KiT Napisano April 24, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano April 24, 2017 Czy ma ktoś doświadczenie z gotowymi płynami od EKWB? Jak się zachowuję w dłuższym czasie, czy brudzą, czy są wyzwaniem dla pomp? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano April 24, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano April 24, 2017 Każdy kolor brudzi bo ma barwnik.... A jeśli chodzi o gęstość - na bazie destylki są, więc rzadkie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KiT Napisano April 25, 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano April 25, 2017 Używam bezbarwnego, i po kilku miesiącach w płynie tworzą się takie mikro dziwne struktury, jakby ktoś chusteczkę rozmoczył albo napluł. Zlałem ostatnio dwa wszystko z pętli, będzie ze dwa litry... i było tego sporo. W pętli jest filtr z drobnej siateczki, ale on tego nie zatrzymuje. Całość elementów miedź (miedź niklowana). A dodatkowo pompa przestaje starować po 2-3 miesiącach na tym płynie (DDC). Obie pompy (są dwie w szeregu) zostały już przez serwis wymienione i problem wrócił. Na wodzie jedna chodziła testowo 2-3 miesiące i problemu nie było..... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkRaven666 Napisano April 26, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano April 26, 2017 Jak już się na temat płynów wypowiadamy - próbowałeś z DP Ultra? Chcę zakupić ten płyn do swojego przyszłego loopa i nie chciałbym mieć jakichś dziwnych problemów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KiT Napisano April 27, 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano April 27, 2017 Nie nie próbowałem, stoi u mnie 1L DP Ultra RED ale muszę dokupić drugi, bo do pętli potrzebuje 1.6L. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się