Gość Pluum Napisano August 22, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 22, 2016 Cześć ! Nie znam się zbytnio na składaniu PC i nie do końca wiem czy płyta główna ma jakiś istotny wpływ na resztę komponentów. Pytanie - czy poniższa płyta główna może sprawiać jakieś problemy z wydajnością poniższych podzespołów? Czy płyta główna ma w ogóle jakiś wpływ na podzespoły? Trochę starałem się o tym poczytać i jedni mówią tak, a gdzie indziej czytam ,że nie. Gigabyte GA-H110M-S2V DDR3 Intel Core i5-6500 Gigabyte GeForce ® GTX 1060 G1 GAMING 6GB GDDR5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano August 22, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 22, 2016 Przy tym procesorze - nie. I tak byś go raczej nie podkręcał. Jedyny problem to 2 banki RAM, ale jak kupisz 2x8, to i tak masz overkill. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano August 22, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 22, 2016 Czemu overkill? W sensie ,że 2x8 (bo takie planuję) to za dużo? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano August 22, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 22, 2016 2x8 to tyle, że więcej Ci nie potrzeba ;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano August 22, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 22, 2016 Doczytałem się właśnie,że skylake kopie się z DDR3 więc chyba wymienię płytę na jakieś DDR4. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się