Promocja na komponenty
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Umpero · Opublikowano
Przecież widać, że to lewackie cweluszki co to jak mają przewagę 3 do 1 to spierniczają gdzie pieprz rośnie -
Przez Fatality · Opublikowano
@LeBomB gdzie ja napisałem, że nie ma ocieplenia klimatu albo, że nie robi się cieplej? Cały czas była mowa, że temperatury powyżej 37 stopni się pojawiają regularnie i nie jest to dowód na to, że to jakaś anomalia ostatnich lat. Do tego, to co wyżej napisałem: obecnie mamy więcej stacji - pomiary są bardziej dokładne. W 2002-2004 roku (nie pamietam dokładnie), pamiętam temepraturę ok 39 stopni i warunakch które nie zaburzały pomiarów. Pamiętam, bo upał był straszny i wszystkie robaki i jakieś latające insekty masowo wychodziły z ziemi bo było takie piekło. Taki obraz utkwił w pamięci. Tak jak pisałem -wybiorę jakieś stacje które było od początku lat 90. i są do teraz - i na ich podstawie zrobię podobny wykres. Ale to w wolnej chwili -
Przez lesiu155 · Opublikowano
No tutaj to by była zmiana z gazu więc bezobsługowość to akurat żaden argument. -
Przez Element Wojny · Opublikowano
95% turówek opiera się na taktyce, strategii i planowaniu z wyprzedzeniem, a soulsy na wciskaniu przycisków w odpowiednim momencie. I tutaj nie ma co zaklinać rzeczywistości ani używać wyszukanych nazw - w soulsach liczy głównie element zręcznościowy i refleks. Oczywiście, że postać którą sterujesz musi być odpowiednio przygotowana do walki, ale nawet najlepsze ciuchy i pierdyliard butelek z leczeniem nic Ci nie da, jak nie będziesz potrafił uniknąć/skontrować uderzeń bossów, bo sam wiesz że te gry nie wybaczają błędów i momentalnie masz game over. Ja seryjnie nic do tych gier nie mam, takie Soulsy istnieją i mają swoich fanów, ale wkurza mnie że coraz więcej gier z pogranicza RPG/gier fabularnych idzie w te systemy walki, przez co dla mnie takie gry odpadają. -
Przez LeBomB · Opublikowano
@Fatality to tym gorzej dla tego co sam napisałeś wcześniej, bo właśnie sam dostarczyłeś informacji, że w ciągu 24 lat maksymalne temperatury wzrosły o ponad 3 stopnie Celsjusza, co właśnie w dziedzinie klimatologii oznacza właśnie ocieplanie się klimatu. Sam dostarczyłeś sobie dowodów na to, że w Polsce robi się cieplej i że Twój pierwotny argument, od którego zaczęła się ostatnia dyskusja, jest do wyrzucenia
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi