuje się świetnie! Można oglądać mecz i działać na kompie Co do kabli, własnie nie wiem jeszcze jak je zgrabnie ukryć Na razie kabel antenowy obkleiłem czarną taśmą izolacyjną i spiąłem z resztą kabli trytytkami ;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Biznes Napisano March 29, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano March 29, 2017 Też bym chciał tak telewizor powiesić sobie ale jest jeden problem: karton-gips i waga telewizora Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano March 29, 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano March 29, 2017 No to jest problem fakt, na szczęście u mnie solidne ściany z wielkiej płyty lub ceglane działówki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano September 27, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano September 27, 2019 Dlaczego wszystkie zdjęcia zniknęły? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sido107 Napisano September 28, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano September 28, 2019 @Buczo Dodaj je jeszcze raz, tylko bezpośrednio na forum nie przez hostingi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buczo Napisano October 3, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano October 3, 2019 Dnia 29.09.2019 o 00:44, sido107 napisał: @Buczo Dodaj je jeszcze raz, tylko bezpośrednio na forum nie przez hostingi No tak, ale nie dam rady już edytować dodanych postów, musiałbym otworzyć nowy wątek, jeszcze raz. Chyba, że o czymś nie wiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano October 3, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano October 3, 2019 @Buczo Ja edytować mogę Podeślij mi na PMkę zdjęcia z oryginalnymi nazwami, to podmienię, że będzie jak trzeba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się