Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś tygodnia mam duży problem z nową kartą graficzną. Grając w NFS Heat gra wywala z błędem ze karta graficzna została fizycznie usunięta lub sterownik napotkał problem. W Kingdom Come Deliverance gra wywala z błędem karty graficznej. Błedu nie napotkałem jeszcze w TW: Warhammer 3 a w CP 2077 pokazuje błąd po zakończeniu rozgrywki. nie ważne jaka gra problem wystepuje nawet w grach jak Battle Brothers. Próbowałem czystych instalacji sterowników z DDU innych wersji ale nic nie pomaga. Karta ma 2 tygodnie ale plastikowa obudowa troszeczkę sie rusza. 

moj pc

Gigabyte b450m

Rx6600 sapphire 8gb

ryze5 1600af

24 gb ram 3200

evga 500 w2

Opublikowano (edytowane)

A więc instalowałem juz różne wersje sterowników ze strony amd a nawet wersji PRO. Na jakiejś stronie znalazłem bardzo stara ale polecana wersje wiec jutro spróbuje. Co do karty to podłączałem 8pin z dwóch roznych kabli tzn. 6+2pin ale nic nie zmieniło. Czyli warto kartę wysłać na gwarancję?

A więc dzisiaj 5min w CP 2077 wywaliło gre temperatura cpy 59C. Teraz wszystkie gry wywala do pulpitu oraz w niektórych mam artefakty

Edytowane przez Verritez
Opublikowano

Sprawdzałem już memtestem ale wszystkie naraz i 0 błędów. Wiem że powinno się sprawdzać ram parami. Czy jest możliwość ze na kabel 8pinowy jest uszkodzony albo zasilacz coś nie wyrabia? Kartę wysyłam w pon do reklamacji

Opublikowano

Specjalnie założyłem konto, żeby napisać ten post.

Objawy które podajesz mogą być powiązane z problemami komunikacyjnymi pomiędzy kartą graficzną a płytą główną. Pytanie moje jest: Czy próbowałeś kartę graficzną zdemontować a następnie wyczyścić złączę PCI-e zarówno na karcie jak i płycie głównej? Zabrudzenia bardzo często potrafią blokować połączenie pomiędzy pinami złącz a czasem i nawet zwierać.

• 1 miesiąc temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• W przypadku jednej śmieciarki, to jest jeszcze tak, że są śmieciarki wielokomorowe, które zbierają 2 lub 3 frakcje jednocześnie, ale są one od siebie oddzielone w śmieciarce.  Co do zawartości butelki, to jak pisałem wcześniej, wiele butelkomatów je również waży i sprawdza, przez co pozostałości innych substancji mogą sprawić odrzucenie takiej butelki ze względu na większą niż akceptowana waga lub ze względu na brak przejrzystości plastiku (np. jak ubrudzisz ją farbą w środku). Nie zmienia to faktu, że łatwiej odrzucić partię z butelkomatu niż z całej śmieciarki. Butelki idą z kontenerka do worka i są przewożone dalej. Te w systemie kaucyjnym też są później jeszcze sortowane, ale sortownik może być bardziej zautomatyzowany, bo nie trzeba wygrzebywać butelek z innych odpadów. W przypadku PET sortownik może np. dzielić je na tworzywo białe, zielone i inne kolory jeżeli wystąpią. Sortownia może ograniczyć się wyłącznie do oddzielenia butelek od puszek, jeżeli w butelkomacie jest jeden kontener na butelki i puszki. Tu opcji jest kilka. Dlatego uważam, że potrzebna jest tam optymalizacja, a jaka to już sprawa gmin i samorządów oraz firm odbierających odpady komunalne. Nie zmienia to faktu, że moim zdaniem w wielu przypadkach nie ma podstaw do podnoszenia cen za odbiór śmieci, a jest obszar do zmian. Tym bardziej, że zarabiali na tym podwójnie, bo i na wywozie i na sprzedaży surowca.  Dzięki za link. To mnie zmobilizowało do głębszych poszukiwań.  https://kunststoffverpackungen.de/en/market-data/ To jest wykaz importu i eksportu w ogóle plastiku w Niemczech. Biorąc pod uwagę przepisy o recyklingu, to w tej sytuacji żeby to wszystko rzetelnie ocenić trzeba dotrzeć do mechanizmu recyklingu na terenie UE. Wchodzimy w temat, którego nie jesteśmy w stanie ocenić, bo nie mamy dostępu do danych. O co mi chodzi? Już tłumaczę.  Każdy kraj importuje i eksportuje opakowania. Importer towaru w opakowaniu podlegającym przepisom jest odpowiedzialny za jego recykling (musi spełnić przepisy dotyczące recyklingu oraz poziom recyklingu). Wszystko w ramach BDO. Zatem podstawowa sprawa, w związku z tym mechanizmem, ile odpadów trafia do Niemiec, a ile z tego co podałeś w linku jako eksport, jest z Niemiec wywożona. Ile z nich to odpady, których Niemcy nie przetwarzają. Wbrew pozorom to jest bardzo złożony mechanizm i im dalej sam się w niego zagłębiam, tym więcej jest niewiadomych, jeżeli nie posiada się odpowiednich danych i informacji.    
    • Jak prawilne to tylko USA, a nie jakieś wypierdki z Niemiec  
    • polska definicja "niezawodnosci". typowe "urban legends"     
    • Cena, wydajność 245K deklasuje konkurencję.    Jest gdzieś poprawny wynik podsumowania? 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...