Skocz do zawartości

problem z zainstalowaniem Win

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z zainstalowaniem windowsa- niby się zainstalował do końca, ale nie działa dzwięk i nie mogę ściągnąć , ani zainstalować sterowników. To jest Win 2000 mam płytkę, ale nawet z niej nie chce zainstalować plików dll.  Co mam zrobić?....

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Zmienili ustawę czy co że mu zabójstwo postawili? Swoją drogą jak myślicie ,czy bodnarowiec wyrzuci nie sedziów ? 🤣
    • Nie chcę tutaj brać udziału w całej "przepychance" ale Twoje porównanie jest z dupy. Porównujesz głośniki do słuchawek (a nie Realteka do Prodigy). Głośniki zwłaszcza te komputerowe mają nierzadko strasznie pocięte/dziurawe pasmo, sam słyszałem kilka takich wynalazków gdzie średnica praktycznie nie istniała, trudno było zrozumieć wokal zagłuszony jebutnym basem. I sam od dawna używam DACów (z różnych względów), ale w opowieści że na moich DT990 czy K702 usłyszę coś więcej na Toppingu niż Realteku nie uwierzę, w to że zagrają inaczej - jak najbardziej.
    • U nas jakoś Polacy się przyzwyczaili. Co jakiś czas ktoś wjeżdża w ludzi autem. Ostatnio ledwie kilka dni temu np. https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-07-13/wjechal-w-ludzi-na-chodniku-w-chelmnie-uslyszal-zarzuty/      
    • wierność lub niewiernośc adaptacji to pojecie bardzo względne generalnie to pojecie moze dotyczyć najczesciej: - fabuły (zgodnosci z fabułą w komiksie) - na ile adaptacja jest kompletna (w przypadku Berserka jest to tylko fragment całosci) - kreskę czyli sposób rysowania postaci (na ile kreska jest zgodna z oryginałem w Mandze, niezgodnosc kreski nie zawsze jest wadą, czasami oryginalna manga ma paskudną kreskę a animowana wersja duzo lepszą, a czasami po prostu anime ma inną kreskę niz oryginał ) -chronologii wydarzeń (czasami fabuła moze być zgodna z oryginałem ale niekoniecznie pokazana w tej samej kolejnosci, lub od początku opowiesci w Mandze) -zakończenia (np pierwsza adaptacja Full Metal Alchemist miała nieco inną fabułe i inne zakończenie niż manga) nie odpowiem ci ze 100 procentową pewnoscią na twoje pytanie bo czesciej oglądam anime niz czytam komiksy/mangi/manghwy ale do wierniejszych adaptacji mang podobno należą (częśc z nich oglądalem ale nie czytałem mang):   1. Monster Manga: Naoki Urasawa Anime: Madhouse (2004–2005) Dlaczego wierne? Anime adaptuje praktycznie całość mangi 1:1, zachowując dokładnie ten sam klimat, kolejność wydarzeń i nawet drobne sceny. Brak większych fillerów czy zmian w fabule. 2. Death Note (odcinki 1–26) Manga: Tsugumi Ohba, Takeshi Obata Anime: Madhouse (2006–2007) Dlaczego wierne? Pierwsza połowa anime niemal dokładnie odwzorowuje mangę. Po śmierci L wprowadzono drobne zmiany tempa, ale do 26 odcinka to jedna z najwierniejszych adaptacji shounen. 3. Bakuman Manga: Tsugumi Ohba, Takeshi Obata Anime: J.C. Staff (2010–2013) Dlaczego wierne? Prawie scena po scenie. Świetne odwzorowanie narracji i układu fabularnego. Nie ma większych cięć. 4. Fullmetal Alchemist: Brotherhood Manga: Hiromu Arakawa Anime: Bones (2009–2010) Dlaczego wierne? To wierna adaptacja mangi w przeciwieństwie do wcześniejszego FMA z 2003 roku. Odwzorowano praktycznie każdy rozdział z oryginału. 5. JoJo's Bizarre Adventure: Part 1–6 (David Production) Manga: Hirohiko Araki Anime: David Production (2012–2022) Dlaczego wierne? Seria JoJo od Davida to adaptacja prawie bez większych cięć. Drobne uproszczenia nie wpływają na wierność wobec mangi. 6. March Comes in Like a Lion (3-gatsu no Lion) Manga: Chica Umino Anime: Shaft (2016–2018) Dlaczego wierne? Anime idealnie oddaje klimat, styl narracji i wydarzenia mangi. Nawet estetyka i kadrowanie są zbliżone do oryginału. 7. Barakamon Manga: Satsuki Yoshino Anime: Kinema Citrus (2014) Dlaczego wierne? Anime praktycznie wiernie przenosi najważniejsze rozdziały, zachowując oryginalny humor i tempo historii. 8. Ping Pong: The Animation Manga: Taiyō Matsumoto Anime: Masaaki Yuasa, Tatsunoko Production (2014) Dlaczego wierne? Pomimo unikalnego stylu graficznego, anime jest bardzo wierną adaptacją fabularną i duchową mangi.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...